RBK kan pyro-straffes etter Molde-tapet

Norges Fotballforbund (NFF) ber Rosenborg forklare supporternes bruk av pyroeffekter i Molde. Vålerenga er allerede straffet med en solid pyro-bot denne sesongen.

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg kan straffes for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Først ble Rosenborg straffet av Molde på banen søndag. Nå kan de også bli straffet av Fotballforbundet. Forbundet forlanger nå en redegjørelse fra Rosenborg etter at flere Rosenborg-supportere fyrte opp bluss inne på Aker Stadion søndag og skal vurderes om dette skal straffes.

-De (Rosenborg) må redegjøre for bruk av pyro. Det vurderes av utvalgene når fakta er klarlagt, trolig i løpet av to-tre uker, skriver seksjonsleder ved juridisk avdeling i NFF, Espen Auberg, i en SMS til NRK.

80.000 i bot

Han forklarer at det generelt er vanlig å gi bøter som straff. Vålerenga måtte betale 80.000 kroner for bruk av pyro under kampen mot Lillestrøm i mai. Da la NFF vekt på at Vålerenga er straffet for lignende hendelser tidligere og det gjorde at straffen ble såpass hard.

DYRAUG OG SVENSSON

TAR AVSTAND: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug skal undersøke pyro-saken blant egne supportere. Her sammen med Jonas Svensson.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og det gikk ikke helt kontrollert for seg blant RBK-supporterne i Molde. For Molde Fotballklubb har meldt at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere brannsår av pyrobruken. De måtte ikke på sykehus, men fikk hjelp av Røde Kors på stadion.

- Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Skal undersøke saken

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier at de skal prioritere saken.

- Selvfølgelig tar avstand det som skjedd. Vi må kartlegge situasjonen. Vi har ikke fått noen henvendelse om en redegjørelse fra Fotballforbundet. Men vi skal jobbe med det og ha et møte med Kjernen, sier Dyrhaug.

- Hvor ofte har dere hatt problemer med pyrobruk?

- Det er første gangen i år, sier Dyrhaug som selv har vært arrangementsansvarlig i Rosenborg tidligere.

Hun tror Kjernen kan ha noe oversikt over de personene som står bak regelbruddet og hun regner med at Molde Fotballklubb har videoklipp av de som gjorde dette.

- Det er sikkert ikke helt tilfeldig at det skjer i Molde. Men det er viktig å tenke på at det er få som ødelegger for mange, sier Dyrhaug.

Siste nytt

 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Frankrike vann igjen

  Frankrike slo greit Austerrike 35-28 i Norges gruppe laurdag kveld, og tok eit stort steg mot gruppesiger. Dei slo Norge 28-24 i første kamp torsdag.

  Norge møter Sveits seinare i kveld, og Austerrike måndag.

  Frankrike jubler for håndballseier
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP
 • Viktig spiller ute for Norge

  Forsvarssjef Petter Øverby er ikke med i den norske kamptroppen som møter Sveits i kveld. Han sliter med mageproblemer, bekrefter lege Thomas Torgalsen til TV3.

  Landslagssjef Christian Berge sa tidligere lørdag at to spillere hadde magetrøbbel, men ville ikke si hvem. Landslagslegen sier Magnus Jøndal var den andre spilleren, men han er friskmeldt.

  – Jeg er litt overrasket over at det kommer nå. Det startet allerede på onsdag, forteller Torgalsen, og forklarer at det ikke er noen sammenheng mellom de som er syke.

  Også Christian O'Sullivan var ute med mageproblemer, men er nå tilbake. Alle spillerne har testet negativt for covid-19.

  Heller ikke Eivind Tangen, Espen Christensen og Simen Holand Pettersen er utelatt fra kveldens kamptropp.

  J2WYlSEa1qQ
  Foto: IHF / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal