Rosenborg klare for sesongstart

Fredag spiller Rosenborg sesongens første fotballkamp. Og det er et lag med en ambisiøs trener som setter kursen mot Spania og Copa del Sol.

Fredag spiller Rosenborg sesongens første kamp.

VIDEO: Her kan du se 2013-utgaven av Rosenborg i aksjon.

– Vi har en ambisjon om å være et lag som skal kjennes igjen fra kamp til kamp, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å ta tilbake tronen som Molde har lånt nå i to år, sier trener i Rosenborg, Per Joar Hansen til NRK.

Tøff motstand

Onsdag reiser RBK til Spania for å spille tre kamper i Copa del Sol.

Kulde på Lerkendal

RBK forlater godt, kaldt vintervær på Lerkendal til fordel for Spania.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK
Per Joar Hansen

Trener i Rosenborg Per Joar Hansen.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Det første oppgjøret spilles fredag med CSKA Moskva som motstander.

– Det er et veldig godt lag, de leder den russiske ligaen. Etter det får vi Shakhtar Donetsk som skal spille 16.delsfinale i mesterligaen og som leder den ukrainske ligaen. Det blir veldig tøff motstand, men det er disse vi ønsker å måle oss mot og se hvordan landet ligger, sier Per Joar Hansen.

Olimpija Ljubljana er Rosenborgs tredje motstander i Copa del Sol.

Avlyste treningskamp

Etter planen skulle Rosenborg ha startet sesongen tirsdag med treningskamp mot Kristiansund.

Men den ble avlyst på grunn av kulde.

– Nå ble det som det ble og vi får ikke gjort noe med kulda i Trøndelag og at Abrahallen ramlet ned. Vi har trent godt i Melhushallen i vinter og ser fram til å komme på en stor bane, sier RBK-treneren.

– Har det vært en hemsko at dere har måttet trene i en så liten hall?

– I en perfekt verden ville vi vært på en stor bane og vi skulle også gjerne hatt en kamp der spillerne hadde fått en gjennomkjøring før vi dro. Men nå ble det ikke sånn og da får vi gjøre det beste ut av det.

Vil unngå skader

Hansen sier at alle spillerne skal få prøve seg i kampene i Spania.

– Vi går selvfølgelig alltid inn i kampene for å vinne dem. Men det er tre kamper der nede og det er viktig at vi drar fra La Manga med en skadefri tropp. Vi kommer til å rullere på troppen så alle får prøvd seg, det er også viktig å få sett dem i kamp mot kvalifisert motstand.

Ifølge RBK.no reiser hele A-troppen til Spania. I tillegg blir også Alexander Sørloth, Martin Lundal og Morten Strand med.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal