Råder skiskytterne til å flytte til Sverige: – Jeg legger heller opp

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): NRKs ekspert Torgeir Bjørn mener de norske skiskytterne bør flytte til Östersund for å forberede seg til neste års VM. I OL har ikke nordmennene taklet vinden.

Verdenscup skiskyting.

– FLYTT HIT: Det sier Torgeir Bjørn, men Tarjei Bø legger heller opp enn å flytte til Östersund, hvor han tok sin første verdenscupseier på fire år i høst.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Flytt til Östersund. Ja, jeg mener det seriøst, sa Torgeir Bjørn etter stafetten.

OL har vært preget av mange norske bomskudd. Ekspertene mener de norske utøverne har vært for dårlig forberedt på vinden.

Men Tarjei Bø legger heller skiene på hylla, enn å følge Torgeir Bjørns råd om å flytte til Östersund for å prikke inn VM-formen.

– Jeg kommer aldri til å flytte til Östersund. Treningsleir er godt mulig. Jeg tror jeg heller legger opp enn på flytte til Sverige, ler Tarjei Bø.

Landslaget skyttertrener Siegfried Mazet avslører at de skal til Sverige for å takle vinden i neste års VM, om enn kun på treningsleir.

– Ja, det er nært Norge og vi må dra dit. Vi må få guttene mer involvert i disse forholdene, sier Mazet.

– De har vært smartere enn Norge

Torgeir Bjørn

IKKE I TVIL: Torgeir Bjørn mener skiskytterne bør flytte til Östersund.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

På dagens stafett glapp gullet igjen på standplass.

Svenskene var sterkest, og forklarer suksessen med at de forberedte seg i Östersund, hvor vinden er like sterk som i Pyeongchang.

NRKs ekspert Liv Grete Skjelbred tror vindforberedelsene til svenskene var helt avgjørende for at de nå forlater OL med flere gull enn Norge.

– Det er jo ikke tilfeldig. Man ser jo på Bjørndalen, hvor tidlig ute han er med å planlegge. Sverige har trent på forhold som er så like som mulig som Pyeongchang. Jeg synes de har vært smartere enn de norske i forberedelsene, sier hun

Emil Hegle Svendsen mener likevel at han skulle vært godt nok forberedt på å skyte i vind.

– Jeg føler at det er ganske mye vind når jeg trener i Holmenkollen. Jeg skal heller skylde på min egen skyteform enn på vinden, sier Svendsen

– Skuffende

Ola Lunde, NRKs skyteekspert, mener likevel at nordmennene var for dårlig forberedt i mesterskapet.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting.

BOM: Skytetrener Mazet måtte se Norge bomme 12 ganger under dagens skiskytterstafett.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Svendsen stod under helt like forhold som Lindstrøm, og da skal han kunne takle det minst like godt. Da må man stille spørsmål rundt hvor mye han har trent i vind, mener Ola Lunde.

– Det er litt skuffende å se de norske guttene og jentene i vind her, og at de har vært såpass dårlig forberedt på det, slår han fast.

Men Tarjei Bø mener at spørsmålene rundt forberedelsene kun styres av resultatlista, og smeller tilbake mot NRKs ekspert.

– Første helgen fikk vi en del tyn fordi vi skjøt for dårlig, og så begynte medaljene og rulle inn, og da var Ola Lunde fornøyd igjen. Så er han sikkert litt misfornøyd i dag igjen. Han følger vinden, sier en spøkefull Bø.

Siste nytt

 • Heidi Løke returnerer til Larvik

  Heidi Løke forlater Storhamar etter denne sesongen, og vender tilbake til gamleklubben Larvik.– Larvik betyr utrolig mye for meg. Dette blir den tredje perioden min i klubben. Jeg ønsker å avslutte karrieren her, sier Løke til Østlandsposten.

  Heidi Løke
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • USA og Canada VM-klare

  USA og Canada slo til med storsigrar i natt, og begge er dermed klare for neste års VM i Frankrike.

  I kvalifiseringsturneringa i Texas slo Canada Panama 7-0 medan USA banka Jamaica 6-0.

  Panama og Jamaica skal dermed gjere opp om den tredje VM-plassen onsdag. Taparen der møter Argentina i playoff om ein plass i VM.

  Alex Morgan og Kelley O'Hara
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Polen første nedrykkslag

  Italias sigersmål ved Cristoano Biraghi to minutt på overtid mot Polen seint søndag sende polakkane ned i divisjon B i nasjonsligaen om to år.

  Polen er dermed det første laget som er klar for nedrykk. Italia overlever, men Portugal er favoritt til gruppesiger og finaleturnering i juni.

  Robert Lewandowski
  Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag