Hopp til innhold

Steinar Hoens dopingutspill får sykkelpresidenten til å rase

Bislett Games-general Steinar Hoen utelukker ikke å hente utøvere som nylig doptatte Asafa Powell til stevnet. Det får sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til å reagere.

Asafa Powell og Steinar Hoen

Bislett Games-general Steinar Hoen utelukker ikke at doptatte Asafa Powell blir invitert til stevnet i framtida.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– De dopingtatte får en dom også gjennom media. Hvis Asafa Powell får en utestengelse på et par måneder, så kan han være velkommen tilbake. Hvis Tyson Gay er tatt for noe verre, vil han aldri være velkommen tilbake til Bislett Games, sier Steinar Hoen til NRK.no.

Harald Tiedemann Hansen

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen kritiserer Steinar Hoens doping-utspill.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Powell

Søndag ble det kjent at Asafa Powell har testet positivt på doping.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Powell testet positivt på oxilofrine - et stoff som omtales som sentralstimulerende og det er lovlig å bruke utenfor konkurranse. Hoen mener ikke alle de dopingtatte bør behandles likt og åpner for å ønske utøvere med korte dopingdommer velkommen tilbake til Bislett Games.

– Doping er en fellesnevner på tusen medikamenter. Noen gir en straff på to år, andre gir bare en advarsel. Tyson Gay er tatt utenfor konkurranse og der testes det ikke på sentralstimulerende stoffer. Den saken virker mer alvorlig enn for eksempel saken mot Asafa Powell, sier Hoen.

– Håpløs kommentar

Uttalelsene til Bislett Games-generalen får sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til å reagere.

– Det er frustrerende å høre at han bagatelliserer dopingbruk i idretten. Det framstår helt sjanseløst, sier Tiedemann Hansen til NRK.no.

– Idretten trenger ledere som tar avstand uansett dopingbruk. Det spiller ingen rolle om en utøver har brukt mye eller lite. Det er håpløst. Skal vi kvitte oss med dopingproblemet trenger vi tydelige ledere som tar avstand fra enhver bruk av doping, sier Tiedemann Hansen.

Hoen forteller at han prøvde å hente Yohan Blake til Bislett Games i år. Blake har tidligere blitt tatt for bruk av ulovlige midler. Han presiserer at han derimot ikke ville hente Justin Gatlin, som har sonet en lengre dopingdom.

– Jeg tror at en mindre alvorlig forseelse, hvis det ikke er brukt stoffer for å bli større eller sterkere, så vil ettermælet også bli mindre skadet. Det er en grunn til at noen får strengere straff enn andre. Det må vi som arrangører forholde oss til. sier Hoen.

Video: Se denne saken i Kveldsnytt

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mener Steinar Hoen bagatelliserer doping.Han reagerer på Bislett-generalens uttalelser om at det kan bli aktuelt å invitere Asafa Powell til Bislett selv om han nå er tatt for doping. Reporter: Ingrid Brandal Myklebust, foto: Iversen, Aunan, redigering: Ola S. Hana

Sykkelpresident Tiedemann Hansen reagerer på Hoens utspill.

– Burde ikke blitt sagt

Tiedemann Hansen mener Hoen bør ta avstand fra all form for doping.

– Hoen bør si at han ikke ønsker utøvere som har dopet seg. Uttalelsene hans var uheldige og burde aldri blitt sagt, sier Tiedemann Hansen.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket stoff Tyson Gay har testet positivt på.

– Epo, bloddoping og anabole steroider er selvsagt noe helt annet. Utøvere som bruker det vil aldri komme til Bislett Games igjen, sier Hoen.

Steinar Hoen utelukker ikke at Asafa Powell blir invitert tilbake til Bislett, selv om han nå er tatt for
doping. Powell testet positivt på stoffet Oxilofrin, som det er lov å bruke på trening.

Utelukker ikke Powell-invitasjon

Siste nytt

 • Medier: Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Flere engelske medier melder at Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  Rashford skal ha kommet seg uskadet unna ulykken.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup

  Etter en miserabel start for Europa-laget i Laver Cup bidro Casper Ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6–2 over amerikanske Tommy Paul.

  Første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som Ruud til slutt vant 8–6. I andre sett fikk nordmannen en noe lettere reise, og vant settet 6–2.

  Ruuds seier ga Europa to poeng, og stillingen i Laver Cup er dermed 2–6.

  Casper Ruud gliser etter Europas første seier i årets Laver cup.
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verstappen vant igjen - nærmer seg VM-tittelen

  Max Verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i Japan søndag.

  Red Bulls Verstappen vant foran McLarens Lando Norris. Sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. Oscar Piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren.

  Den regjerende verdensmesteren fra Nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål.

  Verstappens triumf gjorde også at Red Bull sikret seg kontruktørmesterskapet med seks runder igjen av sesongen.

  Verstappen kan selv allerede bli verdensmester i neste VM-runde. (NTB)

  Max Verstappen på podiet etter seieren i Japan.
  Foto: ISSEI KATO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste