Hopp til innhold

Publikum stilte seg i kø for Ruud – svarte med oppvisning

Casper Ruud er klar for 3. runde i French Open etter å ha feid over Emil Ruusuvuori foran et «norsk» publikum. Utenfor sto folk i lange køer for å få med seg showet.

French Open

LEVERTE: Casper Ruud svarte til alt av forventinger mot Emil Ruusuvuori. Han tok seg enkelt videre til neste runde i French Open.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

På den ene langsiden ble det hvisket på norsk fra alle hold, mens det fra andre siden ble ropt «verdens beste forehand» på klingende nordnorsk.

Casper Ruud hadde åpenbart publikum på sin side, da han senket Emil Ruusuvuori 6–3, 6–4, 6–2 på Roland Garros' bane 14.

France Tennis French Open

SLET MOT RUUD: Emil Ruusuvuori.

Foto: Jean-Francois Badias / AP

– Det var deilig, det. Det var en tøff match. Ruso har spilt mye bedre på grus i år enn tidligere, sier Ruud til Discovery+ etter to timer og ti minutter med tennis.

Opplevelsen sto i sterk kontrast til den nesten fire timer lange 1. runde-kampen mot Jo-Wilfried Tsonga på mektige Phillippe Chartrier, som rommer 15.000 mennesker, noen hundre meter unna. Bane 14 er den største av de tre ikke-navngitte anleggene i French Open.

Tittet gjennom buskene

Men ikke stor nok til å ta unna for alt av publikummere som ønsket å se Ruud. Midtveis måtte nærmere 100 meter med mennesker, fordelt på to køer, fortsatt smøre seg med tålmodighet og håpe at andre pakket sakene sine tidlig.

casper Ruud kø i paris
Foto: Fredrik Tombra / NRK

Andre fant smutthull gjennom buskene.

Periodevis føltes det ut som det var flest nordmenn på tribunen i Paris. Og de som ikke var norsk kunne like gjerne vært det, for Ruud spilte utvilsomt kampen med publikum i ryggen.

Bunnsolid match

Og de som ikke var overbevist i forkant, ble det underveis. Folk «ouf»-et og «ahh»-et seg gjennom de tre settene.

casper Ruud kø i paris

STILLSTAND: Køen utenfor bane 14 i Paris ble lenger og lenger utover i kampen.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Nordmannen leverte en bunnsolid tenniskamp. Noe småpirk i starten, et par voldsomme forehand-slag som gikk sidelengs og noen baller i nettet, men han var i realiteten aldri truet mot Ruusuvuori.

Tøff motstand i 3. runde

– Det var veldig imponerende og når du sitter nære ser du hvor tungt det er. Jeg må bare innrømme at jeg er virkelig imponert, sier Discovery-+ekspert og Ruud-analytiker Øivind Sørvald, som fikk med seg kampen fra den ene kortsiden.

Finnen matchet tidvis Ruud i ballvekslingene, men servet for å kunne matche Norges verdensåtter i Paris.

Lørdag venter João Sousa eller Lorenzo Sonego i 3. runde av French Open.

Ruud tok seg til 3. runde i 2019, 2020 og 2021, men har aldri tatt seg videre. Nordmannens beste prestasjon i en Grand Slam-turnering er 4. runde fra Australian Open i 2021.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste