Zuccarello i store finaleproblemer: – Det er frustrerende

NEW YORK/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) var blant banens beste, men brente «alle sjansers mor» da det gjaldt som mest.

Høydepunkter fra tredje finalen mellom NY Rangers og LA Kings. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Se Mats Zuccarello Aasens kjemepsjanse på stillingen 0-0, samt alle tre LA Kings-mål i videoen. Mål av Jeff Carter, Jake Muzzin og Mike Richards. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har en lang vei å gå for å vinne finalen i NHL.

Foto: AL BELLO / Afp

New York Rangers – Los Angeles Kings 0-3

– Det er vanskelig å si så mye egentlig. Jeg føler at vi spiller bra, så det er frustrerende, sier Mats Zuccarello Aasen til et NRK etter kampen.

 • Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over!

– Det blir tøft og vi møter et godt hockeylag, men en gang må pucken sprette vår vei også, fortsetter Zuccarello.

Veien til finaleseier for New York Rangers ser nå lang og vanskelig ut. Rangers ligger nå under 0-3 i kamper for Los Angeles Kings i best av sju kamper-serien i finalen i NHL.

Men det kunne sett helt annerledes ut for hjemmelaget i Madison Square Garden.

Brant gigantmulighet

Etter drøye tolv minutter, på stillingen 0-0, befant «Zucca» seg bare centimetre fra et åpent Kings-mål, men satte pucken i stolpen og ut.

– Det er surt nå. Det er vanskelig å prate om de kampene her. Jeg føler vi er det beste laget, men taper kampene, sier en tydelig skuffet «Zucca».

Bare tideler før første periode var over scoret Kings og bortelaget doblet ledelsen fire minutter ut i andre periode. Rangers klarte aldri å overliste en strålende Jonathan Quick i LA Kings-målet, og tre minutter før slutt sendte Mike Richards Kings i en 3-0-ledelse som ble stående.

New York Rangers vant skuddstatistikken overlegent 32-15, men en enorm prestasjon av Jonathan Quick i Kings-målet gjorde at laget holdt nullen i Madison Square Garden.

– Quick var åpenbart den beste spilleren på isen i dag, sa Rangers-trener Alan Vigneault på pressekonferansen etter kampen.

Mats Zuccarello Aasen ble av flere omtalt som Rangers beste spiller etter kampen, og NBC-eksperter skrøt underveis av innsatsen nordmannen la ned – både offensivt og defensivt.

Ikke skjedd siden 1942

Håpet for «Zucca» og Rangers ligger nå i å vinne fire strake kamper og snu 0-3 til 4-3 i kamper. Det er ikke noe som skjer hvert år i NHL, ifølge The Puck Report.

Den eneste gangen i historien et lag har klart denne bragden i finalen er helt tilbake i 1942. Da snudde Toronto Maple Leafs finalespillet mot Detroit Red Wings etter å ha havnet under 0-3 i kamper.

Los Angeles Kings klarte denne snuoperasjonen i årets sluttspill, men da i kvartfinalen mot San Jose Sharks. New York Islanders klarte det også i kvartfinalen i 1975 og det samme gjorde Philadelphia Flyers i 2010 i avdelingsfinalen før NHL-finalen.

Nå må New York Rangers utføre et mirakel av historiske dimensjoner for å kunne krone seg mestere.

Los Angeles Kings er forøvrig et lag som har mye Stanley Cup-rutine. Hele 17 spillere i Kings har vært med på å løfte Stanley Cup-trofeet, mens bare tre på New York Rangers har gjort det samme.

Første periode

De første ti minuttene av kampen var sterkt preget av nord-sør-spill fra boks til boks. Et høyt tempo, en drøss med taklinger og få store sjanser.

Et tent Madison Square Garden ønsket å hjelpe hjemmelaget Rangers til en redusering i finalen. Forrige gang New York Rangers opplevde finalesuksess var for nøyaktig 20 år siden.

Mats Zuccarello i bråk

Mats Zuccarello Aasen havner i bråk med LA Kings' stjernespiller Anze Kopitar.

Foto: Brad Penner / Reuters

Spillebildet de første ti minuttene kledde ikke «Zucca» med mange taklinger og lite finspill, men etter snaue 13 minutter fikk han en kjempesjanse.

Han ble stående alene i slottet og var svært nær å sende Rangers til himmels. Hjemmefansen lurte nok veldig på hvordan han kunne bomme der da han fra 30 centimeter og omtrent åpent mål satte den i stolpen og ut.

Første periode i denne tredje kampen var mer intensiv enn i de to foregående kampene. Det er omtrent ingen stopp i spillet og de som styrte med reklame i produksjonen var nok fortvilte.

Med drøye to minutter igjen av perioden fikk Rangers kampens første overtallsspill da Willie Mitchell måtte ut etter å ha gitt Zuccarello Aasen ufin behandling.

Nordmannen fikk spilletid i nesten hele overtallsspillet og kom til en sjanse uten at slagskuddet gikk inn.

Dwight King

Dwight King jubler når Kings går opp til 1-0.

Foto: Kathy Willens / Ap

Med bare sekunder igjen av første periode ble Kings fulltallige igjen og kom opp langs sin høyreside. Justin Williams, som avgjorde første kamp for Kings, fikk to mann på seg, men serverte fint til Jeff Carter. Han var dyktig og heldig da han sendte avgårde et skudd som forandret retning og satte Lundqvist ut av spill. 1-0 til bortelaget Kings.

Det var 0,7 sekunder igjen på klokka da pucken gikk inn. Det målet kom ubeleilig for Rangers. Dette er utrolig nok første gang i finaleserien at Kings leder etter å ha vunnet de to foregående kampene i spilleforlengelse.

Andre periode

New York Rangers lå under etter første periode for første gang i de tre finalekampene. De har ledet 2-0 og 2-1 i de to foregående kampene. De kampene har de tapt.

Andre periode fikk en tøff start da Ryan McDonagh ga Anze Kopitar et ublidt møte med kølla. Bare ett minutt inn i perioden måtte hjemmelaget spille i undertall i to minutter.

Rangers stod godt imot i de to minuttene, men bare 30 sekunder etter de at de ble fulltallige igjen, er Mark Staal uforsiktig og pirket en Kings-spiller i ansiktet med kølla og to nye minutter ventet i undertall for New York Rangers.

I overtall sendte Drew Doughty i vei et håndleddsskudd fra nesten blålinja for LA Kings. Martin St.Louis ga pucken en uheldig styring og den snek seg inn forbi Henrik Lundqvist. Nå var veien lang for «Zucca» og Rangers.

Åtte minutter ut i perioden fikk Kings en utvisning og for andre gang var det en forseelse mot Mats Zuccarello Aasen – denne gangen en albue. Sangen fra Gudfaren jomet over anlegget i Madison Square Garden idet Rangers forsøkte å komme tilbake i kampen.

Rangers spilte godt og kom til skudd, men Jonathan Quick stod meget godt i Kings-målet. Kings dro på seg enda en utvisning og bombardementet av buret til Quick fortsatte.

Temperaturen i ishallen steg og periodens femte utvisning gikk til Rangers og svenske Carl Hagelin som var overivrig og slo Jake Muzzins kølle til pinneved. Overtallsspillet endte målløst.

Los Angeles Kings kom to mot én da Dan Girardi mistet pucken i offensiv sone. Mike Richards satte inn 3-0 til bortelaget med assist til Kyle Clifford.

Med drøye to minutter igjen fikk Kings en ny utvisning, men Rangers klarte ikke å omsette skuddene. Det skal bemerkes at overtallsspillet til New York Rangers var betydelig bedre i denne kampen enn foregående kamper i sluttspillet.

Lundqvist

New York Rangers' svenske keeperhelt Henrik Lundqvist fokuserer før kampen.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Tredje periode

Chris Kreider holdt på å gi Rangers en drømmestart på perioden, men han bommet alene med keeper Quick.

Ett minutt inn i perioden fikk Kings to nye minutter i undertall da Zuccarello for tredje gang i kampen fikk en forseelse mot seg som ledet til utvisning.

Hjemmelaget og Zuccarello Aasen kom på en god overgang i undertall åtte minutter ut i perioden. Nordmannen sendte avgårde tre skudd, men ingen overlistet Quick.

Rangers så resignerte ut og kom ikke til de store sjansene, det gjorde heller ikke Kings som var fornøyde med stillingen.

Med fire minutter igjen gjorde Rangers ett siste forsøk og tok ut keeper Lundqvist for å spille seks mot fem. Utrolig nok gikk de fire siste minuttene uten at et av lagene scoret.

Mats Zuccarello

En skuffet og oppgitt Mats Zuccarello Aasen må innse at slaget om Stanley Cup-trofeet sannsynligvis er tapt.

Foto: Kathy Willens / Ap

Se video fra de tidligere kampene i vinduene under:

Alle målene fra Kings mot Rangers

Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey. Se alle målene fra kampen: Benoit Pouliot og Carl Hagelin (Rangers), Kyle Clifford, Drew Doughty og Justin Williams (Kings).

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra nattens kamp. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.)

Siste nytt

 • Kalvå: – Føles uvirkelig

  Sammen med Heidi Weng var Anne Kjersti Kalvå den utøveren som onsdag fikk konstatert koronasmitte underveis i OL-forberedelsene i italienske Seiser Alm.

  Veien til lekene i Kina virker svært lang for landslagsduoen. Siden smittetilfellene har ingen av de to gitt noen kommentarer. Men nå forteller Kalvå litt om hvordan det føles.

  På Instagram skriver hun følgende onsdag kveld:

  «Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken. I det store og hele er det bare et OL, men det tar nok noen dager å svelge den. Tusen takk til alle som heier, det betyr mye».

  fbanfSbhUk8
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Tour de France med tøff åpning i Baskerland neste år

  Verdens største sykkelritt, Tour de France, skal åpne i Baskerland i 2023. Det blir harde tak allerede tidlig i rittet.

  Det har fra før vært klart at rittet neste år åpner i Bilbao i en 185 kilometer lang rundløype. Åpningsetappen beskrives som «svært utfordrende» og vil ha flere korte og bratte stigninger, inkludert den to kilometer lange Pike Bidea en mil før målgang.

  På den andre etappen er det start i Vitoria, regionens hovedstad. Etappen har målgang i San Sebastian etter 210 kilometer gjennom Baskerland. Rytterne skal over Jaizkibel-passet som også er en del av éndagsklassikeren i San Sebastian.

  Tredje etappe vil ta rytterne fra Amorebieta og inn i Frankrike.

  Årets Tour de France starter med tre etapper i Danmark. Den første er i København fredag 1. juli.

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal