Har ikke trent hekk siden februar – mener han kan slå Warholms rekord med et sekund

Mens Karsten Warholm har satt ny verdensrekord på 300 meter hekk, har ikke rivalen Rai Benjamin hoppet over en hekk siden februar. Likevel er amerikaneren alt annet enn skremt.

Rai Benjamin og Karsten Warholm i Zürich 2019

FULL AV SELVTILLIT: Rai Benjamin har ikke hatt ei hekkeøkt på fem måneder, men bekymrer seg ikke over forspranget Karsten Warholm kan få. Bildet er fra en pressekonferanse i Zürich i fjor.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var interessant å se. Det er imponerende å løpe så raskt alene. Hatten av for Karsten, sier Rai Benjamin.

Onsdag kveld møtte verdens tredje beste gjennom tidene på 400 meter hekk internasjonale medier i en videopressekonferanse. Naturligvis ble han konfrontert med det verdens nest beste gjennom tidene leverte på Bislett.

11. juni flyttet nemlig Karsten Warholm verdensrekorden på den uvanlige øvelsen 300 meter hekk fra 34,48 til 33,79.

Men selv om Benjamin er imponert, er han langt fra skremt. Rimelig selvsikkert antyder han at han selv kunne løpt adskillig fortere.

– Jeg har ikke løpt 300 meter hekk siden high school. Da løp jeg kanskje på 37 sekunder. Men vi brukte å løpe ti hekker. Med oppsettet de hadde på Bislett tror jeg at jeg kan løpe på 32 sekunder, sier han.

På Bislett var det sju hekker Warholm måtte forsere.

– Ikke rettferdig

Samtidig erkjenner Benjamin at han neppe kunne løpt så fort akkurat nå. For mens Warholm til tross for koronapandemien har trent bortimot normalt, er situasjonen en helt annen for California-baserte Benjamin.

– Jeg har ikke fått gjort noe hekkearbeid siden februar. Det har vært tøft, erkjenner han.

Frykter du at Warholm skal få et forsprang på deg før OL i Tokyo, ettersom han får trent mer normalt enn det nå?

– Det er ikke rettferdig akkurat nå, men det er ingen unnskyldning for ikke å være klar. Jeg er ikke redd. Om noe, blir jeg enda mer forberedt neste år, svarer Rai Benjamin på NRKs spørsmål.

Samtidig fastslår han at han neppe ville hatt sjans i et samløp om det skulle dukke opp et stevne i løpet av juli.

– Det ville vært vanskelig nå, for hekk er en teknisk øvelse. Det ville vært vanskelig nå. Men jeg vil aldri se på dette som en stor ulempe, understreker han.

AFP_1KX7KD

REKORDJEGERNE: Rai Benjamin, Karsten Warholm og Abderrahman Samba har kollektivt satt Kevin Youngs verdensrekord under press.

Foto: MUSTAFA ABUMUNES / AFP

Sikker på verdensrekord

Om det blir aktuelt å konkurrere denne sesongen, vet han fortsatt ikke. Koronasituasjonen er adskillig mindre oversiktlig i California enn i store deler av Europa. Benjamins førsteprioritet er å holde seg frisk.

Men så fort verden normaliserer seg, er han klar til å fortsette den elleville verdensrekordjakten som han, Karsten Warholm og Abderrahman Samba har bedrevet de siste to sesongene.

– Den kan komme i første løp neste år, eller i siste løp. Men jeg er sikker på at det kommer til å skje. Det er bare et spørsmål om tid, sier Rai Benjamin.

I pressekonferansen ble han spurt om interessen for å prøve seg på 800 meter. NRK spurte om 400 meter flatt kan være en aktuell øvelse så lenge han ikke får trent hekk.

– Jeg kunne ha oppnådd noe på 400 meter flatt, men det er ikke noe jeg vil gjøre i mesterskap. Hvis jeg skal prøve noe annet, blir det 200 meter. Det er mer spennende for meg. Når verdensrekorden er tatt (på 400 meter hekk), så vil jeg vurdere det, sier Rai Benjamin.

Siste nytt

 • Tropiske stormer skaper OL-hodebry

  Mandag ble det bekreftet at finalene i surfing flyttes fram som følge av at en ny tropisk storm er ventet å treffe østkysten av Japan tirsdag ettermiddag.

  Allerede har ro- og bueskytter-programmet blitt endret på grunn av den kommende stormen, men sent mandag kveld lokal tid melder kommunikasjonsavdelingen for Tokyo-OL at også surfefinalene er flyttet.

  Det er ventet at den tropiske stormen treffer et sted i Kanto eller Tohoku-regionen øst i landet utover ettermiddagen tirsdag 27. juli. Arrangørene ser det derfor som nødvendig å flytte finalene i surfing fram en dag (fra 28. til 27. juli).

  Det foreligger foreløpig ingen øvrige planer om å flytte andre begivenheter som avholdes tirsdag 27. juli.

  «Vi vil følge med på værsituasjonen for å sikre tryggheten til alle som er involvert i sommerlekene», skriver arrangøren i pressemeldingen.

  (©NTB)

  UDCnnQRqjgA
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Ingebrigtsen-utfordrer trekker seg

  Sølvvinneren fra 1500-meteren i VM i Doha for to år siden, Taoufik Makhloufi, trekker seg fra Tokyo-OL grunnet en kneskade.

  33-åringen fra Algerie var regnet som en mulig utfordrer til å kjempe om edelt metall på 1500-meteren under årets sommerleker i Tokyo.

  Nå bekrefter han selv til nyhetsbyrået AFP at han er nødt til å trekke seg fra lekene, og Jakob og Filip Ingebrigtsen har én utfordrer mindre i medaljekampen.

  Makhloufi tok sølv på både 800- og 1500-meterdistansene under OL i Rio for fem år siden, og sølv på 1500 meter under VM i Doha i 2019. (NTB)

  BpZRpfHbQbw
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Medier: Varane nærmer seg United

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal være svært nær å sikre seg Real Madrids stjernestopper Raphaël Varane (28).

  Både Sky Sports og BBC melder at en overgang skal være nært forestående, mens verdens mest anerkjente overgangsguru Fabrizio Romano skriver på sin Twitter-konto at det bare skal dreie seg om timer eller dager før avtalen signeres.

  Sky Italias Gianluca Di Marzio, også velkjent for å røpe overganger tidlig, skriver mandag kveld at overgangen er i boks.

  Solskjær har lenge vært på jakt etter en ny midtstopper, og Varane har vært en av nordmannens foretrekkende signeringer. Nå ser det altså ut til at United altså får napp på den franske verdensmesteren fra 2018.

  Varane
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal