NRK Meny
Normal

Råsterke Gallopin rykket og rykket – og seiret til slutt

Alle gode ting er tre for Tony Gallopin (26): Hans tredje rykk på dagens etappe av Tour de France holdt akkurat, og franskmannen kunne juble for en råsterk hjemmeseier i Oyonnax.

Tony Gallopin

Solobruddet til Tony Gallopin holdt akkurat: Her sykler han i mål som ensom majestet.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Kristoff

Alexander Kristoff fikk det tøft på dagens etappe og ble nummer 162.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er helt utrolig. Jeg må takke familien min, sier Gallopin i seiersintervjuet etter etappen.

Mange hevet øyenbrynene da Tony Gallopin tråkket i tet mot mål på den 11. etappen av Tour de France. Ikke fordi han er en dårlig syklist, men fordi han hadde brukt vanvittig mye krefter på å ligge i solobrudd.

Franskmannen gjorde sitt andre rykk mot slutten av etappen og fikk flere sekunder på Peter Sagan og en mindre gruppe ryttere som fulgte i de stupbratte bakkene i Oyonnax.

26-åringen ble hentet inn av rytterne bak, men tråkket til da de andre var uoppmerksomme og var igjen i solobrudd. Og denne gangen holdt det helt inn:

Franskmannen kunne dermed galoppere alene på oppløpet, strekke armene i været og juble for seier.

Har trent i dagens løype

Gallopin, som overrasket mange da han hadde den gule trøya på mandagens etappe, var helt utslitt og hang over styret da han ble gratulert av kolleger og Lotto Belisol-ledere, men klarte likevel å få frem noen jubelbrøl.

– Jeg har trent på disse veiene, og jeg må takke laget for at de trodde på meg på denne etappen. Jeg kunne aldri drømt om å få en etappeseier i tillegg til å ha den gule ledertrøyen, sier han.

Kristoff langt bak

John Degenkolb og Matteo Trentin spurtet inn til andre- og tredjeplass få sekunder bak den franske vinneren.

Peter Sagan, som mange trodde skulle avgjøre det hele på vei ned fjellene, fikk det tøft mot slutten og ble nummer ni.

Alexander Kristoff ble kjørt av allerede i den første bakken på vei opp mot den tredje kategorien og måtte dermed tråkke og svette langt bak hovedfeltet.

Cycling Tour de France

Andrew Talansky gikk i bakken igjen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Nordmannen trillet i mål som nummer 162 - 20 minutter og 26 sekunder bak Gallopin.

– Jeg følte egentlig at kroppen var ganske grei. Jeg planla å ta det med ro og følte at jeg kom fint gjennom etappen. Jeg skal prøve å henge med i morgen, sier Kristoff til NRK.no.

– Var det en vurdering du tok da du ble kjørt av?

– Vi bestemte at jeg skulle ta det med ro allerede før start. Vi så på profilen og konkluderte med at den var for hard, så jeg prøver heller å henge mer med i morgen, svarer Kristoff, som forteller at han ikke kjenner noe mer til mageproblemene.

Talansky i bakken

Også denne etappen ble dramatisk med tanke på sammendraget. Garmin-kaptein Andrew Talansky veltet rundt 75 kilometer ut i dagens etappe. Han skal ha fått seg en skikkelig smell og syklet iført bandasje alene flere minutter bak hovedfeltet.

Etter en stund på sykkelsetet måtte han sette seg ned i veikanten mens han fikk tilsyn av medisinsk personell. Den tapre amerikaneren satte seg utrolig nok tilbake på sykkelen etter flere minutter i veikanten og syklet med tårer i øynene mot mål.

Sammenlagtrytteren har vært svært uheldig i årets Tour. Han har gang på gang vært i asfalten og har syklet med store smerter.

Fra før har sammenlagtfavorittene Chris Froome og Alberto Contador hatt store problemer med skader under Touren og har måttet bryte.

Den 11. etappen gikk fra Besançon til Oyonnax og var på 187,5 kilometer.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal