Steinar Hoens dopingutspill får sykkelpresidenten til å rase

Bislett Games-general Steinar Hoen utelukker ikke å hente utøvere som nylig doptatte Asafa Powell til stevnet. Det får sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til å reagere.

Asafa Powell og Steinar Hoen

Bislett Games-general Steinar Hoen utelukker ikke at doptatte Asafa Powell blir invitert til stevnet i framtida.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– De dopingtatte får en dom også gjennom media. Hvis Asafa Powell får en utestengelse på et par måneder, så kan han være velkommen tilbake. Hvis Tyson Gay er tatt for noe verre, vil han aldri være velkommen tilbake til Bislett Games, sier Steinar Hoen til NRK.no.

Harald Tiedemann Hansen

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen kritiserer Steinar Hoens doping-utspill.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Powell

Søndag ble det kjent at Asafa Powell har testet positivt på doping.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Powell testet positivt på oxilofrine - et stoff som omtales som sentralstimulerende og det er lovlig å bruke utenfor konkurranse. Hoen mener ikke alle de dopingtatte bør behandles likt og åpner for å ønske utøvere med korte dopingdommer velkommen tilbake til Bislett Games.

– Doping er en fellesnevner på tusen medikamenter. Noen gir en straff på to år, andre gir bare en advarsel. Tyson Gay er tatt utenfor konkurranse og der testes det ikke på sentralstimulerende stoffer. Den saken virker mer alvorlig enn for eksempel saken mot Asafa Powell, sier Hoen.

– Håpløs kommentar

Uttalelsene til Bislett Games-generalen får sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til å reagere.

– Det er frustrerende å høre at han bagatelliserer dopingbruk i idretten. Det framstår helt sjanseløst, sier Tiedemann Hansen til NRK.no.

– Idretten trenger ledere som tar avstand uansett dopingbruk. Det spiller ingen rolle om en utøver har brukt mye eller lite. Det er håpløst. Skal vi kvitte oss med dopingproblemet trenger vi tydelige ledere som tar avstand fra enhver bruk av doping, sier Tiedemann Hansen.

Hoen forteller at han prøvde å hente Yohan Blake til Bislett Games i år. Blake har tidligere blitt tatt for bruk av ulovlige midler. Han presiserer at han derimot ikke ville hente Justin Gatlin, som har sonet en lengre dopingdom.

– Jeg tror at en mindre alvorlig forseelse, hvis det ikke er brukt stoffer for å bli større eller sterkere, så vil ettermælet også bli mindre skadet. Det er en grunn til at noen får strengere straff enn andre. Det må vi som arrangører forholde oss til. sier Hoen.

Video: Se denne saken i Kveldsnytt

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mener Steinar Hoen bagatelliserer doping.Han reagerer på Bislett-generalens uttalelser om at det kan bli aktuelt å invitere Asafa Powell til Bislett selv om han nå er tatt for doping. Reporter: Ingrid Brandal Myklebust, foto: Iversen, Aunan, redigering: Ola S. Hana

Sykkelpresident Tiedemann Hansen reagerer på Hoens utspill.

– Burde ikke blitt sagt

Tiedemann Hansen mener Hoen bør ta avstand fra all form for doping.

– Hoen bør si at han ikke ønsker utøvere som har dopet seg. Uttalelsene hans var uheldige og burde aldri blitt sagt, sier Tiedemann Hansen.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket stoff Tyson Gay har testet positivt på.

– Epo, bloddoping og anabole steroider er selvsagt noe helt annet. Utøvere som bruker det vil aldri komme til Bislett Games igjen, sier Hoen.

Steinar Hoen utelukker ikke at Asafa Powell blir invitert tilbake til Bislett, selv om han nå er tatt for
doping. Powell testet positivt på stoffet Oxilofrin, som det er lov å bruke på trening.

Utelukker ikke Powell-invitasjon

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal