Zuccarello i store finaleproblemer: – Det er frustrerende

NEW YORK/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen (26) var blant banens beste, men brente «alle sjansers mor» da det gjaldt som mest.

Høydepunkter fra tredje finalen mellom NY Rangers og LA Kings. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Se Mats Zuccarello Aasens kjemepsjanse på stillingen 0-0, samt alle tre LA Kings-mål i videoen. Mål av Jeff Carter, Jake Muzzin og Mike Richards. Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har en lang vei å gå for å vinne finalen i NHL.

New York Rangers – Los Angeles Kings 0-3

– Det er vanskelig å si så mye egentlig. Jeg føler at vi spiller bra, så det er frustrerende, sier Mats Zuccarello Aasen til et NRK etter kampen.

• Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over!

– Det blir tøft og vi møter et godt hockeylag, men en gang må pucken sprette vår vei også, fortsetter Zuccarello.

Veien til finaleseier for New York Rangers ser nå lang og vanskelig ut. Rangers ligger nå under 0-3 i kamper for Los Angeles Kings i best av sju kamper-serien i finalen i NHL.

Men det kunne sett helt annerledes ut for hjemmelaget i Madison Square Garden.

Brant gigantmulighet

Etter drøye tolv minutter, på stillingen 0-0, befant «Zucca» seg bare centimetre fra et åpent Kings-mål, men satte pucken i stolpen og ut.

– Det er surt nå. Det er vanskelig å prate om de kampene her. Jeg føler vi er det beste laget, men taper kampene, sier en tydelig skuffet «Zucca».

Bare tideler før første periode var over scoret Kings og bortelaget doblet ledelsen fire minutter ut i andre periode. Rangers klarte aldri å overliste en strålende Jonathan Quick i LA Kings-målet, og tre minutter før slutt sendte Mike Richards Kings i en 3-0-ledelse som ble stående.

New York Rangers vant skuddstatistikken overlegent 32-15, men en enorm prestasjon av Jonathan Quick i Kings-målet gjorde at laget holdt nullen i Madison Square Garden.

– Quick var åpenbart den beste spilleren på isen i dag, sa Rangers-trener Alan Vigneault på pressekonferansen etter kampen.

Mats Zuccarello Aasen ble av flere omtalt som Rangers beste spiller etter kampen, og NBC-eksperter skrøt underveis av innsatsen nordmannen la ned – både offensivt og defensivt.

Ikke skjedd siden 1942

Håpet for «Zucca» og Rangers ligger nå i å vinne fire strake kamper og snu 0-3 til 4-3 i kamper. Det er ikke noe som skjer hvert år i NHL, ifølge The Puck Report.

Den eneste gangen i historien et lag har klart denne bragden i finalen er helt tilbake i 1942. Da snudde Toronto Maple Leafs finalespillet mot Detroit Red Wings etter å ha havnet under 0-3 i kamper.

Los Angeles Kings klarte denne snuoperasjonen i årets sluttspill, men da i kvartfinalen mot San Jose Sharks. New York Islanders klarte det også i kvartfinalen i 1975 og det samme gjorde Philadelphia Flyers i 2010 i avdelingsfinalen før NHL-finalen.

Nå må New York Rangers utføre et mirakel av historiske dimensjoner for å kunne krone seg mestere.

Los Angeles Kings er forøvrig et lag som har mye Stanley Cup-rutine. Hele 17 spillere i Kings har vært med på å løfte Stanley Cup-trofeet, mens bare tre på New York Rangers har gjort det samme.

Første periode

De første ti minuttene av kampen var sterkt preget av nord-sør-spill fra boks til boks. Et høyt tempo, en drøss med taklinger og få store sjanser.

Et tent Madison Square Garden ønsket å hjelpe hjemmelaget Rangers til en redusering i finalen. Forrige gang New York Rangers opplevde finalesuksess var for nøyaktig 20 år siden.

Mats Zuccarello i bråk

Mats Zuccarello Aasen havner i bråk med LA Kings' stjernespiller Anze Kopitar.

Spillebildet de første ti minuttene kledde ikke «Zucca» med mange taklinger og lite finspill, men etter snaue 13 minutter fikk han en kjempesjanse.

Han ble stående alene i slottet og var svært nær å sende Rangers til himmels. Hjemmefansen lurte nok veldig på hvordan han kunne bomme der da han fra 30 centimeter og omtrent åpent mål satte den i stolpen og ut.

Første periode i denne tredje kampen var mer intensiv enn i de to foregående kampene. Det er omtrent ingen stopp i spillet og de som styrte med reklame i produksjonen var nok fortvilte.

Med drøye to minutter igjen av perioden fikk Rangers kampens første overtallsspill da Willie Mitchell måtte ut etter å ha gitt Zuccarello Aasen ufin behandling.

Nordmannen fikk spilletid i nesten hele overtallsspillet og kom til en sjanse uten at slagskuddet gikk inn.

Dwight King

Dwight King jubler når Kings går opp til 1-0.

Med bare sekunder igjen av første periode ble Kings fulltallige igjen og kom opp langs sin høyreside. Justin Williams, som avgjorde første kamp for Kings, fikk to mann på seg, men serverte fint til Jeff Carter. Han var dyktig og heldig da han sendte avgårde et skudd som forandret retning og satte Lundqvist ut av spill. 1-0 til bortelaget Kings.

Det var 0,7 sekunder igjen på klokka da pucken gikk inn. Det målet kom ubeleilig for Rangers. Dette er utrolig nok første gang i finaleserien at Kings leder etter å ha vunnet de to foregående kampene i spilleforlengelse.

Andre periode

New York Rangers lå under etter første periode for første gang i de tre finalekampene. De har ledet 2-0 og 2-1 i de to foregående kampene. De kampene har de tapt.

Andre periode fikk en tøff start da Ryan McDonagh ga Anze Kopitar et ublidt møte med kølla. Bare ett minutt inn i perioden måtte hjemmelaget spille i undertall i to minutter.

Rangers stod godt imot i de to minuttene, men bare 30 sekunder etter de at de ble fulltallige igjen, er Mark Staal uforsiktig og pirket en Kings-spiller i ansiktet med kølla og to nye minutter ventet i undertall for New York Rangers.

I overtall sendte Drew Doughty i vei et håndleddsskudd fra nesten blålinja for LA Kings. Martin St.Louis ga pucken en uheldig styring og den snek seg inn forbi Henrik Lundqvist. Nå var veien lang for «Zucca» og Rangers.

Åtte minutter ut i perioden fikk Kings en utvisning og for andre gang var det en forseelse mot Mats Zuccarello Aasen – denne gangen en albue. Sangen fra Gudfaren jomet over anlegget i Madison Square Garden idet Rangers forsøkte å komme tilbake i kampen.

Rangers spilte godt og kom til skudd, men Jonathan Quick stod meget godt i Kings-målet. Kings dro på seg enda en utvisning og bombardementet av buret til Quick fortsatte.

Temperaturen i ishallen steg og periodens femte utvisning gikk til Rangers og svenske Carl Hagelin som var overivrig og slo Jake Muzzins kølle til pinneved. Overtallsspillet endte målløst.

Los Angeles Kings kom to mot én da Dan Girardi mistet pucken i offensiv sone. Mike Richards satte inn 3-0 til bortelaget med assist til Kyle Clifford.

Med drøye to minutter igjen fikk Kings en ny utvisning, men Rangers klarte ikke å omsette skuddene. Det skal bemerkes at overtallsspillet til New York Rangers var betydelig bedre i denne kampen enn foregående kamper i sluttspillet.

Lundqvist

New York Rangers' svenske keeperhelt Henrik Lundqvist fokuserer før kampen.

Tredje periode

Chris Kreider holdt på å gi Rangers en drømmestart på perioden, men han bommet alene med keeper Quick.

Ett minutt inn i perioden fikk Kings to nye minutter i undertall da Zuccarello for tredje gang i kampen fikk en forseelse mot seg som ledet til utvisning.

Hjemmelaget og Zuccarello Aasen kom på en god overgang i undertall åtte minutter ut i perioden. Nordmannen sendte avgårde tre skudd, men ingen overlistet Quick.

Rangers så resignerte ut og kom ikke til de store sjansene, det gjorde heller ikke Kings som var fornøyde med stillingen.

Med fire minutter igjen gjorde Rangers ett siste forsøk og tok ut keeper Lundqvist for å spille seks mot fem. Utrolig nok gikk de fire siste minuttene uten at et av lagene scoret.

Mats Zuccarello

En skuffet og oppgitt Mats Zuccarello Aasen må innse at slaget om Stanley Cup-trofeet sannsynligvis er tapt.

Se video fra de tidligere kampene i vinduene under:

Alle målene fra Kings mot Rangers

Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey. Se alle målene fra kampen: Benoit Pouliot og Carl Hagelin (Rangers), Kyle Clifford, Drew Doughty og Justin Williams (Kings).

Mats Zuccarello Aasen scoret NY Rangers' 2-0-mål i den andre finalekampen mot LA Kings i NHL-sluttspillet natt til lørdag norsk tid. Ingen nordmann har før scoret i Stanley Cup-finalen. Rangers tapte likevel kampen 5-4 etter spilleforlengelse. (Bilder med tillatelse fra VIASAT.)

SE VIDEO: Se Mats Zuccarello Aasens scoring, samt alle de andre målene fra nattens kamp. (Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey.)

• Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
  • Vellykket operasjon for van Aert

Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

– Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

Wout van Aert
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)