NRK Meny
Normal

Rasende Pedersen byttet ut etter straffebom: – Dårlig kamp

OSLO/DRAMMEN (NRK): Marcus Pedersen hadde muligheten til å sende Strømsgodset i ledelsen, men bommet. Knappe ti minutter senere ble han byttet ut, og stormet rasende i garderoben.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset-Aalesund

SKUFFET: Marcus Pedersen fortviler etter å ha bommet på straffespark mot Aalesund.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kameraene fanget opp Marcus Pedersen på vei i garderoben etter byttet.

Der fikk man se en rasende Pedersen slå til en båndsperre, som skal skille pressen og spillerne i mixed zone.

– Dårlig kamp.

Slik oppsummerer Pedersen egen prestasjon mot Aalesund.

Godset-trener Tor Ole Skullerud forstår frustrasjonen hans.

– Han var veldig skuffet han også. Det er lov, sier Skullerud til NRK.

– Billig straffespark

Frustrasjonen kom trolig etter at Pedersen tidligere hadde bommet på et straffespark. Også selve straffesparket var kontroversielt. Marco Tagbajumi ble spilt igjennom av Henning Hauger, og Aalesund-stopper Kaj Ramsteijn holdt han igjen. Tagbajumi kom seg likevel løs, og kolliderte med Aalesund keeper Andreas Lie.

Dermed blåste dommeren straffe, til store protester fra Aalesund-leiren.

– Dommeren sier han dømmer på meg. Han tupper ballen forbi meg og jeg står der bare. Han løper bare rett i meg og faller. Jeg har ikke sett TV-bildene, men for meg var det et billig straffespark, sier Lie til NRK.

Og frem til straffemerket steg Marcus Pedersen. 26-åringen gikk for kraft, og klinket til. Skuddet gikk til venstre, men der ventet Lie, som reddet forsøket.

– Jeg bestemmer meg for at jeg skal skyte til høyre, men så greier jeg å ombestemme meg rett før jeg skal skyte. Da bommer man som regel, sier Pedersen til NRK.

Aalesund-keeperen synes det var helt spesielt å redde straffen.

– Det er ekstra deilig å redde det straffesparket. Fantastisk. Det var en god følelse, sier Lie.

Ti minutter senere ble Pedersen tatt av banen av trener Tor Ole Skullerud.

Aalesund kom best i gang

Det var gjestene som fikk den beste åpningen på Marienlyst stadion. Mikkel Kirkeskov kom rundt på venstrekanten, og slo et strøkent innlegg. På bakerste stang kunne Mustafa Abdellaoue enkelt bredside ballen i mål fra kort hold, og gjestene var i ledelsen 1–0.

Like etter kunne Aalesund økt ledelsen da Lars Veldwijk klinket til fra distanse, men forsøket gikk i treverket, og ut. Kun minutter senere var Abdellaoue farlig frempå igjen, da han snappet opp et svakt tilbakespill fra Henning Hauger, men en dårlig avslutning gjorde at de ikke fikk uttelling her heller.

Det så lenge ut til at Aalesund skulle gå til pause med ledelsen, men en god Marco Tagbajumi ville det annerledes. Lars-Christopher Vilsvik sendte ballen inn i boksen, hvor Tagbajumi ekspederte den rett inn i nettet til balanse i regnskapet.

I andre omgang var det kjør mot et mål, og Strømsgodset skapte flere store målsjanser. Men en god Andreas Lie i Aalesund-målet holdt Aalesund inne i kampen, og sikret dermed de oransjes første poeng denne sesongen.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal