NRK Meny
Normal

Raser mot "slalåm-langrenn"

De norske langrennsløperne raser mot det internasjonale skiforbundets planer om innføre det som kan gå under betegnelsen slalåmlangrenn.

Video Kritiserer nye planer for Tour de Ski

Langrennsløperne prøver seg nedover i slalåmbakken i Val Senales

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby har andre 'forslag'

Foto: NRK

Forslaget går nemlig ut på å først klatre opp en slalåmbakke, for deretter kjøre den ned igjen. Et håpløst forslag, mener løperne.

- Nei, jeg driver med langrenn, så jeg hadde ikke trodd jeg skulle drive med alpint som langrennsløper, mener Eldar Rønning.

- Synes at det var litt overraskende at de ikke hadde lagt inn forslag om "orgeltramp" og kuleløype i tillegg - og kanskje avslutte hele rennet med big-jump og stilpoeng. Da hadde det hele vært optimalt, sier Martin Johnsrud Sundby ironisk.

- Ned en alpinbakke høres jo ut som en annen idrett, sier Kristian Tetteli Rennemo.

Se: Thomas Alsgaard gikk i fjor opp slalåmbakken i Val di Fiemme

- Typisk norsk

Vegard Ulvang

Vegard Ulvang synes langrennsgutta er konservative

Foto: NRK

Langrennsløperne har etter hvert gjort seg kjent med å gå opp slalåmbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski, men nå tyder mye på at de også må gjøre det motsatte. Forslaget ble nylig luftet på høstmøtet til FIS, og kan bli en realitet i et verdenscuprenn i Szklarska Poreba i Polen i februar 2011. Løpet vil være 10 kilometer langt.

- Det er veldig typisk norsk at vi er mot alt nytt som foreslås. Det har vi en lang historie for, sier Vegard Ulvang som er leder i den internasjonale langrennskomiteen.

- Vi skal innrømme at vi har vært konservative, men samtidig synes vi at det skal være godt utprøvd før man slenger det ut i verdenscup og mesterskap, sier landslagstrener Vidar Løfshus.

- Se på skiskyting

Eldar Rønning

Eldar Rønning er ikke så glad for det nye forslaget

Foto: NRK

Forslaget vil ifølge Ulvang bli testet og vurdert denne vinteren før en endelig beslutning blir tatt, men i den norske leiren er budskapet klart.

- Nå har vi utviklet sporten ganske kraftig de siste 15 årene. Hvis man ser på skiskyting, har de hatt kjempesuksess med å ha det samme programmet og være på de samme stedene år etter år. Det tror jeg langrenn må se litt på, avslutter Eldar Rønning.

Nett-TV: Se Kristin Størmer Steira gå monsterbakken i Tour de Ski

Video nsps_upload_2010_1_10_13_33_42_378.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal