NRK Meny
Normal

Mistet moren tre dager før han ble Rangers-helt

– Å score på morsdagen med min far og søster på tribunen var enormt stort, sa Martin St. Louis, tre dager etter at han plutselig og helt uventet mistet sin mor.

Martin St. Louis

Martin St. Louis jubler etter det følelsesladde ledermålet mot Pittsburgh på morsdagen

Foto: Seth Wenig / Ap

Det var mye følelser både hos St. Louis selv og lagkameratene da New York Rangers gikk på isen for å møte Pittsburgh i den sjette kvartfinalen i NHL-sluttspillet.

Torsdag reiste Rangers-veteranen hjem til Montreal da han fikk beskjeden om morens plutselige bortgang, men vendte tilbake dagen etter til kampen som Rangers vant i Pittsburgh.

I natt ble det hele enda mer følelsesladet i Madison Square Garden på selve morsdagen. Og da 38-åringen laget kampens første mål etter tre og et halvt minutt, løftet taket seg.

– Det har vært noen tøffe døgn. Og den støtten jeg fikk fra publikum, gjorde meg svært rørt, sa St. Louis.

– Jeg ble også rørt, og det tror jeg alle andre også ble, sier Rangers' svenske målvakt Henrik Lundqvist til Aftonbladet.

Avgjørende kamp natt til onsdag

New York Rangers vant til slutt 3-1. Dermed står det 3-3 i kamper i kvartfinaleserien, og en avgjørende kamp om å gå videre til semfinalen skal spilles i Pittsburgh natt til onsdag.

For å kvalifisere seg til finalespillet i NHL må Rangers slå Pittsburgh også i den sjuende og siste kampen. Mange hadde nok regnet med at Rangers ville ryke ut etter at Penguins ledet 3-1 i kamper, men istedenfor har Rangers slått tilbake og nå vunnet to strake kamper.

Den første scoringen til Rangers kom 3.34 inn i første periode av Martin St. Louis, før Carl Hagelin satte inn 2-0 etter 6.25. Penguins reduserte etter 16.56, men i andre periode sørget Derick Brassard for den tredje og avgjørende scoringen for New York Rangers.

Etter å ha spilt en glimrende kamp fredag , var Mats Zuccarello Aasen ikke i toppform i den sjette kampen. Nordmannen notere seg ikke for verken scoringer eller målgivende, men fikk to ganger to minutter i fryseboksen, først etter tripping i andre periode, og deretter for hooking i tredje periode.

Etter at nordmannen kom ut igjen på isen etter sin andre tominutter, hadde han en kjempesjanse til å føre laget opp i 4-1, men Penguins målvakt reddet skuddet.

Totalt fikk nordmannen over 17 minutter på isen, og to plusspoeng i pluss/minus-statistikken.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal