NRK Meny
Normal

Rally-Petter tok femteplassen

Petter Solberg havnet på femteplass i Rally Korsika.

Petter Solberg under Rally Korsika
Foto: STEPHAN AGOSTINI / AFP

Franske Sebastien Loeb vant rallyet soleklart, og slo Marcus Grönholm med nesten et halvt minutt. Solberg havnet over to og et halvt minutt bak Loeb.

Spanjolen Dani Sordo havnet på tredjeplass.

Knivet om fjerdeplass

Petter Solberg lå på sjetteplass etter lørdagens fartsprøver, men hadde muligheten til å rykke to plasser fram på resultatlisten på søndag.

Biltrøbbel sendte belgieren Francois Duval ut av rallyet etter den siste fartsprøven på lørdag. Dermed kunne spydebergingen ta over femteplassen da søndagens fartsprøver begynte.

Etter flere gode etapper på søndag, lå Solberg snaue fire sekunder bak finske Jari-Matti Latvala på fjerdeplassen etter nest siste fartsprøve i Rally Korsika. Men Latvala var raskere enn Solberg på siste fartsprøve, og dermed endte Solberg på femteplass.

Storebror på 9. plass

Storebror Henning Solberg endte på niendeplass i Rally Korsika, over ti minutter bak Loeb.

- Foreløpig er vi ikke bedre på asfalt, og jeg må innrømme at jeg allerede nå gleder meg til å komme på grus i Japan i neste løp, sier Solberg i en pressemelding fra Team Expert.

-Realistisk sett har vi gjort det vi kunne forvente. Vi har fullført alle fartsetappene og ikke hatt noen som helst problemer med bilen. I tillegg tok både Jari Matti Latvala og jeg selv poeng til Stobart Ford i VM-kampen for team. Det er også viktig både for meg og resten av teamet, sier Solberg.

 

I VM-sammendraget topper fortsatt Marcus Grönholm, kun fire poeng foran Loeb. Petter Solberg ligger på 5.plass, mens Henning Solberg er på 7. plass.

 

Neste VM-runde er Rally Japan 26.-28. oktober

Henning Solberg i Rally Korsika

Storebror Henning Solberg endte på 9.plass i Rally Korsika.

Foto: STEPHAN AGOSTINI / AFP

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal