Hopp til innhold

Rørt Mowinckel tok sin første verdenscupseier: – En drøm jeg alltid har hatt

Ragnhild Mowinckel jublet hemningsløst etter å ha tatt sin første verdenscupseier.

VILL JUBEL: Ragnhild Mowinckel kjørte inn til seier, og jublet hemningsløst.

Laster innhold, vennligst vent..

– Å få til dette er helt fantastisk. Dette er en drøm jeg alltid har hatt. Jeg er så glad nå., sier Mowinckel i seiersintervjuet.

Jenta fra Molde var et eneste stort glis i målområdet etter seieren i tyske Ofterschwang. Hun ledet etter 1. omgang, og måtte slå tiden til Viktoria Rebensburg. Det klarte hun med god margin, og da var det bare å slippe jubelen løs i målområdet.

Hun kastet seg ned i snøen, og tok seg til hodet.

– Smilet går nesten rundt her, kommenterte NRKs Peder Mørtvedt.

Ragnhild Mowinckel

GLAD: Ragnhild Mowinckels smil gikk nesten rundt da hun sikret sin første verdenscupseier fredag ettermiddag.

Foto: Christof Stache / AFP

Over 15 år siden sist

Det er over 15 år siden Norge vant et verdenscuprenn i storslalåm på damesiden. Det var da Andrine Flemmen vant i Sölden i oktober 2002.

– Det er vanskelig å beskrive hvor stort dette er. Ragnhild har vært en sliter i verdenscupen lenge, og det hun har gjort denne sesongen er så bra, sier Bjarne Solbakken.

Andrine Flemmen

VANT I 2002: Andrine Flemmen jubler for seier i Sölden i 2002.

Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Før OL sto hun med en andre- og en tredjeplass som beste. I lekene i Pyeongchang ble det to sølvemedaljer. Fredag kom den første verdenscupseieren.

– Det er deilig å stå på start og vite at du kan det. Nå skal jeg bare fortsette der jeg er, jeg er så fornøyd med kjøringen min. Jeg stoler på meg selv nå, sier hun.

– Hun er i en dørmmesituasjon nå. Nå flyter det skikkelig, sier Solbakken.

Tre norske i toppen

Fredag satte Mowinckel utfor i Ofterschwang som første kvinne. Hun kjørte naturligvis inn til bestetid, men det skulle vise seg å være en kruttsterk omgang av den norske OL-helten. Sterke navn som Mikaela Shiffrin, Viktoria Rebensburg og Frida Hansdotter gikk inn langt bak den norske alpinisten.

Da samtlige hadde kjørt første omgang ledet Mowinckel med 44 hundredeler ned til Rebensburg, som var nest best.

Norge hadde en meget bra laginnsats i Tyskland. Nina Haver-Løseth lå på 14. plass etter 1. omgang, men hun leverte en supertid i 2. omgang. Løper etter løper la seg inn bak Haver-Løseth.

Kristin Lysdahl lå som nummer syv etter 1. omgang, men tapte et par plasseringer i finalen og endte på niendeplass.

Nina Haver-Løseth

SMIL: Nina Haver-Løseth da smilte bredt etter å ha levert en sterk finaleomgang.

Foto: Christof Stache / AFP

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste