– Neste gang bør vi bare ha en kaptein

Thor Hushovds VM ble ødelagt etter punktering 70 kilometer før slutt under sykkel-VMs store finale. Foran neste VM er nordmannen klar på hva slags struktur det norske laget bør ha.

Video Hushovd pungterte og havnet langt bak

Hushovd punkterte og havnet langt bak

Thor Hushovd i sykkel-VM 2011

En resignert Thor Hushovd klarte aldri å hente inn hovedfeltet etter punkteringen 70 kilometer før slutt.

Foto: PETER DEJONG / SCANPIX/Ap

– Neste gang bør vi bare ha en kaptein. Vi bør kjøre for den som er sterkest og som har vist best form før mesterskapet, sier Hushovd til NRK.

Etter at Hushovd punkterte etter vel 190 kilometer, klarte han aldri å innhente hovedfeltet. Han retter ikke kritikk mot lagkameratene selv om ingen kom ned for å hjelpe ham etter punkteringen.

– Det var uflaks alt som skjedde. Det er min feil, og jeg kan ikke si noe annet, sier Hushovd.

Uten radiokommunikasjon fikk ikke de andre nordmennene i feltet tidsnok vite om Hushovds uhell. Da beskjeden kom var det for sent å slippe seg ned å hjelpe VM-håpet.

– Jeg kunne ikke sluppet meg ned da jeg fikk vite det. Da måtte hele laget gjort det. Det var i finalen, og tempoet var høyt. Det gikk veldig fort med en hastighet på rundt 50-60 kilomter i timen, sier Gabriel Rasch til NRK.

– Jeg har alltid vært for radiokommunikasjon, også her, sier Hushovd.

– Skuffet over meg selv

Etter rolig gjennomkjøring på de første 190 kilometrene, oppstod det dramatikk da løpet dro seg mot slutten.

Hushovd punkterte like etter en velt og det så hovedfeltet sitt snitt til å utnytte. Gruppen til nordmannen mistet stadig tid til et hardtkjørende hovedfelt, og gruppen gav til slutt opp.

– Jeg ødela en stor mulighet, og jeg er skuffa over meg selv. Jeg skulle ha drikke i langesonen, og da tapte jeg plass i feltet. Akkurat den runden ble det en velt, sier Thor Hushovd til NRK etter løpet.

Alle ville vite hvordan Hushovd taklet skuffelsen etter å ha fått VM-drømmen knust. Fra et samlet norsk pressekorps fikk spurtkanonen spørsmål om han var bitter etter løpet.

– Det eneste som er bittert er at hovedfeltet tok igjen utbrytergruppa. Jeg hadde et håp om at de skulle holde inn da det var slutt for min del, sier Hushovd.

Video - Det var min feil så jeg kan ikke si noe annet

– Det var min feil så jeg kan ikke si noe annet

Låst i bilkø

Den norske lagbilen ble låst i bilkø etter velten, og ble stående der over lengre tid. Det gjorde at hjelpen til Hushovd måtte vente.

– Jeg kan ikke si med sikkerhet hva som skjedde, men det var en omfattende velt. Jeg er usikker på om Hushovd var direkte involvert i velten, sa sportssjef Steffen Kjærgaard til NRK mot slutten av løpet..

– Ingen av våre navn ble nevnt i velten, som gjorde oss rolige. Da vi hørte at Hushovd havnet i velten, brukte vi lang tid å komme opp til ham på grunn av køen, og da var dessverre løpet kjørt, forklarte sportssjefen.

– Hadde ikke hovedfeltet trengt å hente utbrytergruppa, kunne Hushovd hatt en teoretisk mulighet, sa Kjærgaard.

Havnet kjapt langt bak

I følge rapportene var Hushovd over 3 minutter bak like etter punkteringen.

– Hvis dette er riktig så er VM over for Thor Hushovd, sa Nordhaug i kommentatorboksen.

– Det er bare råflaks hvis han klarer å hente dette inn igjen, mente Atle Kvålsvoll.

Slik kommenterte Atle Kvålsvoll situasjonen til Hushovd:

Video Kvålsvoll om situasjonen til Hushovd

Kvålsvoll om situasjonen til Hushovd.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal