PSG videre etter mesterliga-drama

Med Zlatan-utvisning og 10 spillere i store deler av kampen klarte Paris Saint Germain nærmest det umulige. I andre ekstraomgang avgjorde kaptein Thiago Silva.

FOOTBALL/ Chelsea v Paris St Germain - UEFA Champions League Second Round Second Leg

2-2: Thiago Silva jubler etter å ha scoret målet som sikret avansement for PSG.

Foto: Toby Melville / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en kveld på Stamford Bridge som vi sent vil glemme. Rødt kort til Zlatan, scoring av tidligere Chelsea-spiller David Luiz og ekstraomganger. Til slutt ble syndebukk Thiago Silva den store helten.

Med 2-2 i London gikk PSG videre på bortemålsregelen med 3-3 sammenlagt.

– Jeg er meget lykkelig. Det var et hardt slag å miste en av våre beste spillere, men vi viste karakterstyrke. Vi trodde hele tiden at det var mulig, sa David Luiz etter kampen, i følge NTB.

Strengt rødt kort

Vi må begynne med begynnelsen. Etter 32 minutter startet dramatikken på Stamford Bridge. Både Oscar og Ibrahimovic kom skliende inn i en duell og brasilianeren ble liggende å vri seg på gressmatta. Dommer Björn Kuipers var raskt oppe med det røde kortet til en resignert svenske i knestående på gressmatta.

Taklingen så med en gang stygg ut og Chelsea-spillerne stormet til situasjonen. De vinket på medisinsk personell mens PSG-spillerne protesterte på det røde kortet. Trener Lauren Blanc slo frustrert ut med armene på sidelinja.

På reprisene virker det røde kortet strengt. Zlatan kom litt sent inn, men trakk til seg beina og skjulte knottene før sammenstøtet med Oscar.

Britain Soccer Champions League

UTVIST: Zlatan måtte forlate banen etter 32 minutter.

Foto: Matt Dunham / Ap

Chelsea tok ledelsen

Første omgang ble målløs, men i den andre fortsatte dramatikken. PSG var minst like gode som Chelsea med 10 mann og fikk en gedigen sjanse etter 58 minutter. Cavani ble spilt fri, rundet keeper og sendte ballen mot mål. Den gikk på innsiden av stolpen og nærmest svevde langs streken før den trillet videre.

Men etter 81 minutter slo Chelsea til. Etter et hjørnespark falt ballen til Gary Cahill som dundret ballen i mål.

Og hvem slo tilbake for PSG? Jo tidligere Cgelsea-spiller David Luiz. Også her på hjørnespark slo han Ivanovic i duellen og headet inn 1-1 og sikret ekstraomganger.

Silva slo tilbake

Britain Soccer Champions League

STRAFFE: Her går Thiago Silva opp i en hodeduell med armen hevet.

Foto: Matt Dunham / Ap

I første ekstraomgang handset PSG-kaptein Thiago Silva på merkelig vis og Eden Hazard scoret på straffe. Det så ut som om Chelsea vill ro i land avansementet.

Men den gang ei.

For PSG hadde mer å gi. Etter 114 minutter steg Silva til værs, knuste Terry i duellen, og stanget inn 2-2.

Paris Saint Germain er videre til kvartfinalen i Mesterligaen.

– Paris Saint-Germain taklet presset bedre enn vi gjorde. Fordi de spilte med ti mann følte vi mer press om å vinne. De hadde intet å tape, sa trener Jose Mourinho, i følge NTB.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag