Hopp til innhold

Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

I et intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay kom Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange.

Midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en Tottenham-drakt.

– Sonny sin? Det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra Bentancur, som viste til Son Heung-min fra Sør-Korea.

Det skapte voldsomme reaksjoner. Veldedighetsorganisasjonen Kick It Out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til BBC at den hadde mottatt en rekke klager.

Onsdag kom Tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. Klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall».

– Dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver Spurs.

Videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein Son nå mener at saken kan legges død.

– Jeg har snakket med Lolo (Bentancur). Han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. Lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. Vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier Son i en uttalelse.

Bentancur har beklaget uttalelsen sin i et Instagram-innlegg.

– Sonny bror! Jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. Du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! Jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (NTB)

Bentancur
Foto: AP

Siste nytt

 • Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

  Det var nærmest som en reprise av fjorårets Wimbledon-finale da spanske Carlos Alcaraz (21) møtte serbiske Novak Djokovic (37) på gressmatta i London.

  Med celebre gjester som prinsesse Kate, Zendaya, Tom Cruise og Jack Grealish til stede, var det duket for tennisfest.

  Alcaraz, som nylig vant French Open, bød opp til dans og åpnet klart best. Djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til Alcaraz.

  – Det Alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen.

  Spanjolen vant både første og andre sett 6–2. I tredjesett hentet derimot Djokovic seg inn.

  Men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. Alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det.

  – Jeg tror ikke jeg har sett Alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. Alt han prøver på går inn her i dag, sa Bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett.

  Spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. Men Alcaraz misset på fire matchballer og Djokovic spilte seg tilbake i kampen.

  Tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. Alcaraz vinner Wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

  – Det er en drøm for meg å vinne dette trofeet. Jeg sa det i et intervju da jeg var 12 år. Jeg lever drømmen, og det er en fantastisk følelse. Dette er den vakreste turneringen, banen og trofeet, sa Alacaraz etter seieren.

  Det er den unge spanjolens andre Wimbledon-seier og hans fjerde Grand Slam tittel.

  – Han fortjente absolutt å vinne i dag, sa Djokovic etter tapet.

  Den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har Djokovic totalt 24 Grand Slam titler.

  Tidligere søndag ble norske Nicolai Budkov Kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

  Carlos Alcaraz med Wimbledon-trofeet
  Foto: AP
 • Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Alt tyder på at Tadej Pogacar vil vinne Tour de France for tredje gang, etter at Vingegaard vant Tour de France i både 2022 og 2023.

  Søndag parkerte han danske Vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. Dermed leder han med over tre minutter til Vingegaard før de siste seks etappene.

  Pogacar brukte i underkant av 40 minutter opp målbakken Plateau de Beille, over tre minutter bedre enn den tidligere rekordtiden opp bakken, satt av Marco Pantani i 1998.

  – Det Pogacar gjør her er kanskje noe av det aller, aller beste vi har sett av en klatrer noensinne, sier TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

  Også Tobias Halland Johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i Tour de France. Med god hjelp av lagkamerat Magnus Cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra Loudenvielle til Plateau de Beille.

  Bruddet splittet seg i bunn av Col d'Agnes, hvor Johannessen havnet på feil side. Nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av Jai Hindley, Enric Mas, Richard Carapaz og Laurens De Plus.

  Inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til Plateau de Beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart.

  Jonas Vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra Tadej Pogacar. Sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell.

  Med fem kilometer igjen angrep Pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål.

  Johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og syklet i mål til en ellevteplass, drøye seks minutter bak Pogacar.

  Tour de France avsluttes søndag 21. juli.

  Pogacar
  Foto: AFP
 • Joshua Zirkzee klar for Manchester United

  Joshua Zirkzee (23) er det nyeste tilskuddet i landsmann Erik ten Hags Manchester United-lag. Spissen hentes fra Bologna.

  Det melder Manchester United i sine mediekanaler.

  Zirkzee gjorde seg godt bemerket i italiensk fotball sist sesong og hjalp Bologna til mesterligaspill til høsten. Men der får ikke italienerne ha ham med.

  Zirkzee startet proffkarrieren i Bayern München etter å ha vært innom flere ungdomsakademi i Nederland. Som Bayern-eiendom var han utlånt til Parma og Anderlecht før han i midten av 2022 ble solgt til Bologna.

  Italienerne er ventet å gå kraftig i pluss på salget av 23-åringen. Ifølge overgangsekspert Fabrizio Romano er imidlertid Bayern sikret 50 prosent av overgangssummen, som ifølge The Athletic lyder 42,5 millioner euro (490 millioner kroner).

  Manchester United gikk i fjor gjennom et svakt Premier League-år der de endte som nummer åtte, men kunne juble for FA-cuptittelen med finaleseier over rival Manchester City.

  United skal spille europaligafotball kommende sesong. (NTB)

  Zirkzee
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal