NRK Meny
Normal

Råder skiskytterne til å flytte til Sverige: – Jeg legger heller opp

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): NRKs ekspert Torgeir Bjørn mener de norske skiskytterne bør flytte til Östersund for å forberede seg til neste års VM. I OL har ikke nordmennene taklet vinden.

Verdenscup skiskyting.

– FLYTT HIT: Det sier Torgeir Bjørn, men Tarjei Bø legger heller opp enn å flytte til Östersund, hvor han tok sin første verdenscupseier på fire år i høst.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Flytt til Östersund. Ja, jeg mener det seriøst, sa Torgeir Bjørn etter stafetten.

OL har vært preget av mange norske bomskudd. Ekspertene mener de norske utøverne har vært for dårlig forberedt på vinden.

Men Tarjei Bø legger heller skiene på hylla, enn å følge Torgeir Bjørns råd om å flytte til Östersund for å prikke inn VM-formen.

– Jeg kommer aldri til å flytte til Östersund. Treningsleir er godt mulig. Jeg tror jeg heller legger opp enn på flytte til Sverige, ler Tarjei Bø.

Landslaget skyttertrener Siegfried Mazet avslører at de skal til Sverige for å takle vinden i neste års VM, om enn kun på treningsleir.

– Ja, det er nært Norge og vi må dra dit. Vi må få guttene mer involvert i disse forholdene, sier Mazet.

– De har vært smartere enn Norge

Torgeir Bjørn

IKKE I TVIL: Torgeir Bjørn mener skiskytterne bør flytte til Östersund.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

På dagens stafett glapp gullet igjen på standplass.

Svenskene var sterkest, og forklarer suksessen med at de forberedte seg i Östersund, hvor vinden er like sterk som i Pyeongchang.

NRKs ekspert Liv Grete Skjelbred tror vindforberedelsene til svenskene var helt avgjørende for at de nå forlater OL med flere gull enn Norge.

– Det er jo ikke tilfeldig. Man ser jo på Bjørndalen, hvor tidlig ute han er med å planlegge. Sverige har trent på forhold som er så like som mulig som Pyeongchang. Jeg synes de har vært smartere enn de norske i forberedelsene, sier hun

Emil Hegle Svendsen mener likevel at han skulle vært godt nok forberedt på å skyte i vind.

– Jeg føler at det er ganske mye vind når jeg trener i Holmenkollen. Jeg skal heller skylde på min egen skyteform enn på vinden, sier Svendsen

– Skuffende

Ola Lunde, NRKs skyteekspert, mener likevel at nordmennene var for dårlig forberedt i mesterskapet.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting.

BOM: Skytetrener Mazet måtte se Norge bomme 12 ganger under dagens skiskytterstafett.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Svendsen stod under helt like forhold som Lindstrøm, og da skal han kunne takle det minst like godt. Da må man stille spørsmål rundt hvor mye han har trent i vind, mener Ola Lunde.

– Det er litt skuffende å se de norske guttene og jentene i vind her, og at de har vært såpass dårlig forberedt på det, slår han fast.

Men Tarjei Bø mener at spørsmålene rundt forberedelsene kun styres av resultatlista, og smeller tilbake mot NRKs ekspert.

– Første helgen fikk vi en del tyn fordi vi skjøt for dårlig, og så begynte medaljene og rulle inn, og da var Ola Lunde fornøyd igjen. Så er han sikkert litt misfornøyd i dag igjen. Han følger vinden, sier en spøkefull Bø.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal