Norsk proffbokser om kritikken: – Det er ingen «walk in the park»

Proffbokser Kevin Melhus er ikke enig med NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti, som mener at norske boksere møter for mange motstandere på lavt nivå.

This Is Oslo: Kevin Melhus vs Ivan Lysytsia

BOKSING: Kevin Melhus (t.h) bokser mot ukrainske Ivan Lysytsia under boksestevnet «This Is Oslo».

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

I en kommentar onsdag skriver NRKs bokseekspert hevder at norske proffboksere møter altfor svak motstand når de bokser mot utenlandske boksere.

Han viser til at det i løpet av 38 kamper er blitt 34 seire, én uavgjort og bare tre tap på hjemmebane de siste to årene. «Er Norge plutselig verdens beste boksenasjon?», spør han.

Øfsti utdyper hva han mener:

– I boksing finnes det noe som heter «journeymen», det er boksere som er på et lavt nivå og som reiser rundt og stiller opp og er en slags kanonføde for talentfulle boksere som det satses på. Så langt har de norske proffene, siden det ble åpnet for proffboksing i Norge i 2016, møtt den type boksere, sier han.

Anders Werner Øfsti

NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

Foto: NRK

– Skal ikke undervurderes

Kevin Melhus debuterte som proffbokser i Oslo Spektrum mot Christian Dulz. Han ble med det den første som bokset en kamp i Norge siden forbudet mot proffboksing ble innført i 1981.

Bokseren mener kritikken til Øfsti ikke treffer helt blink.

– Du skal ikke undervurdere «journeymen». Der er det utrolig mange gode boksere. Det er ikke noen «walk in the park». Jeg møtte selv en «journeyman» i februar og holdt på å tape kampen, forteller Melhus.

– Samtidig har han rett i at noen av kampene i Norge har vært for dårlig matchet. Det er jeg helt enig i, men veldig mange av dem har også vært bra matchet, så det er ikke helt svart-hvitt, understreker han.

Bokseren møter den svenske mesteren Marcus Alberts i det kommende stevnet i Skien. Ifølge Melhus kan det bli et svært tøft og jevnt oppgjør.

– For min egen del møter jeg en tidligere svensk mester nå i oktober. Han har flere seire enn meg og han har flere kamper.

 Presidenten Leidulf Gravråk i Norges Profesjonelle bokseforbund

President Leidulf Gravråk i Norges Profesjonelle bokseforbund.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Boksere med lang erfaring

Leidulf Gravråk, president i Norges profesjonelle bokseforbund, er heller ikke enig med NRKs bokseekspert i at såkalte «journeymen» er boksere på et lavt nivå.

– Vanligvis er dette boksere med lang erfaring og det er vanskelig å slå ut en slik motstander. Det er veldig god trening å møte slike boksere, sier han.

– Men om vi ser på statistikken. Betyr det at våre boksere er veldig gode?

– En del av dem er veldig gode.

– Hvis du sammenligner med fotball, så har vi boksere fra sjettedivisjon til mesterligaen blant våre boksere. Når du har boksere som starter i sjettedivisjon, så starter ikke disse mot boksere fra mesterligaen.

– Siden vi er en relativt fersk boksenasjon, vil det nødvendigvis være en periode der vi bygger opp boksere opp til et et nivå der de møter stadig bedre boksere. Det vil skje, kommenterer Gravråk.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal