NRK Meny
Normal

Rasmussen ferdig som sykkelrytter

Michael Rasmussen kan legge bort alle håp om noen gang å få kjøre Tour de France igjen.

Michael Rasmussen

Michael Rasmussen

Foto: ANTONIO CALANNI / AP

Tour de France-arrangøren ASO gjør det klart at de ikke vil se dansken i rittet i fremtiden.

- I våre øyne er ikke Rasmussen lenger en profesjonell sykkelrytter. Han er en sykkelhandler i Italia, sier ASO-talsmann Matthieu Desplats til danske BT.

Beskjeden til Rasmussen kommer dagen etter at ASO gjorde det klart at fjorårsvinner Alberto Contador og hans Astana-lag ikke får kjøre i årets Tour de France.

Les: Tour-vinneren får startnekt i år

Får startnekt

Rasmussen står for tiden uten noe lag etter at han i fjor fikk sparken av nederlandske Rabobank.

ASO gjør det klart at selv om dansken skulle finne seg et lag så vil ikke det hjelpe på hans muligheter til å delta i Touren.

- Hvilken sportsdirektør ville være gal nok til å ansatte ham og stadig drømme om å sykle Tour de France, sier Desplats.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm