NRK Meny
Normal

– Det må bli problemer når hjertet presses så hardt

Kikkan Randall har selv hatt lignende hjerteproblemer som Marit Bjørgen. – Når hjertet presses så hardt er slike problemer nødt til å oppstå, mener hun.

Det er ikke bare Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby og Kristian Tettli Rennemo som har hatt forstyrrelser med hjerterytmen. Flere av de store stjernene har hatt samme problem.

Kikkan Randall har selv opplevd hjerteproblemer. Tour de Ski-lederen mener dette er nødt til å skje enkelte ganger når utøverne presser kroppen sin så hardt.

Bjørgen

Marit Bjørgen sier hun opplevde hjerteproblemene som ubehagelig, men var aldri redd. Langrennsløperen tror hun vil glemme opplevelsen raskt, og gleder seg til ski-VM.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Marit Bjørgen deltar ikke på sesongens utgave av Tour de Ski etter at hun opplevde hjerterytmeforstyrrelser under trening 22. desember. Men Bjørgen er ikke alene om slike problemer.

Lørdag fortalte Justyna Kowalczyk at hun også har opplevd hjertetrøbbel.

Det har også amerikanske Kikkan Randall.

– Jeg hadde en lignende episode for noen år siden. Når man presser hjertet så hardt, er det nødt til å skje enkelte ganger, sier hun til NRK.

– Jeg har hørt om lignende problemer hos andre utøvere, sier Tour de Ski-lederen.

Bekymret Kalla

I tillegg til de tre nevnte utøverne, er det også andre som har hatt hjerteproblemer av langrennsløperne. Blant dem er Kristian Tettli Rennemo og Martin Johnsrud Sundby.

Alle løperne har fortsatt sine langrennskarrierer, men svenske Charlotte Kalla liker ikke alle historiene som kommer.

– Jeg er bekymret over at mange av mine konkurrenter har opplevd disse problemene. Dette er noe vi må ta på alvor, sier hun til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tour de Ski

Slik så seierspallen ut etter prologen i Tour de Ski lørdag. Kikkan Randall (i midten) og Justyna Kowalczyk (t.v.) har begge opplevd hjerteproblemer. Charlotte Kalla er bekymret over probleme konkurrentene har opplevd.

Foto: Candy Welz / Ap

Landsmann Marcus Hellner har aldri opplevd hjerteproblemer, men liker heller ikke historiene som kommer frem.

– Jeg er bekymret over at flere langrennsløperen opplever dette, sier han.

Ikke alle vil testes

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at løperne på det norske laget testes, men det gjelder ikke alle.

– Løperne testes jevnlig, men det er ikke alle som ønsker å bli testet, sier han til NRK.

Landslagssjefen er ikke overrasket over at enkelte vil oppleve problemer.

– Jeg tror ikke toppidretter det sunneste du driver med. Men vi gjør våre valg og velger dette. Vi gjør det frivillig og vet at det er kanskje ikke det mest helsebringende, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal