NRK Meny
Normal

Rosenborg klare for sesongstart

Fredag spiller Rosenborg sesongens første fotballkamp. Og det er et lag med en ambisiøs trener som setter kursen mot Spania og Copa del Sol.

Fredag spiller Rosenborg sesongens første kamp.

VIDEO: Her kan du se 2013-utgaven av Rosenborg i aksjon.

– Vi har en ambisjon om å være et lag som skal kjennes igjen fra kamp til kamp, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å ta tilbake tronen som Molde har lånt nå i to år, sier trener i Rosenborg, Per Joar Hansen til NRK.

Tøff motstand

Onsdag reiser RBK til Spania for å spille tre kamper i Copa del Sol.

Kulde på Lerkendal

RBK forlater godt, kaldt vintervær på Lerkendal til fordel for Spania.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK
Per Joar Hansen

Trener i Rosenborg Per Joar Hansen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Det første oppgjøret spilles fredag med CSKA Moskva som motstander.

– Det er et veldig godt lag, de leder den russiske ligaen. Etter det får vi Shakhtar Donetsk som skal spille 16.delsfinale i mesterligaen og som leder den ukrainske ligaen. Det blir veldig tøff motstand, men det er disse vi ønsker å måle oss mot og se hvordan landet ligger, sier Per Joar Hansen.

Olimpija Ljubljana er Rosenborgs tredje motstander i Copa del Sol.

Avlyste treningskamp

Etter planen skulle Rosenborg ha startet sesongen tirsdag med treningskamp mot Kristiansund.

Men den ble avlyst på grunn av kulde.

– Nå ble det som det ble og vi får ikke gjort noe med kulda i Trøndelag og at Abrahallen ramlet ned. Vi har trent godt i Melhushallen i vinter og ser fram til å komme på en stor bane, sier RBK-treneren.

– Har det vært en hemsko at dere har måttet trene i en så liten hall?

– I en perfekt verden ville vi vært på en stor bane og vi skulle også gjerne hatt en kamp der spillerne hadde fått en gjennomkjøring før vi dro. Men nå ble det ikke sånn og da får vi gjøre det beste ut av det.

Vil unngå skader

Hansen sier at alle spillerne skal få prøve seg i kampene i Spania.

– Vi går selvfølgelig alltid inn i kampene for å vinne dem. Men det er tre kamper der nede og det er viktig at vi drar fra La Manga med en skadefri tropp. Vi kommer til å rullere på troppen så alle får prøvd seg, det er også viktig å få sett dem i kamp mot kvalifisert motstand.

Ifølge RBK.no reiser hele A-troppen til Spania. I tillegg blir også Alexander Sørloth, Martin Lundal og Morten Strand med.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk