Vil fortsatt ikke tillatt proffboksing i Norge

«Knockoututvalget» leverte fredag sin utredning om mulighetene for å tillate profesjonell boksing på norsk jord. Den forteller at det skal mye til for å se Cecilia Brækhus konkurrere i Norge.

Cecilia Brækhus

Du vil trolig ikke få se Cecila Brækhus på norsk jord enda.

Foto: Lars Rønbøg / Scanpix

Et utvalg har fredag gitt sin utredning om en eventuell sammenslåing av «lov om forbud mot profesjonell boksing» og «lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout» til Kulturdepartementet.

– Vår vurdering er at en samordning av lovene, ikke vil gjøre det mulig å tillate profesjonell boksing, sier leder av utvalget, advokat Kristin Veierød til NRK.no

Knockoutloven er et krav til at en arrangør må søke tillatelse til å avholde en turnering der seier ved knockout er tillatt.

Kravene samsvarer ikke

De internasjonale sikkerhetskravene for profesjonell boksing ville ikke tilfredsstille kravene i den norske «knockoutloven».

– Skal profesjonell boksing tillates i Norge, må alle sikkerhetskravene i «knockoutloven» være til stede. Reglene må tilpasses og kommer ikke til å ligne på profesjonell boksing, men på amatørboksing, forklarer Veierød.

Av reglene som ikke er tilfredsstilt i norsk lov finner man blant annet kortere rundetider og pålegg om bruk av beskyttelsesutstyr som hjelm.

Opp til departementet

– Vi vil nå se nærmere på utvalgets vurderinger, og vurdere om det er grunnlag for å fremme forslag om lovendringer overfor Stortinget, sier statssekretær Mina Gerhardsen til Kulturdepartementets hjemmesider.

En eventuell endring i lov om forbud mot profesjonell boksing må skjer i Stortinget, mens lov om organisert kampakitivtet som tillater knockout til kan endres i departementet.

– Vi kom kanskje ikke til den spennende konklusjonen mange håpte på, avslutter Veierød.

Samler kampsporten

Utvalget mener proffboksing bør reguleres av samme lov som andre
kampsporter med knockout.

Det er hensiktsmessig å samordne loven som forbyr profesjonell
boksing og loven om organisert kampsport som tillater knockout,
mener utvalget.

Siste nytt

 • Landslagsspiller klar for West Ham

  Cecilie Redisch Kvamme er klar for West Ham, etter det NRK erfarer.

  Agenten bekrefter at Kvamme er klar for en engelsk klubb, men vil hverken bekrefte eller avkrefte at det er West Ham.

  23-åringen kommer til å bli presentert for klubben 1.august.

  Kvamme
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Andrine Hegerberg klar for ny klubb

  26-åringen er klar for den italienske hovedstadsklubben Roma. Det melder klubben selv fredag ettermiddag. Hegerberg kommer fra PSG, og har signert en toårsavtale. Roma ble nummer fire i Serie A sist sesong.

  EM fotball kvinner - trening lørdag
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal