NRK Meny
Normal

Dediserer seieren til kreftsyk lagkamerat

CAUTERETS/OSLO (NRK): Da Tinkoff-Saxo-rytter Majka Rafal (25) tok en suveren seier i Tour de France onsdag, tenkte han på sin syke lagkamerat Ivan Basso (37).

Rafal Majka

KLATRER: Rafal Majka fra Tinkoff-Saxo-laget vant onsdagens etappe. I fjor vant polakken klatretrøya, men inntil videre er det sammenlagt-rytter Chris Froome som har den i år. (Bilder fra TV 2.)

Jeg er så glad. Denne seieren er for lagkameratene mine, Ivan Basso, som nå er hjemme og Daniele Bennati som krasjet i dag, men også familien min, sa Rafal kort tid etter målgang i et intervju vist på TV 2.

Basso syklet de første etappene av årets tour, men fikk så påvist testikkelkreft noen dager senere og reiste hjem til Italia på mandag.

Onsdag gikk italieneren igjennom et vellykket inngrep, men det hele har preget Tinkoff-Saxo-laget.

Basso og Contador

SYK: Tinkoff-Saxo-rytter Ivan Basso (t.h.) skulle hjelpe lagkatpein Alberto Contador i fjellene, men måtte i stedet reise hjem og opereres for testikkelkreft tidligere denne uken.

Foto: Christophe Ena / Ap

Derfor betydde onsdagens seier ekstra mye.

– Det er ikke ferdig enda. Vi har fortsatt noen muligheter. Jeg kom her for å hjelpe Alberto (Contador) i sammendraget og det må vi fortsette å kjempe for, sier Majka.

Contador ligger nå på sjette plass, 4,04 minutter bak Chris Froome som fortsatt leder sammenlagt.

Ingen konkurrenter maktet å rykke fra Froome på den tøffe klatreetappen onsdag.

Irske Dan Martin ble nummer to, mens Emanuel Buchmann nummer tre.

Boasson Hagen i brudd

Edvald Boasson Hagen prøvde tidlig på etappen å gå i brudd, men ble kjørt inn.

– Jeg håpet det skulle gå, men Cannondale-laget ville noe annet så det ble kjørt hardt en stund og vi fikk aldri gå, sier Boasson Hagen til NRK.

Da nordmannens brudd ble innhentet i den stekende varmen i Pyreneene benyttet nemlig Majka muligheten til å stikke fra hovedfeltet sammen med en rekke andre ryttere.

Opp mot toppen av Tourmalet var det han og seks andre ryttere igjen i bruddet. Da det gjensto fem kilometer av stigningen og 50 kilometer av etappen, satte Tinkoff-Saxo-rytteren opp farten og dro fra alle.

Nibali utenfor topp ti

Den eneste endringen blant de ti beste i sammendraget er at fjorårsvinner Vincenzo Nibali ble passert av Trek Factory-rytter Bauke Mollema og ble dyttet ned til ellevte plass, hele 7,47 minutter bak Froome i sammendraget.

Se video: Chris Froomes målgang

Dagens etappe i Tour de France

SAMMENLAGTLEDEREN: Chris Froome leder fortsatt Tour de France sammenlagt. Her er målgangen hans på den 11. etappen.

Krasjet nesten med kyr

Det mest dramatiske øyeblikket på onsdagens etappe oppsto da franske Warren Barguil passerte et område med kyr, snaut 30 km før målgang.

Franskmannen hadde tatt opp jakten på utbryterne og hadde stor fart da kyrne plutselig gikk ut i veien. Barguil unngikk så vidt å krasje med dyrene da han suste forbi i stor fart.

Se video: Barguil krasjet nesten med en ku

Tour de France og dagens etappe. Bilder fra TV2

«KU DE FRANCE»: Franske Warren Barguil var bare centimeter fra å krasje med en ku på onsdagens etappe.

Siste nytt

 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK
 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street