– Dette var en seier for Alberto

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France, og dediserte seieren til den skadede lagkameraten Alberto Contador.

Rafal Majka

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Rafal Majka vant den 14. etappen i Tour de France etter å ha vært i brudd siden starten på dagen. Majka kom på andreplass på gårsdagens etappe, bak sammenlagtleder Vincenzo Nibali.

I dag var rollene byttet om, Nibali kom på andreplass, 24 sekunder bak Majka. Etter etappen dediserte Majka seieren til lagkamerat Alberto Contador, som måtte bryte touren.

– Dette var en seier for Alberto. Vi kom hit for å vinne Tour de France, men hadde uflaks da han måtte dra hjem, sa Majka.

Oleg Tinkov, eieren av Majkas og Contadors lag Tinkoff-Saxo, var svært lykkelig etter seieren, og skal ha felt noen tårer da Majka vant.

– Jeg er veldig stolt, vi mistet Alberto, men vi kjører for ham og kjemper videre, sa Tinkoff til TV2 etter etappen.

Nibali økte i sammendraget

Nibali tok med andreplassen enda et steg nærmere å sikre den gule trøya, etter å ha økt til alle de andre sammenlagtfavorittene.

NIbali leder nå med 4.37 til andremann i touren, Alejandro Valverde. Valverde var blant de som slet mest opp den siste bakken, og har bare 13 sekunder ned til tredjemann i sammendraget, Romain Bardet.

Trøyebærerne i brudd

Det ble tidlig klart at det var mange ryttere som ønsket å gå i brudd på dagens etappe. Helt fra starten var det ryttere som forsøkte å støte fra hovedfeltet, og ett brudd på hele 17 ryttere ble tidlig etablert.

I bruddet satt blant annet lederen i poengkonkurransen Peter Sagan og andremann i klatrekonkurransen Joaquim Rodriguez. Sagan tok 20 poeng i den innlagte spurten og var deretter den første som slapp bruddet.

Rodriguez, som hadde klatretrøya til låns siden Vincenzo Nibali både ledet sammenlagt og klatrekonkurransen før dagens etappe, tok ledelsen i klatrekonkurransen etter å ha vært først over de to første toppene på etappen og tatt 35 poeng.

Etter å ha vunnet etappen ligger Majka likt på poeng med Rodriguez i klatrekonkurransen, med Nibali to poeng bak.

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal