Proffsyklist døde etter påkjørsel

Den 23 år gamle proffsyklisten Victor Cabedo ble påkjørt og omkom under en treningstur i Spania onsdag.

Victor Cabedo

Victor Cabedo døde etter å ha blitt påkjørt under en treningstur onsdag.

Foto: EUSKALTEL EUSKADI

Alberto Contador

Alberto Contador uttrykker sin medfølelse etter Victor Cabedos dødsfall.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Det var under en treningstur i Spania onsdag at den 23 år gamle proffsyklisten mistet livet.

Cabedo skal ha blitt påkjørt av en bil under treningsturen og døde av skadene han pådro seg i ulykken, ifølge avisen Diario Vasco.

– Jeg kan ikke forstå det. Jeg har akkurat hørt om Victor Cabedos ulykke. Han var en god syklist og et enda bedre menneske. Min dypeste medfølelse går til hans familie, skriver Alberto Contador på sin Twitter-profil.

Første sesong som helproff

Cabedo deltok i Giro d'Italia tidligere i år. Dette er spanjolens første sesong som helprofesjonell sykkelrytter. Senest deltok han i etapperittet Tour of Britain forrige uke.

Direktøren for Giroen utrykker også sin medfølelse etter dødsfallet.

– Jeg er sjokkert over å høre om Victor Cavedo. Du kan ikke dø når du bare er 23 år gammel. Du kan ikke dø slik. Kondolanser til hans familie, skriver Michele Acquarone på Twitter.

Spanjolen syklet for profflaget Euskaltel-Euskadi. Tidligere syklet han for kontinentallaget Orbea. I fjor vant Cabedo en etappe i Tour of Asturias.

Siste nytt

 • England med enkel seier mot Kosovo

  England til slutt vant 4-0 mot Kosovo i lagets siste EM-kvalifiseringskamp etter at Harry Winks og Mason Mount fikk sine første landslagsmål

  England hadde allerede sikret seg plass i neste års EM, men fikk med seg en siste god opplevelse med 4-0 mot Kosovo. I den andre kampen i en gruppe som allerede var avgjort, vant Bulgaria 1-0 hjemme mot allerede EM-klare Tsjekkia.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Fourcade knuste konkurrentene

  Martin Fourcade viste noe som lignet på god, gammel form da han knuste all motstand på fellesstarten under åpningshelgen i skiskyting på Sjusjøen i ettermiddag.

  Franskmannen bommet en gang på siste stående, men hadde likevel svært god kontroll på den siste runden. Han vant med et snaut halvminutt.

  – I sporet så klaret jeg å holde ledelsen og jeg klarte å fokusere på det som var foran meg, og det som gjenstod. Istedenfor å fokusere på dem som var bak meg, og det er et veldig godt tegn, sier Fourcade til NRK.

  Det ble ingen stor dag for de norske gutta på hjemmebane. Antonin Guigonnat sørget for at det ble dobbelt fransk i den norske åpningen. Talentet Endre Strømsheim gikk inn til en en fin 3. plass, mens Jakov Fak ble nummer fire.

  – Det var vondt! Jeg hadde en liten luke opp til Guigonnat som jeg bare tenkte at jeg måtte tette, og så fikk det heller bare glippe hvis det skulle glippe. Så prøvde jeg på slutten av bakken, men det holdt ikke helt, sier Strømsheim til NRK.

  Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø gikk en forrykende sisterunde, og ble henholdsvis nummer fem og seks. Tarjei Bø ble nummer sju.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Olsbu med sterk 3. plass

  Marte Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på fellesstarten i skiskytteråpningen på Sjusjøen i dag. Sørlendingen viste solid form både i sporet og på standplass (19 av 20 treff), og gikk inn til en finfin 3. plass i den nasjonale norske åpningen.

  Italienske Dorothea Wierer skjøt fullt og seiret på Natrudstilen stadion. Denise Herrmann gikk knallsterkt på sisterunden og parkerte Olsbu. Det ble dermed tysk 2. plass.

  – Det smaker kjempegodt. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har vært litt ekstra nervøs i år når jeg ikke har fått matchet seg med de andre. Man har alltid en indre følelse på at den jobben man har gjort er god nok, men det er alltid greit å få det bekreftet, sier Olsbu Røiseland til NRK.

  Tiril Eckhoff skjøt på seg to runder, men leverte en kanonavslutning, og gikk seg opp til ​​5. plass på hjemmebane.
  Karoline Knotten ble tredje beste norske, på 11. plass, mens Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 16.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal