NRK Meny
Normal

Raser mot "slalåm-langrenn"

De norske langrennsløperne raser mot det internasjonale skiforbundets planer om innføre det som kan gå under betegnelsen slalåmlangrenn.

Video Kritiserer nye planer for Tour de Ski

Langrennsløperne prøver seg nedover i slalåmbakken i Val Senales

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby har andre 'forslag'

Foto: NRK

Forslaget går nemlig ut på å først klatre opp en slalåmbakke, for deretter kjøre den ned igjen. Et håpløst forslag, mener løperne.

- Nei, jeg driver med langrenn, så jeg hadde ikke trodd jeg skulle drive med alpint som langrennsløper, mener Eldar Rønning.

- Synes at det var litt overraskende at de ikke hadde lagt inn forslag om "orgeltramp" og kuleløype i tillegg - og kanskje avslutte hele rennet med big-jump og stilpoeng. Da hadde det hele vært optimalt, sier Martin Johnsrud Sundby ironisk.

- Ned en alpinbakke høres jo ut som en annen idrett, sier Kristian Tetteli Rennemo.

Se: Thomas Alsgaard gikk i fjor opp slalåmbakken i Val di Fiemme

- Typisk norsk

Vegard Ulvang

Vegard Ulvang synes langrennsgutta er konservative

Foto: NRK

Langrennsløperne har etter hvert gjort seg kjent med å gå opp slalåmbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski, men nå tyder mye på at de også må gjøre det motsatte. Forslaget ble nylig luftet på høstmøtet til FIS, og kan bli en realitet i et verdenscuprenn i Szklarska Poreba i Polen i februar 2011. Løpet vil være 10 kilometer langt.

- Det er veldig typisk norsk at vi er mot alt nytt som foreslås. Det har vi en lang historie for, sier Vegard Ulvang som er leder i den internasjonale langrennskomiteen.

- Vi skal innrømme at vi har vært konservative, men samtidig synes vi at det skal være godt utprøvd før man slenger det ut i verdenscup og mesterskap, sier landslagstrener Vidar Løfshus.

- Se på skiskyting

Eldar Rønning

Eldar Rønning er ikke så glad for det nye forslaget

Foto: NRK

Forslaget vil ifølge Ulvang bli testet og vurdert denne vinteren før en endelig beslutning blir tatt, men i den norske leiren er budskapet klart.

- Nå har vi utviklet sporten ganske kraftig de siste 15 årene. Hvis man ser på skiskyting, har de hatt kjempesuksess med å ha det samme programmet og være på de samme stedene år etter år. Det tror jeg langrenn må se litt på, avslutter Eldar Rønning.

Nett-TV: Se Kristin Størmer Steira gå monsterbakken i Tour de Ski

Video nsps_upload_2010_1_10_13_33_42_378.jpg

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal