NRK Meny
Normal

Rally-Petter tok femteplassen

Petter Solberg havnet på femteplass i Rally Korsika.

Petter Solberg under Rally Korsika
Foto: STEPHAN AGOSTINI / AFP

Franske Sebastien Loeb vant rallyet soleklart, og slo Marcus Grönholm med nesten et halvt minutt. Solberg havnet over to og et halvt minutt bak Loeb.

Spanjolen Dani Sordo havnet på tredjeplass.

Knivet om fjerdeplass

Petter Solberg lå på sjetteplass etter lørdagens fartsprøver, men hadde muligheten til å rykke to plasser fram på resultatlisten på søndag.

Biltrøbbel sendte belgieren Francois Duval ut av rallyet etter den siste fartsprøven på lørdag. Dermed kunne spydebergingen ta over femteplassen da søndagens fartsprøver begynte.

Etter flere gode etapper på søndag, lå Solberg snaue fire sekunder bak finske Jari-Matti Latvala på fjerdeplassen etter nest siste fartsprøve i Rally Korsika. Men Latvala var raskere enn Solberg på siste fartsprøve, og dermed endte Solberg på femteplass.

Storebror på 9. plass

Storebror Henning Solberg endte på niendeplass i Rally Korsika, over ti minutter bak Loeb.

- Foreløpig er vi ikke bedre på asfalt, og jeg må innrømme at jeg allerede nå gleder meg til å komme på grus i Japan i neste løp, sier Solberg i en pressemelding fra Team Expert.

-Realistisk sett har vi gjort det vi kunne forvente. Vi har fullført alle fartsetappene og ikke hatt noen som helst problemer med bilen. I tillegg tok både Jari Matti Latvala og jeg selv poeng til Stobart Ford i VM-kampen for team. Det er også viktig både for meg og resten av teamet, sier Solberg.

 

I VM-sammendraget topper fortsatt Marcus Grönholm, kun fire poeng foran Loeb. Petter Solberg ligger på 5.plass, mens Henning Solberg er på 7. plass.

 

Neste VM-runde er Rally Japan 26.-28. oktober

Henning Solberg i Rally Korsika

Storebror Henning Solberg endte på 9.plass i Rally Korsika.

Foto: STEPHAN AGOSTINI / AFP

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag