Hopp til innhold

Profilen svarte treneren etter brakseier: – Drit i det

Vålerenga scoret fem mål. Likevel var ikke vertenes trener helt fornøyd etter storseieren. Det ville ikke kampens store spiller tenke på.

Oslo-laget kunne knapt vært større favoritter enn før serieåpningen mot Arna-Bjørnar, og det tok kort tid før hele så avgjort ut.

En drøy halvtime ut i kampen hadde Vålerenga rukket å score to mål og skapt flere sjanser. Olaug Tvedten og Karina Sævik sto for scoringene.

Etter pause skulle vondt bli til verre for gjestene fra Bergen. Tre nye scoringer fra hjemmelaget, signert Laura Guldbjerg Pedersen, Elise Thorsnes og Mawa Sesay gjorde at Vålerenga til slutt vant 5–0 og fikk dermed en pangstart på sesongen.

Tvedten ble kampens store spiller med ett mål og tre assist.

Toppserien

SCORET: Olaug Tvedten og Karina Sævik sto for kampens to første mål.

Foto: NRK

Det var sjukt gøy. Det var gøy å bidra med såpass mye målpoeng, sier hun til NRK.

– Drit i det

De to lagene er spådd å kjempe i hver sin ende av tabellen – med Vålerenga som en av gullfavorittene. Arna Bjørnar er tippet å havne nederst på tabellen av flere før sesongen.

Vi har mer å gå på, men det var en fin serieåpning, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød etter kampen.

Det var ikke noe maks prestasjon. Vi har mer inne, fortsatte treneren som ikke var helt fornøyd med prestasjonen.

Det ville ikke kampens store spiller tenke på etter oppgjøret da hun blir konfrontert med trenerens innvending.

– Vi slurver litt med pasningene innimellom. Det er unødvendig. Men det er første seriekamp. Vi vil selvfølgelig prestere best mulig hver gang, men alt i alt er det fem mål, tre poeng og det er gøy, sier Tvedten.

– Det får holde i en serieåpning?

– Ja. Eller, vi skal treffe på pasningene og sånn, men drit i det, svarer hun.

Toppserien

TALENT: 17-åringen Mawa Sesay noterte seg også for scoring på tampen av kampen.

Foto: NRK

Det var tydelig forskjell på lagene, noe også NRKs fotballekspert bet seg merke i.

Det er litt sånn treningskampfølelse. Sånn blir det når forskjellene på lagene er så stor, sa Carl-Erik Torp.

Brann vant knepent

Det var flere lag i aksjon på Toppseriens sesongåpningsdag. Regjerende seriemester Brann, som også er spådd å kjempe i toppen, klarte med nød og neppe å redde 2-1-seier borte mot Lyn.

Bergenserne fikk en tøff start på sesongen da Anna Aahjem skjøt Lyn i ledelsen etter 37 minutter. Brann slo imidlertid knallhardt tilbake etter pause da Alyssa Walker først utlignet, før Nora Eide Lie sendte gjestene i ledelsen på under to minutter.

Avaldsnes fikk kjørt seg borte mot LSK Kvinner, og tapte 4–0. Førsteomgangen var relativt jevnspilt, selv om hjemmelaget ledet 1–0. Men da Emilie Woldvik satte inn et straffespark tidlig i andreomgang, ble det overkjøring til slutt.

Rosenborg, som er forventet å være Branns største konkurrent i kampen om seriegullet, fikk også en god start på sesongen da de vant 3–0 over Stabæk. Cesilie Andreassen, Synne Skinnes Hansen og Anna Langås Jøsendal sto for trøndernes scoringer.

Nyopprykkede Åsane fikk en tøff start på toppserielivet, og tapte 4–0 hjemme mot Røa.

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

n9oU6LhHxh0

Vann meisterligaen føre rekordpublikum: – Feiringa blir nok tøffare enn kampen

Vipers Kristiansand er best i Europa igjen. Sørlendingane knuste Ferencvaros i meisterligafinalen.

Siste nytt

 • Aftonbladet: Ibrahimovic ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet. – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge avisen. Tidligere ble det rapportert at svensken legger opp, men det er foreløpig ikke offisielt kunngjort. Ibrahimovic skal holde en pressekonferanse senere søndag, ifølge Aftonbladet. 41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB)

  Svenske Zlatan Ibrahimovic (41) annonserte søndag kveld at han trekker seg fra fotballen.
  Foto: AFP
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste