NRK Meny
Normal

Rasende Hareide irettesatte dansk presse

Åge Hareide med pekefinger til dansk presse før privatlandskampen mot Tsjekkia tirsdag.

Hareide

SINT: Åge Hareide rettet pekefingeren mot dansk presse.

Foto: DR DK / DR DK

Det var en sint Åge Hareide som møtte pressen mandag. Den danske landslagssjefen var veldig misfornøyd med oppslag i dansk presse etter at de siterte ham på at han ikke ønsket å spille landskampen.

I over ett og ett halvt minutt ga han dansk presse kritikk.

– Jeg har noen betraktninger jeg vil dele med pressen, åpnet Hareide med en streng tone i stemmen.

– Jeg vil gjerne presiseres en ting. Det er kommet frem i pressen at jeg var motstander av kampen mot Tsjekkia. Det er jeg ikke. Det var en refleksjon fordi vi ble enige i sommer at vi skulle spille den kampen fordi vi har behov for en bortekamp før Romania. Tidligere hadde vi datoer i februar som vi kunne spille treningskamper i, fortsatte Hareide.

Åge Hareide langer ut mot journalister på pressekonferanse i Danmark.

Se hele tiraden til Åge Hareide her:

– Jeg sa ikke at jeg ikke ville spille kampen

Det var nemlig noe helt annet han mente.

– Det jeg sa var at det var en ugunstig dato fordi spillerne har hatt mye press på seg og mange kamper. Jeg sa ikke at jeg ikke ville spille kampen. Og jeg er slett ikke motstander av kampen, jeg vil ha kampen.

– Så håper jeg det kommer frem riktig og korrekt. Ikke bare i en overskrift og en eventuell refleksjon nede i en artikkel. Dere har et ansvar for å skrive korrekt og ikke spekulere i ting, sa Hareide.

– Jeg er ikke blitt presset av Tottenham eller FCK

Så hevet han stemmen.

Nordmannen likte ikke at det er blitt hevdet at FC København og Tottenham har presset Hareide til å spare spillere, slik Berlingske Tidende blant annet har skrevet. Andreas Cornelius, William Kvist og Christian Eriksen er spillerne som ikke er med mot Tsjekkia.

– Jeg er veldig forbauset over at det blir fremstilt at spillere ikke vil spille.

– Dere har et ansvar for å skrive korrekt og ikke spekulere i at folk vil. Jeg er ikke blitt presset av Tottenham eller FCK, tordnet Hareide med pekefingeren rettet mot pressen.

Den danske landslagssjefen bekrefter at han snakket med FCK-trener Ståle Solbakken, men ikke noen representanter fra Tottenham.

– Jeg har rett til å være forbanna når slike ting skjer. Like fullt som dere har rett til å skrive hva dere vil, men jeg vil ha sagt det slik at alle forstår, fortalte nordmannen,

– Alle vil spille for Danmark, avsluttet Hareide!

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike