Hopp til innhold

Dopingdømt russer slaktes etter verdenscupseieren: – Har ingen respekt for ham

OBERHOF/OSLO (NRK): Russiske Alexander Loginov brøt Johannes Thingnes Bøs seiersrekke og vant for første gang i verdenscupen. Det var ikke populært blant konkurrentene.

FRUSTRERT: Martin Fourcade har mye på hjertet når det gjelder sin russiske konkurrent Alexander Loginov.

Laster innhold, vennligst vent..

– Han må unnskylde seg for oss utøvere og forklare seg. Nå går han bare og later som ingenting har skjedd, og da får han ikke min respekt, sier Martin Fourcade til NRK etter at Loginov sikret karrierens første verdenscupseier.

BIATHLON-WORLD-MEN

KRITISK: Martin Fourcade sier han ikke vil respektere Alexander Loginov før han unnskylder seg.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Den tidligere dopingdømte løperen, Alexander Loginov, skjøt to fulle hus og var råsterk i sporet, og da Johannes Thingnes Bø bommet på stående var det ingen tvil om hvem som var dagens beste skiskytter.

– Det er kontroversielt som bare det. Han har vært utestengt for brudd på dopingreglene, men han er tilbake og her er han best, kommenterte NRKs Andreas Stabrun Smith da han gikk i mål.

– Spiller ikke med rene kort

Verdenscupleder Thingnes Bø var utvilsomt favoritt før årets første sprint, og forventningene til nordmannen var ikke noe lavere etter at han uttalte at han har hatt sin beste juleperiode noen gang.

Johannes Thingnes Bø

TIER: Johannes Thingnes Bø vil ikke gå for hardt ut mot sin russiske konkurrent.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Likevel slo russiske Alexander Loginov stryningen med 25,2 sekunder.

I motsetning til Fourcade, som endte på syvendeplass, vil ikke Thingnes Bø kreve en unnskyldning fra den russiske utøveren.

– Jeg synes det er vanskelig å kommentere og jeg har brukt masse energi på akkurat den personen, så jeg velger å la den passere. Så får vi heller bare prøve å slå ham, sier Thingnes Bø.

– Han har sonet straffen sin, men en unnskyldning er kanskje på sin plass. Man spiller ikke med rene kort når man jukser, så det hadde vært fair av ham, sier derimot Henrik L'Abée-Lund som endte på 18. plass.

BIATHLON-WORLD-MEN

STERK: Alexander Loginov nærmer seg Johannes Thingnes Bø i sammendraget.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Under etterforskning

Alexander Loginov var utestengt fra verdenscupen i 2014/2015- og 2015/2016-sesongen etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Nå etterforskes han også for doping under VM i 2017.

Loginov ville ikke snakke om dopinganklagene da NRK møtte ham etter rennet, og ville ikke svare på om han vil si unnskyld til de andre utøverne, men påpeker at han er åpen for dialog.

– Jeg vil snakke med Martin (Fourcade) ansikt til ansikt så kan vi ta det derfra, sier han.

– For å få tilbake respekten må han være ærlig, fordi han har ikke vært ærlig til nå, mener Fourcade.

– Har ikke noe her å gjøre

Svenske Sebastian Samuelsson tok en sterk tredjeplass på dagens sprint i Oberhof. Den frittalende svensken er en av få som har involvert seg i dopingdebatten i skiskyting.

– Jeg respektere ikke det Loginov har gjort, men jeg kjenner han ikke som person. Det minste Loginov kan gjøre er å be om unnskyldning til hele skiskytterfamilien.

– Har man tatt EPO har man ikke noe her å gjøre. Men viser man at man angrer på det man har gjort, blir det litt enklere å stole på personen fremover, forteller Samuelsson.

Austria Biathlon World Cup

FRITTALENDE: Sebastian Samuelsson er en av få som har tatt kampen mot dopingdømte russere og RUSADA offentlig.

Foto: Kerstin Joensson / AP

Johannes Thingnes Bø var beste nordmann med sin andreplass i Oberhof. Tarjei Bø endte på 8. plass, Henrik L'Abée-Lund på 18., Erlend Bjøntegaard på 32., Vetle Sjåstad Christiansen på 43. og Lars Helge Birkeland på 45. plass.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal