Proffsyklist døde etter påkjørsel

Den 23 år gamle proffsyklisten Victor Cabedo ble påkjørt og omkom under en treningstur i Spania onsdag.

Victor Cabedo

Victor Cabedo døde etter å ha blitt påkjørt under en treningstur onsdag.

Foto: EUSKALTEL EUSKADI

Alberto Contador

Alberto Contador uttrykker sin medfølelse etter Victor Cabedos dødsfall.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Det var under en treningstur i Spania onsdag at den 23 år gamle proffsyklisten mistet livet.

Cabedo skal ha blitt påkjørt av en bil under treningsturen og døde av skadene han pådro seg i ulykken, ifølge avisen Diario Vasco.

– Jeg kan ikke forstå det. Jeg har akkurat hørt om Victor Cabedos ulykke. Han var en god syklist og et enda bedre menneske. Min dypeste medfølelse går til hans familie, skriver Alberto Contador på sin Twitter-profil.

Første sesong som helproff

Cabedo deltok i Giro d'Italia tidligere i år. Dette er spanjolens første sesong som helprofesjonell sykkelrytter. Senest deltok han i etapperittet Tour of Britain forrige uke.

Direktøren for Giroen utrykker også sin medfølelse etter dødsfallet.

– Jeg er sjokkert over å høre om Victor Cavedo. Du kan ikke dø når du bare er 23 år gammel. Du kan ikke dø slik. Kondolanser til hans familie, skriver Michele Acquarone på Twitter.

Spanjolen syklet for profflaget Euskaltel-Euskadi. Tidligere syklet han for kontinentallaget Orbea. I fjor vant Cabedo en etappe i Tour of Asturias.

Siste nytt

 • Casper Ruud til kvartfinalen

  Nordmannen held fram med å imponere på grus i Roma og slo tidlegare verdstreer og US Open-vinnar Marin Cilic 6–2 og, 7–6 (8–6) i åttandedelsfinalen.

  Casper Ruud er dermed klar for kvartfinalen.

  Ruud var overlegen i det første settet som han avgjorde på berre 34 minutt. Cilic skjerpa seg i det andre, men nordmannen let han aldri bryte og avgjere settet og kampen i tie-break ved hjelp av ein veldig god server.

  Dermed er han klar for kvartfinale i Masters 1000-turneringa i den italienske hovudstaden. Der blir det eit gjensyn med Matteo Berrettini, som tidlegare i månaden slo ham ut av US Open i 3. runde.

  Ruud er rangert føre Cilic, men den 31-årige kroaten har både rutine og betydeleg merittar å lene seg på. Så seint som i 2018 var han nummer tre på ATP-rankinga. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Rosenborg kan møte PSV på Lerkendal

  Om Rosenborg tar seg til siste runde i europaligakvalifiseringen, blir nederlandske PSV Eindhoven sannsynligvis motstander på Lerkendal.

  Da må RBK først slå ut tyrkiske Alanyaspor og PSV ta seg av slovenske Mura. De kampene spilles neste uke. PSV spiller da på bortebane.

  Dersom Bodø/Glimt skulle sjokkere og slå ut Milan på bortebane, venter en ny bortekamp i avgjørende runde. Det blir mot enten tyrkiske Besiktas eller portugisiske Rio Ave.

  Det ble utfallet av fredagens trekning av 4. og avgjørende kvalifiseringsrunde.

  (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • NM-planen for kvinnene er klar

  Åtte lag fra 1. divisjon spiller kvalifisering i slutten av denne måneden, mens 12 lag går rett inn i første runde av fotball-NM for kvinner. Det opplyser Norges Fotballforbund på sitt nettsted.

  NM for menn måtte avlyses som følge av koronapandemien.

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal