RBK-Godset: Målfest og uavgjort

Det ble en høydramatisk affære da Strømsgodset møtte Rosenborg i Drammen fredag kveld. Even Hovland sørget for ledelse for gjestene. Deretter scoret hjemmelaget to før timen var spilt. Det første etter en svært omdiskutert straffesituasjon, men dommeren mente Kristoffer Tokstad ble taklet i bakken av keeper André Hansen. Straffen ble i hvert fall ekspedert i mål av Mikkel Maigaard. Godsets andre scoring ble satt i mål av Muhamed Keita.

Men om den første timen var fartsfylt, spennende og dramatisk, ble det enda mer dramatisk det siste drøye kvarteret.

Da scoret først Mike Jensen før Jakob Glesnes selvmål etter et innlegg fra Pål André Helland. Dermed stod det plutselig 3-2 til Rosenborg.

Men det var altså ikke over der. For på overtid fikk Godset corner. Lars Sætra var først på ballen i feltet. Med ryggen styrte han inn 3-3. Det resultatet stod seg også til full tid.

Det er vanskelig å konkludere med hva ett poeng til hvert av lagene betyr. Men vinner Odd søndag, er Rosenborgs Europa-drøm for 2020 enda lengre unna. Godset klatret på sin side opp på trygg grunn i kveld. Men alt kan være endret etter helgens kamper blant de andre bunnlagene.

Eliteserien fotball. Str¯msgodset - Rosenborg.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal