Hopp til innhold

RBK kan pyro-straffes etter Molde-tapet

Norges Fotballforbund (NFF) ber Rosenborg forklare supporternes bruk av pyroeffekter i Molde. Vålerenga er allerede straffet med en solid pyro-bot denne sesongen.

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg kan straffes for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Først ble Rosenborg straffet av Molde på banen søndag. Nå kan de også bli straffet av Fotballforbundet. Forbundet forlanger nå en redegjørelse fra Rosenborg etter at flere Rosenborg-supportere fyrte opp bluss inne på Aker Stadion søndag og skal vurderes om dette skal straffes.

-De (Rosenborg) må redegjøre for bruk av pyro. Det vurderes av utvalgene når fakta er klarlagt, trolig i løpet av to-tre uker, skriver seksjonsleder ved juridisk avdeling i NFF, Espen Auberg, i en SMS til NRK.

80.000 i bot

Han forklarer at det generelt er vanlig å gi bøter som straff. Vålerenga måtte betale 80.000 kroner for bruk av pyro under kampen mot Lillestrøm i mai. Da la NFF vekt på at Vålerenga er straffet for lignende hendelser tidligere og det gjorde at straffen ble såpass hard.

DYRAUG OG SVENSSON

TAR AVSTAND: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug skal undersøke pyro-saken blant egne supportere. Her sammen med Jonas Svensson.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og det gikk ikke helt kontrollert for seg blant RBK-supporterne i Molde. For Molde Fotballklubb har meldt at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere brannsår av pyrobruken. De måtte ikke på sykehus, men fikk hjelp av Røde Kors på stadion.

- Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Skal undersøke saken

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier at de skal prioritere saken.

- Selvfølgelig tar avstand det som skjedd. Vi må kartlegge situasjonen. Vi har ikke fått noen henvendelse om en redegjørelse fra Fotballforbundet. Men vi skal jobbe med det og ha et møte med Kjernen, sier Dyrhaug.

- Hvor ofte har dere hatt problemer med pyrobruk?

- Det er første gangen i år, sier Dyrhaug som selv har vært arrangementsansvarlig i Rosenborg tidligere.

Hun tror Kjernen kan ha noe oversikt over de personene som står bak regelbruddet og hun regner med at Molde Fotballklubb har videoklipp av de som gjorde dette.

- Det er sikkert ikke helt tilfeldig at det skjer i Molde. Men det er viktig å tenke på at det er få som ødelegger for mange, sier Dyrhaug.

Siste nytt

 • Doblar talet på sprintløp i formel 1

  Neste års VM-kalender i Formel 1 vil innehalde seks sprintløp. Det er tre fleire enn i 2022.

  I 2021-sesongen blei det halde sprintløp på Silverstone, Monza og Interlagos-banen. Inneverande sesong blei Imola, Red Bull Ring og Interlagos valt som arrangørar.

  – Sprintløp gir ein spennande dynamikk til løpshelgformatet, og har vist seg å vere populært dei siste to sesongane, seier presidenten i Det internasjonale bilsportsforbundet (FIA), Mohammed Ben Sulayem.

  Formel 1-sjef Stefano Domenicali seier auken som no er vedtatt, vil gi sporten ein heilt ny dimensjon.

  I helger med sprintløp blir kvalifiseringa flytta til fredag. Samtidig blir resultatlista frå laurdagens køyring avgjerande for startrekkefølgja i hovudløpet 24 timar seinare.

  Denne sesongen har i tillegg poengea under sprintløypa økt. Vinnaren har fått åtte, mens nummer to og tre får med sju og seks.

  Formel 1-sprint
  Foto: ERWIN SCHERIAU / AFP
 • Bekreftet: Slik starter Norge mot Serbia

  Norges lag i skjebnekampen mot Serbia er bekreftet.

  Her er Ståle Solbakkens 11 utvalgte i kampen som enten vil gjøre Norge til gruppevinner eller gruppetoer i nasjonsligaen gruppe B4:

  Ørjan Nyland – Julian Ryerson, Leo Skiri Østigård, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling – Martin Ødegaard, Fredrik Aursnes, Sander Berge – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi.

  Solbakken fortsetter dermed med Nyland i mål, tross tabben sist kamp. Fredrik Aursnes erstatter også suspenderte Kristian Thorstvedt på Norges midtbane. Aursnes tar trolig den dype rollen og skyver Sander Berge lenger frem i midtbanekonstellasjonen sentralt.

  Serbias superspiss Aleksandar Mitrović rakk kampen og starter på topp for gjestene.

  Kampstart er 20.45. Dramatikken kan du høre på NRK Sport eller se på TV 2.

  4yOcES1Nlf4
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Gir seg som VM-leder

  Berit Svendsen forlater jobben som leder for ski-VM i 2025, melder Norges Skiforbund i en pressemelding. Der står det at Svendsen informerte styreleder Bård Benum i helgen om at hun ikke vil fortsette.

  Svendsen fortsetter i stillingen ut året, eller til en erstatter er på plass. Styret i Ski-VM 2025, som arrangeres i Trondheim, håper at stillingen er besatt i løpet av kort tid.

  Ski-VM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste