Hopp til innhold

Profilen svarte treneren etter brakseier: – Drit i det

Vålerenga scoret fem mål. Likevel var ikke vertenes trener helt fornøyd etter storseieren. Det ville ikke kampens store spiller tenke på.

Oslo-laget kunne knapt vært større favoritter enn før serieåpningen mot Arna-Bjørnar, og det tok kort tid før hele så avgjort ut.

En drøy halvtime ut i kampen hadde Vålerenga rukket å score to mål og skapt flere sjanser. Olaug Tvedten og Karina Sævik sto for scoringene.

Etter pause skulle vondt bli til verre for gjestene fra Bergen. Tre nye scoringer fra hjemmelaget, signert Laura Guldbjerg Pedersen, Elise Thorsnes og Mawa Sesay gjorde at Vålerenga til slutt vant 5–0 og fikk dermed en pangstart på sesongen.

Tvedten ble kampens store spiller med ett mål og tre assist.

Toppserien

SCORET: Olaug Tvedten og Karina Sævik sto for kampens to første mål.

Foto: NRK

Det var sjukt gøy. Det var gøy å bidra med såpass mye målpoeng, sier hun til NRK.

– Drit i det

De to lagene er spådd å kjempe i hver sin ende av tabellen – med Vålerenga som en av gullfavorittene. Arna Bjørnar er tippet å havne nederst på tabellen av flere før sesongen.

Vi har mer å gå på, men det var en fin serieåpning, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød etter kampen.

Det var ikke noe maks prestasjon. Vi har mer inne, fortsatte treneren som ikke var helt fornøyd med prestasjonen.

Det ville ikke kampens store spiller tenke på etter oppgjøret da hun blir konfrontert med trenerens innvending.

– Vi slurver litt med pasningene innimellom. Det er unødvendig. Men det er første seriekamp. Vi vil selvfølgelig prestere best mulig hver gang, men alt i alt er det fem mål, tre poeng og det er gøy, sier Tvedten.

– Det får holde i en serieåpning?

– Ja. Eller, vi skal treffe på pasningene og sånn, men drit i det, svarer hun.

Toppserien

TALENT: 17-åringen Mawa Sesay noterte seg også for scoring på tampen av kampen.

Foto: NRK

Det var tydelig forskjell på lagene, noe også NRKs fotballekspert bet seg merke i.

Det er litt sånn treningskampfølelse. Sånn blir det når forskjellene på lagene er så stor, sa Carl-Erik Torp.

Brann vant knepent

Det var flere lag i aksjon på Toppseriens sesongåpningsdag. Regjerende seriemester Brann, som også er spådd å kjempe i toppen, klarte med nød og neppe å redde 2-1-seier borte mot Lyn.

Bergenserne fikk en tøff start på sesongen da Anna Aahjem skjøt Lyn i ledelsen etter 37 minutter. Brann slo imidlertid knallhardt tilbake etter pause da Alyssa Walker først utlignet, før Nora Eide Lie sendte gjestene i ledelsen på under to minutter.

Avaldsnes fikk kjørt seg borte mot LSK Kvinner, og tapte 4–0. Førsteomgangen var relativt jevnspilt, selv om hjemmelaget ledet 1–0. Men da Emilie Woldvik satte inn et straffespark tidlig i andreomgang, ble det overkjøring til slutt.

Rosenborg, som er forventet å være Branns største konkurrent i kampen om seriegullet, fikk også en god start på sesongen da de vant 3–0 over Stabæk. Cesilie Andreassen, Synne Skinnes Hansen og Anna Langås Jøsendal sto for trøndernes scoringer.

Nyopprykkede Åsane fikk en tøff start på toppserielivet, og tapte 4–0 hjemme mot Røa.

Siste nytt

 • Dansk tennisstjerne tviler på OL-spill

  Holger Rune er i real tidsnød i kampen for å rekke OL i Paris. Bare én uke før turneringsstart skaper håndleddet trøbbel for dansken.

  Det opplyser mor og manager Aneke Rune til danske Ritzau.

  – Det ser dessverre ikke lovende ut etter den første medisinske skanningen av håndleddet. Vi venter likevel på to leger med ekspertise på tennis. De skal gi en «second opinion», skriver hun i en melding til nyhetsbyrået.

  Holger Rune måtte fredag trekke seg fra ATP-turneringen i Hamburg på grunn av trøbbel med kneet. Det er imidlertid håndleddet som er den største utfordringen.

  Etter planen skal den danske tennisyndlingen spille ATP 250-turneringen i kroatiske Umag denne uken. (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • Ruud klatrer én plass på ATP-rankingen tross Båstad-fiasko

  Norske Casper Ruud passerer Andrey Rublev og klatrer fra 9.- til 8.-plass på ATP-rankingen i tennis. Italienske Jannik Sinner forblir verdensener.

  Det kommer fram av den ferske oppdateringen mandag.

  Ruud slet stort på grusen i svenske Båstad, og nordmannen røk ut allerede i 2. runde mot brasilianeren Thiago Monteiro. Fjorårets vinner Rublev hadde imidlertid flere poeng å forsvare, og russeren faller dermed til 9.-plass.

  I toppen av ATP-rankingen troner Sinner fortsatt øverst. Han følges av Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, mens Alexander Zverev, Daniil Medvedev og Alex de Minaur utgjør resten av topp seks.

  Fredag kveld ble det kjent at Ruud står over denne ukens turnering i østerrikske Kitzbühel. Dermed er OL i Paris neste på programmet for 25-åringen, som de seneste årene har levert svært solid på rødgrusen i den franske hovedstaden. (NTB)

  Tennis
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal