NRK Meny
Normal

RBK-Kåre ropte på VAR: – De hadde sikkert vist meg av banen

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Da RBK ble snytt for straffe mot Tromsø, gjorde Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tegnet for VAR mot dommeren. Ingebrigtsen ønsker videodømming innført i Eliteserien, men tror ikke det vil skje.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen etter seier mot Tromsø.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De hadde en skjerm ved siden av. Jeg hadde nesten lyst til å løfte den opp og vise dem. Men de hadde sikkert vist meg av banen, for det er ikke rom for spøker om det, sier Ingebrigtsen til NRK.

RBK-treneren sikter til en situasjon der Tromsdalens Jo Nymo Matland fikk gult kort for å feire en scoring med å gjøre VAR-tegnet. Rosenborg-treneren ønsket ikke å risikere eventuelle kort, og roet seg derfor ned.

– Det har jo vært en suksess i VM. Det blir ikke alltid 100 prosent rett, men det blir i hvert fall langt nærmere – spesielt i avgjørende situasjoner, sier Ingebrigtsen.

Situasjonen han ønsket litt ekstra hjelp med, var da TIL-keeper Gudmund Kongshavn felte RBKs Erik Botheim ved dødlinja etter 14 minutter. Dommeren vinket spillet videre, mens tv-bildene viste at Botheim skulle hatt straffe.

– Vi er litt som kjerringa mot strømmen i Norge. Hvis vi ikke finner på det selv, så skal vi ikke gjøre det, men nå syns jeg vi skal følge resten av Europa, sier han.

– Litt dårlig samvittighet

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

UNG: Erik Botheim startet sin første kamp og scoret 2–0 målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Selv uten straffe og VAR klarte unggutten Erik Botheim å score i sin første eliteseriekamp fra start. I andre omgang satte 18-åringen inn 2–0 til Rosenborg.

– Jeg kan ikke beskrive følelsen. Det var viktig å ta inn disse poengene på Brann, sier Botheim til NRK.

– Vi har hatt litt dårlig samvittighet for at «Bot» ikke har fått sjansen tidligere. Men nå fikk han muligheten og han viste seg fram. Det er en bra spiller, som vi kommer til å høre mer fra, forteller RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Scoringen til Botheim kan bli helt avgjørende mot slutten av sesongen, uten seier mot Tromsø – kunne Brann ha økt ledelsen i toppen av Eliteserien når de møter Bodø/Glimt på søndag.

– Det var viktig for oss dette, nå tar vi ferie med tre seiere. Det viser at vi er på vei dit vi ønsker å være, sier Ingebrigtsen.

Hissig Mike Jensen

Rosenborg hadde styrt mesteparten av kampen og var ganske komfortable. Men det måtte en hissig Mike Jensen til før RBK klarte å ta ledelsen. Dansken ble forbanna etter å ha fått et gult kort – en frustrert Jensen tok ballen fra TILs Morten Gamst Pedersen og sendte av gårde et nydelig skudd som sendte RBK i ledelsen.

Trønderne holdt på å miste seieren rett før slutt etter at Tromsø reduserte, men de klarte å ro i land en 2–1 seier.

Mike jensen

KAPTEIN: Mike Jensen satte et nydelig mål, som sendte RBK i ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale