Norsk proffbokser om kritikken: – Det er ingen «walk in the park»

Proffbokser Kevin Melhus er ikke enig med NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti, som mener at norske boksere møter for mange motstandere på lavt nivå.

This Is Oslo: Kevin Melhus vs Ivan Lysytsia

BOKSING: Kevin Melhus (t.h) bokser mot ukrainske Ivan Lysytsia under boksestevnet «This Is Oslo».

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

I en kommentar onsdag skriver NRKs bokseekspert hevder at norske proffboksere møter altfor svak motstand når de bokser mot utenlandske boksere.

Han viser til at det i løpet av 38 kamper er blitt 34 seire, én uavgjort og bare tre tap på hjemmebane de siste to årene. «Er Norge plutselig verdens beste boksenasjon?», spør han.

Øfsti utdyper hva han mener:

– I boksing finnes det noe som heter «journeymen», det er boksere som er på et lavt nivå og som reiser rundt og stiller opp og er en slags kanonføde for talentfulle boksere som det satses på. Så langt har de norske proffene, siden det ble åpnet for proffboksing i Norge i 2016, møtt den type boksere, sier han.

Anders Werner Øfsti

NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

– Skal ikke undervurderes

Kevin Melhus debuterte som proffbokser i Oslo Spektrum mot Christian Dulz. Han ble med det den første som bokset en kamp i Norge siden forbudet mot proffboksing ble innført i 1981.

Bokseren mener kritikken til Øfsti ikke treffer helt blink.

– Du skal ikke undervurdere «journeymen». Der er det utrolig mange gode boksere. Det er ikke noen «walk in the park». Jeg møtte selv en «journeyman» i februar og holdt på å tape kampen, forteller Melhus.

– Samtidig har han rett i at noen av kampene i Norge har vært for dårlig matchet. Det er jeg helt enig i, men veldig mange av dem har også vært bra matchet, så det er ikke helt svart-hvitt, understreker han.

Bokseren møter den svenske mesteren Marcus Alberts i det kommende stevnet i Skien. Ifølge Melhus kan det bli et svært tøft og jevnt oppgjør.

– For min egen del møter jeg en tidligere svensk mester nå i oktober. Han har flere seire enn meg og han har flere kamper.

 Presidenten Leidulf Gravråk i Norges Profesjonelle bokseforbund

President Leidulf Gravråk i Norges Profesjonelle bokseforbund.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Boksere med lang erfaring

Leidulf Gravråk, president i Norges profesjonelle bokseforbund, er heller ikke enig med NRKs bokseekspert i at såkalte «journeymen» er boksere på et lavt nivå.

– Vanligvis er dette boksere med lang erfaring og det er vanskelig å slå ut en slik motstander. Det er veldig god trening å møte slike boksere, sier han.

– Men om vi ser på statistikken. Betyr det at våre boksere er veldig gode?

– En del av dem er veldig gode.

– Hvis du sammenligner med fotball, så har vi boksere fra sjettedivisjon til mesterligaen blant våre boksere. Når du har boksere som starter i sjettedivisjon, så starter ikke disse mot boksere fra mesterligaen.

– Siden vi er en relativt fersk boksenasjon, vil det nødvendigvis være en periode der vi bygger opp boksere opp til et et nivå der de møter stadig bedre boksere. Det vil skje, kommenterer Gravråk.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde