NRK Meny
Normal

Rasmus (20) parkerte stjernene og tok NM-gull

STJØRDAL/OSLO (NRK): Joker-rytter Rasmus Fossum Tiller (20) tok til tårene etter å ha vunnet søndagens landeveisritt under sykkel-NM.

Rasmus Fossum Tiller NM-gull

PALLEN: Rasmus Fossum Tiller vant foran Sven Erik Bystrøm (t.v.) og Bjørnar Vevatne Øverland.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Rått. Helt utrolig, sier Tiller til NRK etter seiren

Den ferske NM-vinneren måtte tørke tårene da seieren var et faktum. Etter å ha fått på seg den norske trøya som beviser at han akkurat i dag er landets beste syklist, hadde han fått summet seg - i hvert fall litt.

– Jeg er jo litt målløs egentlig. Vet ikke helt hva jeg skal si, sier den 20 år gamle Joker-rytteren forsiktig.

Måtte være kynisk

Han var den eneste fra sitt lag som klarte å henge med da det første bruddet gikk. Da handlet det om å være smart.

– Planen min var å komme av gårde i det første bruddet og da jeg klarte det, var det bare å være kynisk og spare krefter. De andre lagene hadde flere menn rundt seg enn meg, så jeg lå på hjul, forklarer ham.

Smart var det også helt tydelig. Sven Erik Bystrøm (Katjusja-Alpecin) prøvde å stikke av fra feltet med utbryterne da det gjenstod rundt fem kilometer, men det tok ikke lang tid før Tiller klarte å få heng på hjulet til Bystrøm og hentet ham inn igjen.

– Så ventet jeg til det avgjørende øyeblikket. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, men jeg har gode minner herfra og vant Norgescupen her i fjor. Det er blitt ei favorittløype, sier han.

Profiler som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sindre Lunke, Lars Petter Nordhaug og Christian Eiking var aldri med i finalen. De lå i et hovedfelt som sakte, men sikkert havnet for langt bak utbryterne i den 196 kilometer lange løypa i Trøndelag.

Overraskende bronse

Bjørnar Vevatne Øverland greide også etter hvert å få kontakt med de to, før det også slutt på kreftene. For i spurten var Tiller sterkest, mens Vevatne Øverland kom likevel inn til en svært overraskende tredjeplass.

– Bronsen er over all forventning. Målet var jo å komme til mål i dag, forteller han til NRK, før han skryter av seiersherren.

– Det er så velfortjent. Han var taktisk smart i dag og tar siste støtet opp bakken der.

Tiller tror det tar litt tid før NM-tittelen faktisk går opp for ham.

– Nå skal jeg spise litt før jeg flyr hjem i kveld. Det tar nok litt tid før jeg lander, både jeg og flyet, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn