NRK Meny
Normal

Raser mot svensken etter dette massefallet: – Det er selvmord!

Finske Matias Strandvall ble stående og skjelle ut svenske Jonas Edin etter at nesten hele feltet gikk i bakken i sprinten. Selv ble finnen disket.

Halve feltet faller! Taugbøl går videre til semifinale sammen med Morilov fordi hele resten av feltet går på trynet! V-cup langrenn fra Lahti. Sprint, fri teknikk.
Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se halve feltet på på trynet i Lahti.

Det så rimelig komisk ut da hele fem løpere praktisk talt prøvde å gå innersving alle sammen samtidig i kvartfinalen i verdenscupsprinten i Lahti.

Det endte som det nesten måtte - de fleste av dem gikk i bakken.

Igjen i løypa stod finske Matias Strandvall og skjelte ut svenske Johan Edin. Og etter målgang var han like rasende. Han brøt inn i Edins intervju med SVT og ropte: «Jävligt unödigt!».

– Jeg synes Edin burde få rødt kort direkte, forklarer han overfor Expressen etterpå.

– Det er selvmord, for både jeg og han kunne gått videre. Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det, sier Strandvall.

– Ikke med vilje

Svensken mener på sin side at fallet var finnens skyld.

– Jeg kom inn foran ham, og så gir han meg en albue i ansiktet. Jeg tror ikke det var med vilje. Det er kjedelig at det ender på denne måten, sier Johan Edin til Expressen.

Finnen disket

Og juryen gir Edin rett. Det var nemlig den rasende finnen som fikk gult kort. Han ble disket fordi han hadde et kort fra før.

– Det er flaks jeg ikke kan finsk, sier Edin om finnens utbrudd i løypa.

Ola Vigen Hattestad gikk også i bakken i situasjonen.

– Alle ville inn i det beste sporet. Jeg vet ikke hvem sin skyld det var, men jeg merket med en gang at det var noe kluss på innern, sier Hattestad til NRK.

Ingen av de to som gikk videre på grunn av fallet gjorde noe stort videre i sprinten, som ble vunnet av Emil Iversen. Les mer om selve løpet her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag