Hopp til innhold

Tårevåt Løkberg etter utvising og Viking-tap: – Tar på meg alt ansvar for tapet

Kristoffer Løkbergs tidlege utvising var det som til slutt knekte Viking i Rogalands-derbyet. Det tok Viking-spelaren svært tungt.

Kristoffer Løkberg

PROTEST: Kristoffer Løkberg protesterer og er dundrande usamd i utvisinga

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Løkberg fekk sitt raude kort etter berre 12 minutt. Han felte Bilal Njie og fekk direkte raudt kort av dommar Rohit Saggi. .

Etter tapet var dei ein tårevåt Løkberg som stilte til intervju.

– Utvisinga er feil, det ser alle etterpå. Det er ikkje utvising, det er ikkje frispark eingong, sa Løkberg til Eurosport.

– Eg toler å bli utvist og stå i det. Men det er berre så tungt å sjå tusen tilreisande som legg tid og pengar i det, og lagkameratane som må springe i meir eller mindre i nesten 90 minutt.

– Då legg du mykje av det på deg sjølv?

– Vi kan slakte dommaren så mykje vi vil, det er jo feil. Men eg er meir opptatt av at eg gjer ein feil i forkant. Det er kjedeleg at ein feil blir retta opp av ein feil. Men sli, k er det i fotball, av og til blir du hardt straffa for feil, andre gonger blir du redda. Når vi no endar med å tape, tek eg på meg fullt ansvar for det, sa Løkberg, som aldri før har blitt utvist.

– Eg skal kome over det. Men det var jævlig.

Haugesunds Bilal Njie var av ei anna oppfatning.

– Kontakten var der, og den var nok til at eg fall.

– Meiner du det er nok til raudt kort?

– Det veit eg ikkje, slikt er det dommaren som skal avgjere.

– Utvisinga såg litt soft ut, sa Viking-trenar Bjarte Lunde Aarsheim i pausen.

Viking leia ved pause, og først etter 84 minutt var Haugesund i leiinga. Det enda med 4–2 til heimelaget.

– Trykket frå Haugesund blei til slutt for stort, Viking makta ikkje å stå imot til slutt, det var ein forten siger til Haugesund, sa Eurosport-ekspert Lars Bohinen.

Tre mål og raudt kort på 20 minutt

Dei første 20 minutta av kampen i Haugesund blei svært innhaldsrike.

Det tok berre fire minutt før Viking var i teten. Sebastian Sebulonsen la presist inn til Daniel Kalsbakk, som scora frå kort hald.

Søren Reese og Nikolas Walstad

LEIING: Søren Reese og Nikolas Walstad stod bak Haugesunds leiarmål på 3–2

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Fire nye minutt, og det var balanse. Alioune Ndour tok imot ballen frå Viljar Vevatne og sett ballen greitt i mål.

Ytterlegare fire minutt, så kom utvisinga. Løkeberg prøvde å runde Njie etter ein corner, og det enda med at Njie fall. Dommaren var raskt oppe med kortet, og Viking var nede i ti mann.

Så gjekk det heile åtte minutt. Søren Reese stoppa eit innlegg med handa, og dommaren bles straffe til Viking. Den sette Samúel Fridjónsson sikkert og greitt i mål, og Vikings ti mann leia 2–1.

Halvtimen var spela då Vikings keeper måtte gje retur på eit skot, og PeterTherkildsen snappa ballen og sette han i mål.

Annullert

Haugesund jubla for det dei var sikre på var ei utlikning. Så kom dommar Roggi igjen i fokus då han annullerte, og gav Viking frispark i staden.

– Vi var sikre på scoring, det fekk vi beskjed om på benken, sa Haugesund-trenar Jostein Grindhaug.

Men han slapp å vente lenge på scoring. Haugesund gjekk hardt ut etter pause, og sju minutt etter pausen fekk Ndour fulltreff og sette inn 2–2 heilt inne ved stolpen. Hans åttande mål i årets eliteserie.

Det såg ut til at Vikings 10 mann skulle klare å hente eitt poeng i Haugesund. Men seks minutt før slutt fekk heimelaget løn for overtaket. Innbytar Nikolas Walstad gjekk til dødlinja som han så ofte hadde gjort før i kampen. Innlegget gjekk til Søren Reese, som sette ballen i nettet til 3–2 og det tredje strake tapet for Viking.

Siste målet kom nesten to minutt på overtid. Martin Samuelsen køyrde karusell med Vikings forsvar, ballen enda hos Christos Zafeiris som pirka ballen sakte over streken.

– Det betydde enormt mykje å score og kunne feire med fanasen, sa Zafeiris, som scora sitt første mål for Haugesund i sitt første Rogalands-derby.

Siste nytt

 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Bekreftet av Fifa: Qatar får spille først i hjemme-VM

  Det internasjonale fotballforbundet bekrefter at åpningen av Qatar-VM flyttes fra 21. til 20. november. Dermed får vertslandet Qatar være med i åpningskampen.

  Qatar møter Ecuador 20. november. Kampen var opprinnelig satt opp dagen etter. Fifa informerte om endringen torsdag.

  Mesterskapet har lenge vært satt opp til å gå fra 21. november til 18. desember.

  VM skal fortsatt avsluttes med finalen 18. desember.

  Qatar Soccer WCup Draw
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Viking videre i serieligaen til tross for tap

  Viking skuffet spillemessig på veien mot avansement i serieligaen i fotball. Det endte 0-1 borte mot irske Sligo Rovers, men Viking vant 5-2 sammenlagt.

  Viking vant hjemmekampen 5-1, og dermed var det meste av spenningen borte før avspark.

  Førsteomgangen var nesten blottet for sjanser. Målet som kom før pause, var av det merkelige slaget.

  En Sligo-spiller misset helt på et volleyforsøk. Vikings forsvar trodde at ballen forsvant ut av spill, men det gjorde den ikke. William Fitzgerald tok sats og skjøt ballen i ryggen på Sondre Bjørshol før den gikk i en bue om Viking-keeper Patrik Gunnarsson og over målstreken.

  Sligo var klart bedre enn Viking selv om gjestene spilte med tilnærmet toppet mannskap. Viking var ikke i nærheten av å nå sitt beste nivå. Kampen var en skuffelse for gjestene.

  Keeper Gunnarsson kom bra fra det. Han reddet et straffespark og den påfølgende returen i andre omgang.

  Vinner siddisene også neste runde i kvalifiseringen (mot rumenske FCSB), er laget sikret plass i gruppespillet. Viking starter play off-dobbeltkampen i Bucuresti 18. august. Returen går sju dager senere. (NTB)

  David Brekalo with Lewis Banks 11/8/2022
  Foto: ©INPHO/Evan Treacy / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste