Hopp til innhold

Mistet moren tre dager før han ble Rangers-helt

– Å score på morsdagen med min far og søster på tribunen var enormt stort, sa Martin St. Louis, tre dager etter at han plutselig og helt uventet mistet sin mor.

Martin St. Louis

Martin St. Louis jubler etter det følelsesladde ledermålet mot Pittsburgh på morsdagen

Foto: Seth Wenig / Ap

Det var mye følelser både hos St. Louis selv og lagkameratene da New York Rangers gikk på isen for å møte Pittsburgh i den sjette kvartfinalen i NHL-sluttspillet.

Torsdag reiste Rangers-veteranen hjem til Montreal da han fikk beskjeden om morens plutselige bortgang, men vendte tilbake dagen etter til kampen som Rangers vant i Pittsburgh.

I natt ble det hele enda mer følelsesladet i Madison Square Garden på selve morsdagen. Og da 38-åringen laget kampens første mål etter tre og et halvt minutt, løftet taket seg.

– Det har vært noen tøffe døgn. Og den støtten jeg fikk fra publikum, gjorde meg svært rørt, sa St. Louis.

– Jeg ble også rørt, og det tror jeg alle andre også ble, sier Rangers' svenske målvakt Henrik Lundqvist til Aftonbladet.

Avgjørende kamp natt til onsdag

New York Rangers vant til slutt 3-1. Dermed står det 3-3 i kamper i kvartfinaleserien, og en avgjørende kamp om å gå videre til semfinalen skal spilles i Pittsburgh natt til onsdag.

For å kvalifisere seg til finalespillet i NHL må Rangers slå Pittsburgh også i den sjuende og siste kampen. Mange hadde nok regnet med at Rangers ville ryke ut etter at Penguins ledet 3-1 i kamper, men istedenfor har Rangers slått tilbake og nå vunnet to strake kamper.

Den første scoringen til Rangers kom 3.34 inn i første periode av Martin St. Louis, før Carl Hagelin satte inn 2-0 etter 6.25. Penguins reduserte etter 16.56, men i andre periode sørget Derick Brassard for den tredje og avgjørende scoringen for New York Rangers.

Etter å ha spilt en glimrende kamp fredag , var Mats Zuccarello Aasen ikke i toppform i den sjette kampen. Nordmannen notere seg ikke for verken scoringer eller målgivende, men fikk to ganger to minutter i fryseboksen, først etter tripping i andre periode, og deretter for hooking i tredje periode.

Etter at nordmannen kom ut igjen på isen etter sin andre tominutter, hadde han en kjempesjanse til å føre laget opp i 4-1, men Penguins målvakt reddet skuddet.

Totalt fikk nordmannen over 17 minutter på isen, og to plusspoeng i pluss/minus-statistikken.

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste