NRK Meny
Normal

Rallystjerner steinet av aktivister

Miljøaktivister bombarderte bilene til verdens beste rallyførere med steiner og sørget for at en fartsprøve i Rally Australia måtte avlyses fredag.

Henning Solberg
Foto: GREG WOOD / AFP

Den sjette fartsprøven ble avlyst etter at aktivistene tvang flere rallyførere til å stoppe mot slutten av den foregående prøven.

Bare tre rallybiler fikk kjøre fritt gjennom sjette prøve før aktivistene fra gruppene No Rally og Peacebus stilte seg opp og sperret i løypa.

Stoppet av politiet

Politistyrker måtte gripe inn for å stoppe aksjonistene da de bombarderte bilene til verdensmester Sebastien Loeb, hans stallkamerat Daniel Sordo og VM-leder Mikko Hirvonen med steiner.

Bilene måtte få politieskorte til start på neste fartsprøve.

– Noen ganger angrer jeg på at jeg kom hit, men jeg er nødt. Noen mennesker liker ikke at vi kjører foran husene deres, men jeg har ikke bedt om å få komme hit. Jeg forstår at enkelte ikke liker rally, men jeg har bare en jobb å gjøre, sa Sebastien Loeb.

Miljøorganisasjoner forsøkte før VM-runden å gå rettens vei for å stoppe rallyet, men forgjeves.

Også i Rally Finland sist måned aksjonerte miljøaktivister under
målgang, men da i fredelige former.

Sjetteplass på Henning

Finske Jari-Matti Latvala leder VM-runden i rally i Australia når kun to fartsprøver gjenstår av fredagens kjøring. Henning Solberg har i løpet av natt til fredag norsk tid falt til sjetteplass sammenlagt.

Eneste nordmann i den største bilklassen lå på annenplass etter torsdagens to korte fartsprøver. Solberg er kjørt av med 52,4 sekunder.

Ford-fører Latvala har vunnet seks av elleve gjennomførte fartsprøver så langt og kniver tett med franske Sebastien Ogier i Citroëns juniorteam. 7,4 sekunder skiller de to.

VM-leder Mikko Hirvonen har avansert til tredjeplass og ligger 19,9 sekunder bak sin stallkompis Latvala.

Også Citron-fører Daniel Sordo (22,7 sekunder) og hans stallkamerat Sebastien Loeb (26,7) ligger foran Henning Solberg.

Årets tredje siste VM-runde fortsetter med ytterligere to prøver
fredag. Rallyet avsluttes søndag

Siste nytt

 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag