RBK-Kåre ropte på VAR: – De hadde sikkert vist meg av banen

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Da RBK ble snytt for straffe mot Tromsø, gjorde Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tegnet for VAR mot dommeren. Ingebrigtsen ønsker videodømming innført i Eliteserien, men tror ikke det vil skje.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen etter seier mot Tromsø.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De hadde en skjerm ved siden av. Jeg hadde nesten lyst til å løfte den opp og vise dem. Men de hadde sikkert vist meg av banen, for det er ikke rom for spøker om det, sier Ingebrigtsen til NRK.

RBK-treneren sikter til en situasjon der Tromsdalens Jo Nymo Matland fikk gult kort for å feire en scoring med å gjøre VAR-tegnet. Rosenborg-treneren ønsket ikke å risikere eventuelle kort, og roet seg derfor ned.

– Det har jo vært en suksess i VM. Det blir ikke alltid 100 prosent rett, men det blir i hvert fall langt nærmere – spesielt i avgjørende situasjoner, sier Ingebrigtsen.

Situasjonen han ønsket litt ekstra hjelp med, var da TIL-keeper Gudmund Kongshavn felte RBKs Erik Botheim ved dødlinja etter 14 minutter. Dommeren vinket spillet videre, mens tv-bildene viste at Botheim skulle hatt straffe.

– Vi er litt som kjerringa mot strømmen i Norge. Hvis vi ikke finner på det selv, så skal vi ikke gjøre det, men nå syns jeg vi skal følge resten av Europa, sier han.

– Litt dårlig samvittighet

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Tromsø (2-1).

UNG: Erik Botheim startet sin første kamp og scoret 2–0 målet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Selv uten straffe og VAR klarte unggutten Erik Botheim å score i sin første eliteseriekamp fra start. I andre omgang satte 18-åringen inn 2–0 til Rosenborg.

– Jeg kan ikke beskrive følelsen. Det var viktig å ta inn disse poengene på Brann, sier Botheim til NRK.

– Vi har hatt litt dårlig samvittighet for at «Bot» ikke har fått sjansen tidligere. Men nå fikk han muligheten og han viste seg fram. Det er en bra spiller, som vi kommer til å høre mer fra, forteller RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Scoringen til Botheim kan bli helt avgjørende mot slutten av sesongen, uten seier mot Tromsø – kunne Brann ha økt ledelsen i toppen av Eliteserien når de møter Bodø/Glimt på søndag.

– Det var viktig for oss dette, nå tar vi ferie med tre seiere. Det viser at vi er på vei dit vi ønsker å være, sier Ingebrigtsen.

Hissig Mike Jensen

Rosenborg hadde styrt mesteparten av kampen og var ganske komfortable. Men det måtte en hissig Mike Jensen til før RBK klarte å ta ledelsen. Dansken ble forbanna etter å ha fått et gult kort – en frustrert Jensen tok ballen fra TILs Morten Gamst Pedersen og sendte av gårde et nydelig skudd som sendte RBK i ledelsen.

Trønderne holdt på å miste seieren rett før slutt etter at Tromsø reduserte, men de klarte å ro i land en 2–1 seier.

Mike jensen

KAPTEIN: Mike Jensen satte et nydelig mål, som sendte RBK i ledelsen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal