NRK Meny
Normal

Rangers i trøbbel: Fansen roper på «Zucca»

Etter nok et tap må New York Rangers vinne tre strake kamper i sluttspillet.

Rangers

MATCHVINNER: Andre Burakovsky (t.h.) ble nattens store helt med to pucker bak Henrik Lundqvist i Rangers-buret.

Foto: Geoff Burke / Reuters

– Det er ikke et sjokk. Det er skuffelse, sier Rangers-keeper Henrik Lundqvist til New York Post.

Han måtte se at bortelaget mistet ledelsen og tapte 1-2 for Washington Capitals i fjerde kvartfinale. Det gir 1-3 i kamper sammenlagt, og Stanley Cup-drømmen kan visne allerede natt til lørdag med tap.

– Vi vet vi kan slå dette laget. Nå er vi bare nødt til å gjøre det tre ganger på rad, sier Marc Staal.

Få mål

Frustrasjonen har til tider vært stor blant eksperter og supportere, som har sett et Rangers-lag slite med å score mål: Kun fem på fire kamper.

«Zucca» er ute med skade etter å ha fått en puck i hodet, og nordmannen står i fare for å miste resten av sesongen. I alle fall dersom Rangers blir slått ut av et Capitals-lag de ikke klarer å få tak på.

Avisen Newsday er blant dem som har påpekt hvorfor Rangers savner Mats Zuccarello Aasen, og savnet ble neppe mindre i løpet av nattens 2-1-tap.

På Twitter er det nå flust av supportere som trekker frem «Zucca»-fraværet. Her er noen av dem:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Burakovsky-show

– Vi vet vi må score flere mål – alle vet det. Vi må bare fokusere på den neste kampen, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

Etter en målløs første periode sendte Derrick Brassard gjestene i føringen seks minutter ut i den andre perioden. Svensk-østerrikeren Andre Burakovsky ble imidlertid kveldens store helt da han snudde kampen for hjemmelaget med to scoringer.

Rangers må dermed vinne fredag for å holde liv i håpet om å nå Stanley Cup-finalen for annet år på rad. Med seier i neste kamp, får de en sjette kamp i Washington og eventuelt en sjuende og avgjørende kamp på hjemmeis.

Og det er ikke helt utenkelig: I fjor slo Rangers nemlig tilbake og vant tre strake kamper mot Pittsburgh Penguins i kvartfinaleserien.

Created by InfoDispatcher

Videoen vises med tillatelse fra Viasat.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk