NRK Meny
Normal

Rasmus (20) parkerte stjernene og tok NM-gull

STJØRDAL/OSLO (NRK): Joker-rytter Rasmus Fossum Tiller (20) tok til tårene etter å ha vunnet søndagens landeveisritt under sykkel-NM.

Rasmus Fossum Tiller NM-gull

PALLEN: Rasmus Fossum Tiller vant foran Sven Erik Bystrøm (t.v.) og Bjørnar Vevatne Øverland.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Rått. Helt utrolig, sier Tiller til NRK etter seiren

Den ferske NM-vinneren måtte tørke tårene da seieren var et faktum. Etter å ha fått på seg den norske trøya som beviser at han akkurat i dag er landets beste syklist, hadde han fått summet seg - i hvert fall litt.

– Jeg er jo litt målløs egentlig. Vet ikke helt hva jeg skal si, sier den 20 år gamle Joker-rytteren forsiktig.

Måtte være kynisk

Han var den eneste fra sitt lag som klarte å henge med da det første bruddet gikk. Da handlet det om å være smart.

– Planen min var å komme av gårde i det første bruddet og da jeg klarte det, var det bare å være kynisk og spare krefter. De andre lagene hadde flere menn rundt seg enn meg, så jeg lå på hjul, forklarer ham.

Smart var det også helt tydelig. Sven Erik Bystrøm (Katjusja-Alpecin) prøvde å stikke av fra feltet med utbryterne da det gjenstod rundt fem kilometer, men det tok ikke lang tid før Tiller klarte å få heng på hjulet til Bystrøm og hentet ham inn igjen.

– Så ventet jeg til det avgjørende øyeblikket. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, men jeg har gode minner herfra og vant Norgescupen her i fjor. Det er blitt ei favorittløype, sier han.

Profiler som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sindre Lunke, Lars Petter Nordhaug og Christian Eiking var aldri med i finalen. De lå i et hovedfelt som sakte, men sikkert havnet for langt bak utbryterne i den 196 kilometer lange løypa i Trøndelag.

Overraskende bronse

Bjørnar Vevatne Øverland greide også etter hvert å få kontakt med de to, før det også slutt på kreftene. For i spurten var Tiller sterkest, mens Vevatne Øverland kom likevel inn til en svært overraskende tredjeplass.

– Bronsen er over all forventning. Målet var jo å komme til mål i dag, forteller han til NRK, før han skryter av seiersherren.

– Det er så velfortjent. Han var taktisk smart i dag og tar siste støtet opp bakken der.

Tiller tror det tar litt tid før NM-tittelen faktisk går opp for ham.

– Nå skal jeg spise litt før jeg flyr hjem i kveld. Det tar nok litt tid før jeg lander, både jeg og flyet, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal