Hopp til innhold

Føler seg bedre forberedt enn noen sinne

Rally Frankrike er igang, og rallykjører Eyvind Brynildsen (22) fra Våler i Østfold, føler seg bedre forberedt enn noen gang.

Eivind Brynildsen under Rally Tyskland

Rallykjører Eyvind Brynildsen.

Foto: M-Sport

På mandag hadde Brynildsen med seg asfalteksperten Nicholas Bernardi fra Frankrike, for å gjøre de siste forberedelser foran VM-runden i Frankrike som startet torsdag kveld.

– Jeg har innsett at det er en del små detaljer vi ikke er bra nok på. Jeg tror ikke jeg blir en bedre sjåfør av å kjøre test etter test uten å ha en som kan rettlede meg. Det var en utrolig opplevelse å ha med Bernardi i bilen.

– Vi kjørte annenhver gang og han var jo raskere enn meg, men jeg ble også raskere og raskere etter hvert som jeg tok til meg lærdom, sier Brynildsen.

Skal kjøre over 350 km på asfalt

Petter Solberg

Petter Solberg ligger på fjerdeplass sammenlagt i VM foran Rally Frankrike.

Foto: Reuters / Reuters

Rally Frankrike startet med startseremoni i Strasbourg torsdag kveld.

Allerede har Petter Solberg kjørt først over mål i oppvisningsrunden «shakedown», hvor han kjørte inn fire sekunder foran ungarske Frigyes Turán, og ti sekunder foran franske Sebastèn Loeb, som leder VM sammenlagt.

Fredag starter kjøringen av fartsprøvene. Asfaltløpet i Frankrike er ikke ulikt Rally Tyskland.

Fra fredag til søndag skal det kjøres 20 fartsprøver på tilsammen 352,88 kilometer, mellom vinranker på smale veier med mange såkalte hårnålsvinger.

Petter Solberg på fjerdeplass

Første bil skal være på veien fra klokken 08.43 fredag morgen.

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Cato Menkerud kjører i klassen for Super 2000-biler. Dette er en voksende klasse for firehjulsdrevne rallybiler med toliters motorer uten turbo. Klassen har VM-status for første gang i år, under betegnelsen S-WRC.

Petter Solberg ligger på fjerdeplass i VM sammenlagt i hovedklassen WRC, hvor Eyvind Brynildsen foreløpig ikke har tatt poeng.

Her ligger Henning Solberg på en åttendeplass sammenlagt, mens Mads Østberg ligger på 11.-plass før runden i Frankrike starter.

Se sammenlagtlista her

Siste nytt

 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste