– Neste gang bør vi bare ha en kaptein

Thor Hushovds VM ble ødelagt etter punktering 70 kilometer før slutt under sykkel-VMs store finale. Foran neste VM er nordmannen klar på hva slags struktur det norske laget bør ha.

Video Hushovd pungterte og havnet langt bak

Hushovd punkterte og havnet langt bak

Thor Hushovd i sykkel-VM 2011

En resignert Thor Hushovd klarte aldri å hente inn hovedfeltet etter punkteringen 70 kilometer før slutt.

Foto: PETER DEJONG / SCANPIX/Ap

– Neste gang bør vi bare ha en kaptein. Vi bør kjøre for den som er sterkest og som har vist best form før mesterskapet, sier Hushovd til NRK.

Etter at Hushovd punkterte etter vel 190 kilometer, klarte han aldri å innhente hovedfeltet. Han retter ikke kritikk mot lagkameratene selv om ingen kom ned for å hjelpe ham etter punkteringen.

– Det var uflaks alt som skjedde. Det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet, sier Hushovd.

Uten radiokommunikasjon fikk ikke de andre nordmennene i feltet tidsnok vite om Hushovds uhell. Da beskjeden kom var det for sent å slippe seg ned å hjelpe VM-håpet.

– Jeg kunne ikke sluppet meg ned da jeg fikk vite det. Da måtte hele laget gjort det. Det var i finalen, og tempoet var høyt. Det gikk veldig fort med en hastighet på rundt 50-60 kilomter i timen, sier Gabriel Rasch til NRK.

– Jeg har alltid vært for radiokommunikasjon, også her, sier Hushovd.

– Skuffet over meg selv

Etter rolig gjennomkjøring på de første 190 kilometrene, oppstod det dramatikk da løpet dro seg mot slutten.

Hushovd punkterte like etter en velt og det så hovedfeltet sitt snitt til å utnytte. Gruppen til nordmannen mistet stadig tid til et hardtkjørende hovedfelt, og gruppen gav til slutt opp.

– Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa over meg selv. Jeg skulle ha drikke i langesonen, og da tapte jeg plass i feltet. Akkurat den runden ble det en velt, sier Thor Hushovd til NRK etter løpet.

Alle ville vite hvordan Hushovd taklet skuffelsen etter å ha fått VM-drømmen knust. Fra et samlet norsk pressekorps fikk spurtkanonen spørsmål om han var bitter etter løpet.

– Det eneste som er bittert er at hovedfeltet tok igjen utbrytergruppa. Jeg hadde et håp om at de skulle holde inn da det var slutt for min del, sier Hushovd.

Video - Det var min feil så jeg kan ikke si noe annet

– Det var min feil så jeg kan ikke si noe annet

Låst i bilkø

Den norske lagbilen ble låst i bilkø etter velten, og ble stående der over lengre tid. Det gjorde at hjelpen til Hushovd måtte vente.

– Jeg kan ikke si med sikkerhet hva som skjedde, men det var en omfattende velt. Jeg er usikker på om Hushovd var direkte involvert i velten, sa sportssjef Steffen Kjærgaard til NRK mot slutten av løpet..

– Ingen av våre navn ble nevnt i velten, som gjorde oss rolige. Da vi hørte at Hushovd havnet i velten, brukte vi lang tid å komme opp til ham på grunn av køen, og da var dessverre løpet kjørt, forklarte sportssjefen.

– Hadde ikke hovedfeltet trengt å hente utbrytergruppa, kunne Hushovd hatt en teoretisk mulighet, sa Kjærgaard.

Havnet kjapt langt bak

I følge rapportene var Hushovd over 3 minutter bak like etter punkteringen.

– Hvis dette er riktig så er VM over for Thor Hushovd, sa Nordhaug i kommentatorboksen.

– Det er bare råflaks hvis han klarer å hente dette inn igjen, mente Atle Kvålsvoll.

Slik kommenterte Atle Kvålsvoll situasjonen til Hushovd:

Video Kvålsvoll om situasjonen til Hushovd

Kvålsvoll om situasjonen til Hushovd.

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal