NRK Meny
Normal

Vil fortsatt ikke tillatt proffboksing i Norge

«Knockoututvalget» leverte fredag sin utredning om mulighetene for å tillate profesjonell boksing på norsk jord. Den forteller at det skal mye til for å se Cecilia Brækhus konkurrere i Norge.

Cecilia Brækhus

Du vil trolig ikke få se Cecila Brækhus på norsk jord enda.

Foto: Lars Rønbøg / Scanpix

Et utvalg har fredag gitt sin utredning om en eventuell sammenslåing av «lov om forbud mot profesjonell boksing» og «lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout» til Kulturdepartementet.

– Vår vurdering er at en samordning av lovene, ikke vil gjøre det mulig å tillate profesjonell boksing, sier leder av utvalget, advokat Kristin Veierød til NRK.no

Knockoutloven er et krav til at en arrangør må søke tillatelse til å avholde en turnering der seier ved knockout er tillatt.

Kravene samsvarer ikke

De internasjonale sikkerhetskravene for profesjonell boksing ville ikke tilfredsstille kravene i den norske «knockoutloven».

– Skal profesjonell boksing tillates i Norge, må alle sikkerhetskravene i «knockoutloven» være til stede. Reglene må tilpasses og kommer ikke til å ligne på profesjonell boksing, men på amatørboksing, forklarer Veierød.

Av reglene som ikke er tilfredsstilt i norsk lov finner man blant annet kortere rundetider og pålegg om bruk av beskyttelsesutstyr som hjelm.

Opp til departementet

– Vi vil nå se nærmere på utvalgets vurderinger, og vurdere om det er grunnlag for å fremme forslag om lovendringer overfor Stortinget, sier statssekretær Mina Gerhardsen til Kulturdepartementets hjemmesider.

En eventuell endring i lov om forbud mot profesjonell boksing må skjer i Stortinget, mens lov om organisert kampakitivtet som tillater knockout til kan endres i departementet.

– Vi kom kanskje ikke til den spennende konklusjonen mange håpte på, avslutter Veierød.

Samler kampsporten

Utvalget mener proffboksing bør reguleres av samme lov som andre
kampsporter med knockout.

Det er hensiktsmessig å samordne loven som forbyr profesjonell
boksing og loven om organisert kampsport som tillater knockout,
mener utvalget.

Siste nytt

 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold
 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin