Warholms rival tilbake etter 19 måneder: – Slutt på at han vinner med en halv langside

Rai Benjamin (23) hadde ikke løpt 400 meter hekk siden VM-finalen 30. september 2019. Etter 19 måneders fravær slo han til med 47,13.

Rai Benjamin

LØP FORT: Rai Benjamin har ikke glemt hvordan man forserer hekker selv om han ikke hadde gjort det i konkurranse på halvannet år.

Foto: Petr David Josek / AP

– Når han ikke har løpt på halvannet år, må jeg si det var ekstremt imponerende. Han åpner pent, men har en avslutning det lukter svidd av, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Karsten Warholm har seks ganger i karrieren løpt raskere enn tiden Benjamin vant på i California søndag kveld, som altså var 47,13.

Men Benjamin varslet umiddelbart etter løpet at han har mer å gå på.

– Jeg har mye å jobbe med. Jeg gjør et par feil i løpet, jeg lå litt bak, sa han i seiersintervjuet vist på Viaplay.

Stoppet av pandemien

Det var to herlige dueller mellom Rai Benjamin og Karsten Warholm høsten 2019. Først i Diamond League-finalen i Zürich. Så i VM-finalen i Doha. Warholm henviste Benjamin til andreplass ved begge anledninger.

Men etter at kloden ble rammet av koronapandemien, hadde Benjamin altså ikke løpt en 400 meter hekk.

sjrq5zh7yL8

LANG PAUSE: 1. oktober 2019 tok Rai Benjamin VM-sølv bak Karsten Warholm. Først 10. mai 2021 var han tilbake på 400 meter hekk.

Foto: Lise Åserud / NTB

I 2020 løp han faktisk ingen distanser over 300 meter, og det mest imponerende resultatet var 10,03 på en 100-meter i juli.

I år sesongdebuterte han utendørs med 44,97 på 400 meter flatt i Eugene. Søndag kveld var det altså endelig klart for comeback på hoveddistansen på over 19 måneder.

– Du kan trene deg til det meste, men å treffe på rytmen i hekkeløp med adrenalin er noe annet i konkurranse enn trening. Man skulle tro han trengte en gjennomkjøring, men det så ikke sånn ut, konstaterer Jann Post.

– Må møte opp på trening

Han har følgende beskjed til Karsten Warholm.

– Han må møte opp på trening. Tiden da Warholm vinner med en halv langside er definitivt forbi, sier Post.

Han viser til at Karsten Warholm hadde lite konkurranse i 2020-sesongen. Til gjengjeld leverte den norske OL-favoritten en lang rekke sterke løp, blant annet det nest beste hekkeløpet i historien.

Kyron McMaster, som også har hatt mange tøffe dueller med Karsten Warholm, ble nummer to i søndagens løp med 47,50. Alison Dos Santos ble nummer tre med 47,68.

I fjor hadde faktisk Ludvy Vaillant nest beste tid i vereden med svake 48,69, så man kan allerede fastslå at nivået i OL-sesongen er adskillig jevnere.

Det er for øvrig ennå ikke avklart når Warholm gjør sin sesongdebut.

Siste nytt

 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal