Hopp til innhold

Rankingfall for Ruud – Djokovic tilbake som verdensener

Den norske tennisprofilen Casper Ruud (24) taper betydelig terreng på den offisielle ATP-rankingen. Serberen Novak Djokovic klatrer på sin side til topps igjen.

Den ferske US Open-mesteren innkasserer 2000 poeng for turneringsseieren på hardcourten i New York, og 36-åringen kan dermed smykke seg som ener på verdensrankingen.

Spanske Carlos Alcaraz har vært rangert som den beste tennisspilleren siden 26. juni, men fjorårets vinner av US Open henvises til 2.-plass. Daniil Medvedev blir værende som nummer tre på rankingen.

Casper Ruuds tidlige exit i Grand Slam-turneringen gjør at han mister hele 1155 poeng og faller til 9.-plass. (NTB)

d8MUoFLw3cU
Foto: AP

Siste nytt

 • Lie og Slyngstadli utslått i svømme-EM

  Markus Lie og Silje Slyngstadli ble begge slått ut i semifinalene på henholdsvis 50 meter rygg og 100 meter bryst under kortbane-EM i svømming i Romania.

  Lie svømte inn til 23,55 i semifinalen og ble nummer sju i det andre heatet. Det var et stykke unna avansement til finalen. Han hadde den ellevte beste tiden, og det var de åtte beste som tok seg videre.

  Slyngstadli endte sist i sitt heat i semifinalen med 1.06,43. Dermed gikk heller ikke hun videre til finalen. Tiden var den svakeste av de 16 som var i semifinalene. (NTB)

  Markus Lie
  Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP
 • Slik starter Norge skjebnekampen mot Østerrike

  Norge avslutter gruppespillet i nasjonsligaen med bortekamp mot Østerrike og må vinne for å unngå å rykke ned til nivå B.

  Dette er Leif Gunnar Smeruds elleve utvalgte til kampen:

  Mikalsen - Bjelde, Bergsvand, Harviken, Lund - Sævik, Syrstad Engen, Bøe Risa, Maanum - Terland, Hegerberg.

  Smerud gjør to endringer på laget som slo Portugal 4-0 fredag kveld. Karina Sævik kommer inn på laget for ankelskadde Caroline Graham Hansen, mens Guro Bergsvand starter i forsvaret ettersom Maren Mjelde er suspendert.

  I Mjeldes fravær bærer Ada Hegerberg kapteinsbindet for Norge. Det er første gang hun leder Norge som kaptein fra start.

  Kampen starter klokken 19.15 og sendes på TV 2. Den kan også høres på NRK Radio.

  Fotball, kvinner, nasjonsliga: Norge - Portugal (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Særforbund ber IOC slippe til russere i Paris-OL

  Russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-OL. Nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig.

  Det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i sveitsiske Lausanne tirsdag. Representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok.

  På agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i Paris-lekene. Fra flere av særforbundene ble IOC bedt om å tillate enkeltutøvere fra Russland og Belarus å kunne stille under nøytralt flagg.

  Samtidig ble IOC-president Thomas Bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». Bach ledet tirsdagens møte.

  Tidligere i år anbefalte IOC at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. De lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt.

  I september besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPC) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års Paralympics.

  Russland og Belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i Ukraina. (NTB)

  IOC-president Thomas Bach
  Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal