Normal

– Det var 80 prosent vinnervilje og 20 prosent frustrasjon

Brann-spiss Martin Pusic scoret kampens eneste mål mot Sogndal. Hos bergenserne fikk Fredrik Haugen rødt kort og trener Rune Skarsfjord ble vist bort fra benken.

Skars

Brann-trener Rune Skarsfjord ble vist opp på tribunen da Sogndal gjestet Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det er klasseforskjell før pause. Sogndal hever seg etter hvert. Det blir et trykk mot oss på slutten etter utvisningen, men vi ror i land seieren, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

Martin Pusic har funnet scoringsformen i Brann og satte inn sitt sjuende mål for sesongen da Sogndal gjestet Bergen.

haugen1

Branns Fredrik Haugen fikk sitt andre gule kort etter 67 minutter.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix
Pusic1

Rett etter dette banket Pusic inn 1-0 til Brann. Bildet viser at ballen var borti hånda til spissen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det var et par redninger på streken på slutten. Det er synd vi ikke scorer. Det hadde vi fortjent, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Pusic banket inn 1-0 etter bare seks minutter, men reprisen viste at ballen trolig var borti armen til spissen før scoringen. Brann-spilleren hadde hendene ned lags kroppen og dommer Kristoffer Helgerud valgte å godkjenne scoringen.

Både Brann og Sogndal hadde kjempesjanser til å score, men på utrolig vis endte kampen med bare 1-0.

I sluttminuttene kokte det i Bergen og trener Rune Skarsfjord ble vist opp på tribunen. Brann-spiller Fredrik Haugen fikk rødt kort etter 67 minutter.

– Det var 80 prosent vinnervilje og 20 prosent frustrasjon. Hvis ikke det der er å bli hindret i scoringsposisjon..., sier Skjersfjord til TV 2 mens han ser TV-bildene av Pusic som faller i Sogndal-feltet.

Treneren ble vist bort fra benken etter protester rett før slutt da Brann-spissen trolig ble snytt for straffe.

Kampen endte 1-0 - og det ble nok en nedtur for Sogndal som måtte reise hjem fra Bergen med 5-0 fra 16. mai-kampen i fjor.

Tre på rad for Pusic

Sogndal var sløve fra start og det var hjemmelaget som åpnet best.

Etter seks minutter kranglet Brann-spiss Martin Pusic inn 1-0. Pusic scoret i sin tredje eliteseriekamp på rad og har funnet scoringsformen i den røde trøya.

Pusic skjermet ballen på fem meter, før han banket den mellom nærmeste stolpe og Sogndals keeper til 1-0.

Brann skapte klart mest de første 45 minuttene og fikk til pause med 1-0. Etter 17 minutter satte Birkir Sævarsson ballen i mål for Brann, men scoringen ble annullert for offside.

Sogndals største sjanse kom etter 28 minutter. Brann-stopper Daniel Mojsov stusset ballen bakover og nesten i eget nett etter en kommunikasjonsfeil. Brann-keeper Piotr Leciejewski stormet ut og var ikke i nærheten av å nå ballen.

Heldigvis for hjemmelaget trillet ballen halvmeteren utenfor målet.

Kjempesjanser og rødt kort

Brann og Sogndal skapte store sjanser etter pause. Blant annet hadde Branns Kristoffer Barmen en heading som ble reddet på streken etter rundt 60 minutter.

Brann måtte fullføre kampen med ti mann da Fredrik Haugen fikk sitt andre gule kort for kvelden etter at han rev en Sogndal-spiller i trøya. En streng avgjørelse, men også unødvendig av Brann-spilleren. Da var det spilt i 67 minutter.

Hjemmelaget klarte seg bra de siste 23 minuttene med én mann mindre, og alle tre poengene ble igjen i Bergen.

Det kokte i sluttminuttene og Brann-fansen ropte på straffe da Pusic ble felt i Sogndal-feltet.

Bare minuttet senere valgte dommer Helgerud å vise Brann-trener Rune Skarsfjord opp på tribunen etter det som antas å være protester etter straffesituasjonen.

Brann1

Martin Pusic jubler for scoring etter seks minutters spill i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal