Hopp til innhold

RBK kan pyro-straffes etter Molde-tapet

Norges Fotballforbund (NFF) ber Rosenborg forklare supporternes bruk av pyroeffekter i Molde. Vålerenga er allerede straffet med en solid pyro-bot denne sesongen.

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg kan straffes for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Først ble Rosenborg straffet av Molde på banen søndag. Nå kan de også bli straffet av Fotballforbundet. Forbundet forlanger nå en redegjørelse fra Rosenborg etter at flere Rosenborg-supportere fyrte opp bluss inne på Aker Stadion søndag og skal vurderes om dette skal straffes.

-De (Rosenborg) må redegjøre for bruk av pyro. Det vurderes av utvalgene når fakta er klarlagt, trolig i løpet av to-tre uker, skriver seksjonsleder ved juridisk avdeling i NFF, Espen Auberg, i en SMS til NRK.

80.000 i bot

Han forklarer at det generelt er vanlig å gi bøter som straff. Vålerenga måtte betale 80.000 kroner for bruk av pyro under kampen mot Lillestrøm i mai. Da la NFF vekt på at Vålerenga er straffet for lignende hendelser tidligere og det gjorde at straffen ble såpass hard.

DYRAUG OG SVENSSON

TAR AVSTAND: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug skal undersøke pyro-saken blant egne supportere. Her sammen med Jonas Svensson.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og det gikk ikke helt kontrollert for seg blant RBK-supporterne i Molde. For Molde Fotballklubb har meldt at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere brannsår av pyrobruken. De måtte ikke på sykehus, men fikk hjelp av Røde Kors på stadion.

- Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Skal undersøke saken

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier at de skal prioritere saken.

- Selvfølgelig tar avstand det som skjedd. Vi må kartlegge situasjonen. Vi har ikke fått noen henvendelse om en redegjørelse fra Fotballforbundet. Men vi skal jobbe med det og ha et møte med Kjernen, sier Dyrhaug.

- Hvor ofte har dere hatt problemer med pyrobruk?

- Det er første gangen i år, sier Dyrhaug som selv har vært arrangementsansvarlig i Rosenborg tidligere.

Hun tror Kjernen kan ha noe oversikt over de personene som står bak regelbruddet og hun regner med at Molde Fotballklubb har videoklipp av de som gjorde dette.

- Det er sikkert ikke helt tilfeldig at det skjer i Molde. Men det er viktig å tenke på at det er få som ødelegger for mange, sier Dyrhaug.

Siste nytt

 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte nesten 200 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  – For en stor ære å få denne prisen. Stort tusen takk for den, skriver Haaland på Instagram mandag kveld med et bilde av prisen.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal