NRK Meny
Normal

– Dette var en seier for Alberto

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France, og dediserte seieren til den skadede lagkameraten Alberto Contador.

Rafal Majka

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France etter å ha vært i brudd siden starten på dagen. Majka kom på andreplass på gårsdagens etappe, bak sammenlagtleder Vincenzo Nibali.

I dag var rollene byttet om, Nibali kom på andreplass, 24 sekunder bak Majka. Etter etappen dediserte Majka seieren til lagkamerat Alberto Contador, som måtte bryte touren.

– Dette var en seier for Alberto. Vi kom hit for å vinne Tour de France, men hadde uflaks da han måtte dra hjem, sa Majka.

Oleg Tinkov, eieren av Majkas og Contadors lag Tinkoff-Saxo, var svært lykkelig etter seieren, og skal ha felt noen tårer da Majka vant.

– Jeg er veldig stolt, vi mistet Alberto, men vi kjører for ham og kjemper videre, sa Tinkoff til TV2 etter etappen.

Nibali økte i sammendraget

Nibali tok med andreplassen enda et steg nærmere å sikre den gule trøya, etter å ha økt til alle de andre sammenlagtfavorittene.

NIbali leder nå med 4.37 til andremann i touren, Alejandro Valverde. Valverde var blant de som slet mest opp den siste bakken, og har bare 13 sekunder ned til tredjemann i sammendraget, Romain Bardet.

Trøyebærerne i brudd

Det ble tidlig klart at det var mange ryttere som ønsket å gå i brudd på dagens etappe. Helt fra starten var det ryttere som forsøkte å støte fra hovedfeltet, og ett brudd på hele 17 ryttere ble tidlig etablert.

I bruddet satt blant annet lederen i poengkonkurransen Peter Sagan og andremann i klatrekonkurransen Joaquim Rodriguez. Sagan tok 20 poeng i den innlagte spurten og var deretter den første som slapp bruddet.

Rodriguez, som hadde klatretrøya til låns siden Vincenzo Nibali både ledet sammenlagt og klatrekonkurransen før dagens etappe, tok ledelsen i klatrekonkurransen etter å ha vært først over de to første toppene på etappen og tatt 35 poeng.

Etter å ha vunnet etappen ligger Majka likt på poeng med Rodriguez i klatrekonkurransen, med Nibali to poeng bak.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn