NRK Meny
Normal

Rasmus (20) parkerte stjernene og tok NM-gull

STJØRDAL/OSLO (NRK): Joker-rytter Rasmus Fossum Tiller (20) tok til tårene etter å ha vunnet søndagens landeveisritt under sykkel-NM.

Rasmus Fossum Tiller NM-gull

PALLEN: Rasmus Fossum Tiller vant foran Sven Erik Bystrøm (t.v.) og Bjørnar Vevatne Øverland.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Rått. Helt utrolig, sier Tiller til NRK etter seiren

Den ferske NM-vinneren måtte tørke tårene da seieren var et faktum. Etter å ha fått på seg den norske trøya som beviser at han akkurat i dag er landets beste syklist, hadde han fått summet seg - i hvert fall litt.

– Jeg er jo litt målløs egentlig. Vet ikke helt hva jeg skal si, sier den 20 år gamle Joker-rytteren forsiktig.

Måtte være kynisk

Han var den eneste fra sitt lag som klarte å henge med da det første bruddet gikk. Da handlet det om å være smart.

– Planen min var å komme av gårde i det første bruddet og da jeg klarte det, var det bare å være kynisk og spare krefter. De andre lagene hadde flere menn rundt seg enn meg, så jeg lå på hjul, forklarer ham.

Smart var det også helt tydelig. Sven Erik Bystrøm (Katjusja-Alpecin) prøvde å stikke av fra feltet med utbryterne da det gjenstod rundt fem kilometer, men det tok ikke lang tid før Tiller klarte å få heng på hjulet til Bystrøm og hentet ham inn igjen.

– Så ventet jeg til det avgjørende øyeblikket. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, men jeg har gode minner herfra og vant Norgescupen her i fjor. Det er blitt ei favorittløype, sier han.

Profiler som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sindre Lunke, Lars Petter Nordhaug og Christian Eiking var aldri med i finalen. De lå i et hovedfelt som sakte, men sikkert havnet for langt bak utbryterne i den 196 kilometer lange løypa i Trøndelag.

Overraskende bronse

Bjørnar Vevatne Øverland greide også etter hvert å få kontakt med de to, før det også slutt på kreftene. For i spurten var Tiller sterkest, mens Vevatne Øverland kom likevel inn til en svært overraskende tredjeplass.

– Bronsen er over all forventning. Målet var jo å komme til mål i dag, forteller han til NRK, før han skryter av seiersherren.

– Det er så velfortjent. Han var taktisk smart i dag og tar siste støtet opp bakken der.

Tiller tror det tar litt tid før NM-tittelen faktisk går opp for ham.

– Nå skal jeg spise litt før jeg flyr hjem i kveld. Det tar nok litt tid før jeg lander, både jeg og flyet, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal