Hopp til innhold

Rørt Mowinckel tok sin første verdenscupseier: – En drøm jeg alltid har hatt

Ragnhild Mowinckel jublet hemningsløst etter å ha tatt sin første verdenscupseier.

VILL JUBEL: Ragnhild Mowinckel kjørte inn til seier, og jublet hemningsløst.

Laster innhold, vennligst vent..

– Å få til dette er helt fantastisk. Dette er en drøm jeg alltid har hatt. Jeg er så glad nå., sier Mowinckel i seiersintervjuet.

Jenta fra Molde var et eneste stort glis i målområdet etter seieren i tyske Ofterschwang. Hun ledet etter 1. omgang, og måtte slå tiden til Viktoria Rebensburg. Det klarte hun med god margin, og da var det bare å slippe jubelen løs i målområdet.

Hun kastet seg ned i snøen, og tok seg til hodet.

– Smilet går nesten rundt her, kommenterte NRKs Peder Mørtvedt.

Ragnhild Mowinckel

GLAD: Ragnhild Mowinckels smil gikk nesten rundt da hun sikret sin første verdenscupseier fredag ettermiddag.

Foto: Christof Stache / AFP

Over 15 år siden sist

Det er over 15 år siden Norge vant et verdenscuprenn i storslalåm på damesiden. Det var da Andrine Flemmen vant i Sölden i oktober 2002.

– Det er vanskelig å beskrive hvor stort dette er. Ragnhild har vært en sliter i verdenscupen lenge, og det hun har gjort denne sesongen er så bra, sier Bjarne Solbakken.

Andrine Flemmen

VANT I 2002: Andrine Flemmen jubler for seier i Sölden i 2002.

Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Før OL sto hun med en andre- og en tredjeplass som beste. I lekene i Pyeongchang ble det to sølvemedaljer. Fredag kom den første verdenscupseieren.

– Det er deilig å stå på start og vite at du kan det. Nå skal jeg bare fortsette der jeg er, jeg er så fornøyd med kjøringen min. Jeg stoler på meg selv nå, sier hun.

– Hun er i en dørmmesituasjon nå. Nå flyter det skikkelig, sier Solbakken.

Tre norske i toppen

Fredag satte Mowinckel utfor i Ofterschwang som første kvinne. Hun kjørte naturligvis inn til bestetid, men det skulle vise seg å være en kruttsterk omgang av den norske OL-helten. Sterke navn som Mikaela Shiffrin, Viktoria Rebensburg og Frida Hansdotter gikk inn langt bak den norske alpinisten.

Da samtlige hadde kjørt første omgang ledet Mowinckel med 44 hundredeler ned til Rebensburg, som var nest best.

Norge hadde en meget bra laginnsats i Tyskland. Nina Haver-Løseth lå på 14. plass etter 1. omgang, men hun leverte en supertid i 2. omgang. Løper etter løper la seg inn bak Haver-Løseth.

Kristin Lysdahl lå som nummer syv etter 1. omgang, men tapte et par plasseringer i finalen og endte på niendeplass.

Nina Haver-Løseth

SMIL: Nina Haver-Løseth da smilte bredt etter å ha levert en sterk finaleomgang.

Foto: Christof Stache / AFP

Siste nytt

 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. Spiss David Datro Fofana har vært ute lenge, men er med Molde-troppen til kampen mot Aalesund, meldte Romsdals Budstikke søndag kveld.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste