Hopp til innhold

RBK-Kåre: – Noen i Norge er nok skuffet over at vi klarte dette

Rosenborg-treneren langer ut mot kritikerne etter Ajax-seieren. Men NRK-ekspert og bergenser, Lise Klaveness, mener hele Fotball-Norge nå må glede seg med RBK.

Kåre Ingebrigtsen

EUROPA NESTE: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke redd for å komme med et stikk til kritikerne etter at Rosenborg hadde kvalifisert seg for Europaligaen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror det sitter noen rundt i Norge og er skuffet nå for at vi har kommet oss inn i det her.

– Det er j..... få som har trodd på oss, nesten ingen i Fotball-Norge. Vi har trodd på det hele veien, sa Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter 3-2-seieren over Ajax.

Seieren sikret Rosenborg plass i Europaligaens gruppespill, men Rosenborg-treneren mener flere ikke unner klubben suksessen.

Dét håper NRK-ekspert Lise Klaveness nå endrer seg.

– Dette er fantastisk uansett dialekt og hvor man kommer fra. Dette er noe norsk fotball trenger, sier Klaveness som er bergenser.

– Jeg er først og fremst litt sånn euforisk som sulteforet norsk fotballtilhenger på disse kampene i flomlys og sånne prestasjoner over 90 minutter. Det har vært lenge siden sist, sier hun om opplevelsen av å se Rosenborg slå fjorårets finalist Ajax.

– Jeg mener de fortjente å vinne.

Rosenborg

JUBEL: Rosenborg-spillerne feirer Samuel Adegbenros 3-2-scoring mot Ajax.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Adegbenro-effekten

Ajax snudde kampen fra 0-1 til 2-1 og hadde mer enn én fot i Europaligaen med ti minutter igjen å spille. Men da innbytter Samuel Adegbenro utlignet til 2-2 ble rollene plutselig snudd helt om.

Da samme mann så punkterte kampen ett minutt før slutt fikk Lerkendal bekreftelsen på at RBK har gjort et meget godt kjøp.

Rosenborg betalte Viking om lag 15 millioner kroner for nigerianeren som ble klar for klubben så sent som forrige tirsdag. 21-åringen ble matchvinner i den første kampen mot Ajax i Amsterdam bare to dager etter overgangen. Klaveness er ikke i tvil om at Adegbenro har bikket marginene Rosenborgs vei denne gangen.

Laster Twitter-innhold

– Kanskje eliteseriens beste

Lise Klaveness

EKSPERT: Lise Klaveness mener hele Fotball-Norge nå må glede seg med Rosenborg.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Han har en råskap som ikke Bendtner kan vise til, ikke på samme måte selv om han også scoret i dag. Samuel Adegbenro skiller seg ut med en råskap som andre europeisk topplag har, men som Rosenborg har manglet.

Viking ville på ingen måte kvitte seg med nigerianeren, men ble tvunget til det på grunn av en skakkjørt økonomi. Klaveness tror mange nordmenn ikke har fått opp øynene for Adegbenro før han kom til Trondheim.

– Han var briljant for Viking også, men så har Viking vært så svake at han har gått under radaren for fotballpublikumet. Men han er kanskje den beste spilleren vi har hatt i eliteserien noen gang.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

    Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

    Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

    EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

    Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

    Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

    Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)

    Silje Solberg-Østhassel i aksjon mot Slovenia i VM
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

    1. divisjon i fotball 2023: KFUM-Skeid (1-0)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal