NRK Meny
Normal

Føler seg bedre forberedt enn noen sinne

Rally Frankrike er igang, og rallykjører Eyvind Brynildsen (22) fra Våler i Østfold, føler seg bedre forberedt enn noen gang.

Eivind Brynildsen under Rally Tyskland

Rallykjører Eyvind Brynildsen.

Foto: M-Sport

På mandag hadde Brynildsen med seg asfalteksperten Nicholas Bernardi fra Frankrike, for å gjøre de siste forberedelser foran VM-runden i Frankrike som startet torsdag kveld.

– Jeg har innsett at det er en del små detaljer vi ikke er bra nok på. Jeg tror ikke jeg blir en bedre sjåfør av å kjøre test etter test uten å ha en som kan rettlede meg. Det var en utrolig opplevelse å ha med Bernardi i bilen.

– Vi kjørte annenhver gang og han var jo raskere enn meg, men jeg ble også raskere og raskere etter hvert som jeg tok til meg lærdom, sier Brynildsen.

Skal kjøre over 350 km på asfalt

Petter Solberg

Petter Solberg ligger på fjerdeplass sammenlagt i VM foran Rally Frankrike.

Foto: Reuters / Reuters

Rally Frankrike startet med startseremoni i Strasbourg torsdag kveld.

Allerede har Petter Solberg kjørt først over mål i oppvisningsrunden «shakedown», hvor han kjørte inn fire sekunder foran ungarske Frigyes Turán, og ti sekunder foran franske Sebastèn Loeb, som leder VM sammenlagt.

Fredag starter kjøringen av fartsprøvene. Asfaltløpet i Frankrike er ikke ulikt Rally Tyskland.

Fra fredag til søndag skal det kjøres 20 fartsprøver på tilsammen 352,88 kilometer, mellom vinranker på smale veier med mange såkalte hårnålsvinger.

Petter Solberg på fjerdeplass

Første bil skal være på veien fra klokken 08.43 fredag morgen.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud kjører i klassen for Super 2000-biler. Dette er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Klassen har VM-status for første gang i år, under betegnelsen S-WRC.

Petter Solberg ligger på fjerdeplass i VM sammenlagt i hovedklassen WRC, hvor Eyvind Brynildsen foreløpig ikke har tatt poeng.

Her ligger Henning Solberg på en åttendeplass sammenlagt, mens Mads Østberg ligger på 11.-plass før runden i Frankrike starter.

Se sammenlagtlista her

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal