Iversen kraftig provosert og tent – hevder han ble hakket på av «middelmådige trenere og løpere»

RUKA/OSLO (NRK): Emil Iversen har gått fra en middels helg på Beitostølen sist helg, til toppresultater i verdenscupåpningen. Motivasjonen har han fått fra «middelmådige løpere og trenere», sier han selv.

OaRAMGY_Adc

STERK DUO: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen tar en pust i bakken i målområdet etter 15 kilometer intervallstart lørdag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

For Iversen havnet på en råsterk tredjeplass bak Iivo Niskanen og Johannes Høsflot Klæbo på lørdagens 15 kilometer intervallstart i klassisk.

Fredag ble han nummer fem på sprinten, men mener han hadde langt mer inne. Det fører Iversen helt opp på andreplass sammenlagt før mini-touren i Ruka avgjøres med jaktstart.

Det er bare 16 sekunder som skiller Iversen og Klæbo før søndagens batalje. Niskanen går ut omtrent samtidig med Iversen.

gorVVRPNyKo

PALLEN: Iivo Niskanen stakk av med seieren foran Klæbo og Iversen.

Foto: LEHTIKUVA

– Ble hakket på

Men etter rennet benyttet Iversen anledningen til å fortelle hva som motiverte ham inn mot verdenscuphelgen. På Beitostølen sist uke, røk han svært overraskende ut i kvartfinalen i sprinten, før han noterte seg for en fjerdeplass på årets første distanse.

– Det var noen som slang med leppa til meg. Det var etter at jeg gikk mitt første dårlige skirenn på over ett år. Jeg hadde også vanskelige ski forrige helg. Så begynner folk «å hakke». Det var litt tidlig å hakke på Emil Iversen, sier 28-åringen, og kaller de som slang med leppa for «middelmådige trenere og løpere».

6jZ2KEEICKM

STERKE MENINGER: Emil Iversen, her etter rennet i Ruka lørdag.

Foto: VESA MOILANEN

– Som å skyte med hagle fra hofta

Han nekter imidlertid å si nøyaktig hvem det gjelder, men at «de personene vet det selv». Men han understreker at det motiverte ham og gjorde ham heltent før helgen i Finland.

– Det er trenere og utøvere som ikke har fått til stort her i livet. De må holde seg rolige i båten og holde seg ydmyke. Jeg har vært veldig trygg på meg selv hele tiden. Jeg har det artig, jeg drikker cola og spiser is på senga. Jeg har selvtilliten på plass. Jeg er meg selv og da går det fort, sier trønderen.

Han letter imidlertid litt på sløret og røper at det er «folk som går Norgescup som vil ta ham».

– Men da må de trene mer selv. Det er som å skyte hagle fra hofta. Det er gøy at de vil sparke fra seg og er på hugget. Men da er du nødt til å ha krutt i geværet. Ellers blir det bare kleint, sier Iversen.

z6eDdaOn4RU

I LEDERSTOLEN: Johannes Høsflot Klæbo følger med på konkurrentenes jakt på hans egen tid på TV-en i målområdet.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Tungt psykisk for Klæbo

Iversen var lørdag del av en svært spennende sekundstrid på 15 kilometeren i Ruka. Den stod lenge mellom ham selv, hjemmehåpet Iivo Niskanen, Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth.

Etter hvert tapte Tønseth til trioen. Så måtte både Klæbo og Iversen gi tapt for finnen. Det skilte til slutt bare 13 og 14,9 sekunder ned til de to nordmennene i mål. Til Tønseth var det 33,1 sekunder.

Klæbo fikk blant annet heng på Niskanen underveis og var strålende fornøyd med egen innsats. Hvordan det var å gå med klassiskspesialisten fra Finland er en annen sak.

Jeg klarte å bite meg fast en runde. Han stoppet halvveis for at jeg skulle dra, det var tungt psykisk. Og ut på min siste runde gikk det altfor fort, sier Klæbo om duellen mellom de to.

KLINKET TIL: Iivo Niskanen tok seieren på hjemmebane foran Johannes Høsflot Klæbo.

– Rysare

Det ligger i hvert fall an til å bli en uhyre spennende avslutning på mini-touren i Ruka. Søndag står det trolig mellom tre løpere, to fra Norge og én mann fra Finland.

– Det kan bli en «rysare», sier Iversen og smiler.

– Jeg kan vinne. Men det er ikke lett å slå Johannes i spurten.

Klæbo vurderer søndagens konkurranse slik:

– Hvis det blir spurt, da skal jeg spurte det jeg kan, men Iivo har vist at han kan skøyte også. Han gikk fryktelig fort for to helger siden, så det blir spennende å se.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal