NRK Meny
Normal

Dediserer seieren til kreftsyk lagkamerat

CAUTERETS/OSLO (NRK): Da Tinkoff-Saxo-rytter Majka Rafal (25) tok en suveren seier i Tour de France onsdag, tenkte han på sin syke lagkamerat Ivan Basso (37).

Rafal Majka

KLATRER: Rafal Majka fra Tinkoff-Saxo-laget vant onsdagens etappe. I fjor vant polakken klatretrøya, men inntil videre er det sammenlagt-rytter Chris Froome som har den i år. (Bilder fra TV 2.)

Jeg er så glad. Denne seieren er for lagkameratene mine, Ivan Basso, som nå er hjemme og Daniele Bennati som krasjet i dag, men også familien min, sa Rafal kort tid etter målgang i et intervju vist på TV 2.

Basso syklet de første etappene av årets tour, men fikk så påvist testikkelkreft noen dager senere og reiste hjem til Italia på mandag.

Onsdag gikk italieneren igjennom et vellykket inngrep, men det hele har preget Tinkoff-Saxo-laget.

Basso og Contador

SYK: Tinkoff-Saxo-rytter Ivan Basso (t.h.) skulle hjelpe lagkatpein Alberto Contador i fjellene, men måtte i stedet reise hjem og opereres for testikkelkreft tidligere denne uken.

Foto: Christophe Ena / Ap

Derfor betydde onsdagens seier ekstra mye.

– Det er ikke ferdig enda. Vi har fortsatt noen muligheter. Jeg kom her for å hjelpe Alberto (Contador) i sammendraget og det må vi fortsette å kjempe for, sier Majka.

Contador ligger nå på sjette plass, 4,04 minutter bak Chris Froome som fortsatt leder sammenlagt.

Ingen konkurrenter maktet å rykke fra Froome på den tøffe klatreetappen onsdag.

Irske Dan Martin ble nummer to, mens Emanuel Buchmann nummer tre.

Boasson Hagen i brudd

Edvald Boasson Hagen prøvde tidlig på etappen å gå i brudd, men ble kjørt inn.

– Jeg håpet det skulle gå, men Cannondale-laget ville noe annet så det ble kjørt hardt en stund og vi fikk aldri gå, sier Boasson Hagen til NRK.

Da nordmannens brudd ble innhentet i den stekende varmen i Pyreneene benyttet nemlig Majka muligheten til å stikke fra hovedfeltet sammen med en rekke andre ryttere.

Opp mot toppen av Tourmalet var det han og seks andre ryttere igjen i bruddet. Da det gjensto fem kilometer av stigningen og 50 kilometer av etappen, satte Tinkoff-Saxo-rytteren opp farten og dro fra alle.

Nibali utenfor topp ti

Den eneste endringen blant de ti beste i sammendraget er at fjorårsvinner Vincenzo Nibali ble passert av Trek Factory-rytter Bauke Mollema og ble dyttet ned til ellevte plass, hele 7,47 minutter bak Froome i sammendraget.

Se video: Chris Froomes målgang

Dagens etappe i Tour de France

SAMMENLAGTLEDEREN: Chris Froome leder fortsatt Tour de France sammenlagt. Her er målgangen hans på den 11. etappen.

Krasjet nesten med kyr

Det mest dramatiske øyeblikket på onsdagens etappe oppsto da franske Warren Barguil passerte et område med kyr, snaut 30 km før målgang.

Franskmannen hadde tatt opp jakten på utbryterne og hadde stor fart da kyrne plutselig gikk ut i veien. Barguil unngikk så vidt å krasje med dyrene da han suste forbi i stor fart.

Se video: Barguil krasjet nesten med en ku

Tour de France og dagens etappe. Bilder fra TV2

«KU DE FRANCE»: Franske Warren Barguil var bare centimeter fra å krasje med en ku på onsdagens etappe.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn