RBK kan pyro-straffes etter Molde-tapet

Norges Fotballforbund (NFF) ber Rosenborg forklare supporternes bruk av pyroeffekter i Molde. Vålerenga er allerede straffet med en solid pyro-bot denne sesongen.

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg kan straffes for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Først ble Rosenborg straffet av Molde på banen søndag. Nå kan de også bli straffet av Fotballforbundet. Forbundet forlanger nå en redegjørelse fra Rosenborg etter at flere Rosenborg-supportere fyrte opp bluss inne på Aker Stadion søndag og skal vurderes om dette skal straffes.

-De (Rosenborg) må redegjøre for bruk av pyro. Det vurderes av utvalgene når fakta er klarlagt, trolig i løpet av to-tre uker, skriver seksjonsleder ved juridisk avdeling i NFF, Espen Auberg, i en SMS til NRK.

80.000 i bot

Han forklarer at det generelt er vanlig å gi bøter som straff. Vålerenga måtte betale 80.000 kroner for bruk av pyro under kampen mot Lillestrøm i mai. Da la NFF vekt på at Vålerenga er straffet for lignende hendelser tidligere og det gjorde at straffen ble såpass hard.

DYRAUG OG SVENSSON

TAR AVSTAND: RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug skal undersøke pyro-saken blant egne supportere. Her sammen med Jonas Svensson.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og det gikk ikke helt kontrollert for seg blant RBK-supporterne i Molde. For Molde Fotballklubb har meldt at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere brannsår av pyrobruken. De måtte ikke på sykehus, men fikk hjelp av Røde Kors på stadion.

- Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Skal undersøke saken

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier at de skal prioritere saken.

- Selvfølgelig tar avstand det som skjedd. Vi må kartlegge situasjonen. Vi har ikke fått noen henvendelse om en redegjørelse fra Fotballforbundet. Men vi skal jobbe med det og ha et møte med Kjernen, sier Dyrhaug.

- Hvor ofte har dere hatt problemer med pyrobruk?

- Det er første gangen i år, sier Dyrhaug som selv har vært arrangementsansvarlig i Rosenborg tidligere.

Hun tror Kjernen kan ha noe oversikt over de personene som står bak regelbruddet og hun regner med at Molde Fotballklubb har videoklipp av de som gjorde dette.

- Det er sikkert ikke helt tilfeldig at det skjer i Molde. Men det er viktig å tenke på at det er få som ødelegger for mange, sier Dyrhaug.

Siste nytt

 • Lundby får likevel hoppe før jul

  Det så lenge ut til at Maren Lundby og resten av hoppsirkuset for kvinner ikke fikk starte verdenscupen før etter nyttår.

  Onsdag bekreftet derimot Det internasjonale Skiforbundet (FIS) og Det østerrikske Skiforbundet at verdenscupåpningen skal finne sted i Ramsau 18. desember.

  Fra før av skal også kombinertsirkuset konkurrere i Ramsau den samme helgen – både herrene og kvinnene.

  Det kommer til å bli første gang i historien at kombinertkvinnene går verdenscuprenn.

  Maren Lundby
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Disse kan bli årets trener

  Det er ikke altfor lenge til at årets trener i Toppserien skal kåres. Juryen har nominert tre trenere for årets pris. Disse kan bli årets trener:

  Thomas Dahle, Avaldsnes:

  – Med en tropp bestående av unge spillere, samt noen etablerte stjerner, har han skapt trygge rammer for utvikling samtidig som han fører en tydelig spillestil, sier juryen.

  Jack Majgaard Jensen, Vålerenga:

  – Som ny Vålerenga-trener ble han møtt med høye krav, og etter å ha holdt førsteplassen i serien over lengre perioder har han virkelig innfridd, sier juryen om dansken.

  Steinar Lein, Rosenborg:

  – Lein går inn i kamper med en tydelig plan, og klarer å samtidig å underholde publikum. Han er bevisst egen filosofi, og har fått frem det beste i en variert spillertropp med mange unge spillere, mener juryen.

  Vinneren skal presenteres i forbindelse med cupfinalen 13. desember.

  NM fotball kvinner 2020, semifinale: Vålerenga - Avaldsnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal