Raser mot svensken etter dette massefallet: – Det er selvmord!

Finske Matias Strandvall ble stående og skjelle ut svenske Jonas Edin etter at nesten hele feltet gikk i bakken i sprinten. Selv ble finnen disket.

Halve feltet faller! Taugbøl går videre til semifinale sammen med Morilov fordi hele resten av feltet går på trynet! V-cup langrenn fra Lahti. Sprint, fri teknikk.
Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se halve feltet på på trynet i Lahti.

Det så rimelig komisk ut da hele fem løpere praktisk talt prøvde å gå innersving alle sammen samtidig i kvartfinalen i verdenscupsprinten i Lahti.

Det endte som det nesten måtte - de fleste av dem gikk i bakken.

Igjen i løypa stod finske Matias Strandvall og skjelte ut svenske Johan Edin. Og etter målgang var han like rasende. Han brøt inn i Edins intervju med SVT og ropte: «Jävligt unödigt!».

– Jeg synes Edin burde få rødt kort direkte, forklarer han overfor Expressen etterpå.

– Det er selvmord, for både jeg og han kunne gått videre. Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det, sier Strandvall.

– Ikke med vilje

Svensken mener på sin side at fallet var finnens skyld.

– Jeg kom inn foran ham, og så gir han meg en albue i ansiktet. Jeg tror ikke det var med vilje. Det er kjedelig at det ender på denne måten, sier Johan Edin til Expressen.

Finnen disket

Og juryen gir Edin rett. Det var nemlig den rasende finnen som fikk gult kort. Han ble disket fordi han hadde et kort fra før.

– Det er flaks jeg ikke kan finsk, sier Edin om finnens utbrudd i løypa.

Ola Vigen Hattestad gikk også i bakken i situasjonen.

– Alle ville inn i det beste sporet. Jeg vet ikke hvem sin skyld det var, men jeg merket med en gang at det var noe kluss på innern, sier Hattestad til NRK.

Ingen av de to som gikk videre på grunn av fallet gjorde noe stort videre i sprinten, som ble vunnet av Emil Iversen. Les mer om selve løpet her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zucca med mål og to assist

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers tok imot Colorado Avalanche tirsdag, og scoret også for laget på straffekonkurranse. Zuccarello satte det første målet i straffekonkurransen. Resultatet ble til slutt 3-2.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Ruud kjempet i land seieren

  Casper Ruud (19) måtte virkelig slite for seireren over colombianske Alejandro Gonzales i 1. runde av challengerturneringen i Calgary tirsdag. Det ble 3-6, 7-5, 7-6 (7-3) i tenniskampen.

  Casper Ruud
  Foto: DANIEL BOCKWOLDT / AFP
 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde