Råsterke Gallopin rykket og rykket – og seiret til slutt

Alle gode ting er tre for Tony Gallopin (26): Hans tredje rykk på dagens etappe av Tour de France holdt akkurat, og franskmannen kunne juble for en råsterk hjemmeseier i Oyonnax.

Tony Gallopin

Solobruddet til Tony Gallopin holdt akkurat: Her sykler han i mål som ensom majestet.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Kristoff

Alexander Kristoff fikk det tøft på dagens etappe og ble nummer 162.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er helt utrolig. Jeg må takke familien min, sier Gallopin i seiersintervjuet etter etappen.

Mange hevet øyenbrynene da Tony Gallopin tråkket i tet mot mål på den 11. etappen av Tour de France. Ikke fordi han er en dårlig syklist, men fordi han hadde brukt vanvittig mye krefter på å ligge i solobrudd.

Franskmannen gjorde sitt andre rykk mot slutten av etappen og fikk flere sekunder på Peter Sagan og en mindre gruppe ryttere som fulgte i de stupbratte bakkene i Oyonnax.

26-åringen ble hentet inn av rytterne bak, men tråkket til da de andre var uoppmerksomme og var igjen i solobrudd. Og denne gangen holdt det helt inn:

Franskmannen kunne dermed galoppere alene på oppløpet, strekke armene i været og juble for seier.

Har trent i dagens løype

Gallopin, som overrasket mange da han hadde den gule trøya på mandagens etappe, var helt utslitt og hang over styret da han ble gratulert av kolleger og Lotto Belisol-ledere, men klarte likevel å få frem noen jubelbrøl.

– Jeg har trent på disse veiene, og jeg må takke laget for at de trodde på meg på denne etappen. Jeg kunne aldri drømt om å få en etappeseier i tillegg til å ha den gule ledertrøyen, sier han.

Kristoff langt bak

John Degenkolb og Matteo Trentin spurtet inn til andre- og tredjeplass få sekunder bak den franske vinneren.

Peter Sagan, som mange trodde skulle avgjøre det hele på vei ned fjellene, fikk det tøft mot slutten og ble nummer ni.

Alexander Kristoff ble kjørt av allerede i den første bakken på vei opp mot den tredje kategorien og måtte dermed tråkke og svette langt bak hovedfeltet.

Cycling Tour de France

Andrew Talansky gikk i bakken igjen.

Foto: Christophe Ena / Ap

Nordmannen trillet i mål som nummer 162 - 20 minutter og 26 sekunder bak Gallopin.

– Jeg følte egentlig at kroppen var ganske grei. Jeg planla å ta det med ro og følte at jeg kom fint gjennom etappen. Jeg skal prøve å henge med i morgen, sier Kristoff til NRK.no.

– Var det en vurdering du tok da du ble kjørt av?

– Vi bestemte at jeg skulle ta det med ro allerede før start. Vi så på profilen og konkluderte med at den var for hard, så jeg prøver heller å henge mer med i morgen, svarer Kristoff, som forteller at han ikke kjenner noe mer til mageproblemene.

Talansky i bakken

Også denne etappen ble dramatisk med tanke på sammendraget. Garmin-kaptein Andrew Talansky veltet rundt 75 kilometer ut i dagens etappe. Han skal ha fått seg en skikkelig smell og syklet iført bandasje alene flere minutter bak hovedfeltet.

Etter en stund på sykkelsetet måtte han sette seg ned i veikanten mens han fikk tilsyn av medisinsk personell. Den tapre amerikaneren satte seg utrolig nok tilbake på sykkelen etter flere minutter i veikanten og syklet med tårer i øynene mot mål.

Sammenlagtrytteren har vært svært uheldig i årets Tour. Han har gang på gang vært i asfalten og har syklet med store smerter.

Fra før har sammenlagtfavorittene Chris Froome og Alberto Contador hatt store problemer med skader under Touren og har måttet bryte.

Den 11. etappen gikk fra Besançon til Oyonnax og var på 187,5 kilometer.

Siste nytt

 • Mason blir midlertidig manager

  Tottenham bekreftet tirsdag at Ryan Mason (29) er ansatt som midlertidig manager ut sesongen.

  Mason overtar jobben etter sparkede Juan Mourinho. Portugiseren ble løst fra stillingen mandag. Det skyldtes en rekke med svake kamper som gjør at det ser vrient ut å bli blant topp fire på tabellen.

  29 år gamle Mason er en tidligere midtbanespiller som spilte både for Tottenham og Hull. Han ble tvunget til å legge opp i 2018 etter en hodeskade. Mason blir sparket oppover fra stillingen som spillerutvikler.

  cu4d4HJqszY
  Foto: Rob Griffith / Ap
 • Everton i strupen på rivalene

  Everton gikk tirsdag til frontalangrep på de seks Premier League-klubbene som har takket ja til å være en del av den nye europeiske superligaen.

  Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea og Tottenham er alle del av fotballprosjektet der totalt tolv klubber inngår.

  Der rettes det i all hovedsak kritikk mot de seks Premier League-kollegene.

  I innlegget heter det blant annet at klubben er «lei seg og skuffet» over at en utbryterliga presses fram av seks klubber som utelukkende handler ut fra egne interesser og som ødelegger fotballens og Premier Leagues omdømme.

  «Denne latterlige arrogansen er ikke ønsket noe sted i fotballen utenfor klubbene som har utarbeidet denne planen», skriver klubbstyret på Goodison Park.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • EU-kommisjonen om superligaen

  Visepresident Margaritis Schinas sier at EU-kommisjonen kan fordømme planene om Super League, men at de ikke kan gjøre noe for å stanse dem.

  I et intervju med den italienske avisen Messaggero sier Schinas at de ikke har verktøy til å intervenere mot de tolv utbryterklubbene.

  – Dette ligger ikke i vårt ansvar. Vi har i årevis akseptert de nasjonale fotballforbundenes og Uefas rett til å opptre som uavhengige organ. Det er disse som må finne løsningene på disse utfordringene, sier Schinas, som likevel stiller seg bak den tilnærmet unisone fordømmelsen av prosjektet.

  – Vi må forsvare den europeiske modellen basert på mangfold og inkludering, melder han på Twitter. (NTB).

  Belgium EU Organized Crime
  Foto: John Thys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal