NRK Meny
Normal

«Zucca» og Rangers klare for semifinale: – For en herlig følelse!

New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen vant sin tredje strake kamp mot Pittsburgh Penguins og er klare for semifinalen i NHL-sluttspillet. «Zucca» kan bli den første nordmannen i en Stanley Cup-finale.

NEW YORK, NY - MAY 11: Derick Brassard #16 celebrates his goal with Mats Zuccarello #36 of the New York Rangers in the second period against the Pittsburgh Penguins during Game Six of the Second Round of the 2014 NHL Stanley Cup Playoffs at Madison Square Garden on May 11, 2014 in New York City. Elsa/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

New York Rangers er bare et trinn unna sluttspillsfinalen i NHL. Mats Zuccarello Aasen har vært svært delaktig i lagets suksess på isen. Her sammen med Derick Brassard.

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 1-2 (3-4 sammenlagt i kamper)

New York Rangers var nødt å slå Pittsburgh Penguins i den syvende og siste kampen for å gå til semifinalen, og leverte varene. Rangers vant til slutt 2-1 i nattens oppgjør i NHL-sluttspillet og fullførte med det en imponerende snuoperasjon.

Pittsburgh Penguins ledet nemlig 3-1 i kamper, men etter det har Rangers kommet fryktelig sterkt tilbake og vunnet tre på rad.

– Alle hadde tro på seier selv om vi lå under 1-3, forteller Mats Zuccarello til Nettavisen.

Stanset Crosby

Nordmannen kom ikke på scoringslisten i det jevne oppgjøret, men fikk bra med spilletid selv om han noterte seg for et minuspoeng i pluss/minus-statistikken.

I kampen natt til onsdag norsk tid gikk New York Rangers opp i 1-0 etter 5.25 ut i første periode, da Brian Boyle åpnet scoringskontoen.

NHL/ NHL: Stanley Cup Playoffs-New York Rangers at Pittsburgh Penguins

Rangers-målvakt Henrik Lundqvist har storspilt den siste tiden.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

I andre periode utlignet først Penguins ved finnen Jussi Jokinen etter 4.15, før Brad Richards sørget for det avgjørende målet 7.56 ut i perioden. Tredje periode ble målløs.

Selv en av verdens beste spillere, Sidney Crosby, kom til kort mot New York Rangers.

Svenske storspilte

Etter kampen hyller Zuccarello lagkameratene.

– Dette var en ordentlig krigerkamp! Alle gutta ofret seg og blokkerte skudd og spilte bra defensivt. Og så var «Lunkan» sjef bak der også. Dette var moro, sier Zuccarello til Nettavisen.

«Lunkan» er Henrik Lundqvist, Rangers´ svenske målvakt. Han har storspilt i de siste kampene og stanset 102 av de 105 siste skuddene han har fått mot seg.

– For en herlig følelse! Vi kjempet så hardt sammen som lag i de tre siste kampene. Det var tungt da vi tapte kamp fire. Når du står foran en slik utfordring handler alt om hvordan du takler den. Og vi gjorde det på den rette måten. Vi sto samlet og spilte lurt, sier Lundqvist til Reuters.

Dersom New York Rangers klarer å ta seg helt fram til finalen vil Mats Zuccarello Aasen bli den første nordmannen som spiller en finale i NHL-sluttspillet.

Rangers skal møte vinneren av oppgjøret mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens i semifinalen.

Siste nytt

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

Sendeplan

Kl. Program Kanal