NRK Meny
Normal

Ras av savnet-meldinger etter verdens lengste hockeykamp

Hamar-politiet fikk mye å gjøre med bekymrede partnere og foreldre i natt.

Seiersmål kvartfinale Storhamar - Sarpsborg

Så lykkelige var Storhamar-spillerne da avgjørelsen falt 02.33.

Foto: TV2

Hamarpolitiet fikk utfordringer fra uventet hold i natt, etter at Storhamar og Sparta i går kveld og natt spilte verdens lengste hockeykamp.Først 02.33 var det slutt på sifrene 2-1. Det var åtte timer og 33 minutter etter kampstart - og hjemme satt bekymrede pårørende.

Politiet måtte ut på Twitter for å berolige:

Laster Twitter-innhold

Audun Fremstad i Hamar-politiet utdyper:

– Flere hadde prøvd å ringe uten å få svar, og det var vel et høyt lydnivå i hallen denne natta. Mange måtte inn på media for å sjekke at det faktisk pågikk en hockeykamp som skulle vært ferdig en fire-fem-seks timer tidligere, sier han til NRK.

Kampen i natt var femte kamp av sju i kvartfinalen, og den endte 1-1 etter ordinær spilletid. Deretter kom sju perioder med sudden death - uten death - før avgjørelsen falt i den ellevte perioden 02.33. Da kunne publikum endelig forlate hallen og få kontakt med sine kjære igjen.

– Har du opplevd noe liknende tidligere?

– Ikke i min tid i politiet. Mulig det var noe liknende under VM på skøyter, da Hjallis satte verdensrekord, men da var det vel ikke så mye mobiler å ringe ned heller, sier Fremstad.

Lagene skal ut i den sjette kvartfinalen av sju allerede i morgen, i Sarpsborg. Storhamar leder 3-2, og Sparta må vinne for å henge med.

Det spørs bare hvor mye de orker å kjempe.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
EM svømming