Hopp til innhold

Privatlandskamper fotball

 • Norges landslag knust av Nederland

  Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0.

  Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering.

  Landskampen var for øvrig Ingrid Moe Wold (31) sin siste kamp på toppnivå. Hun var norsk kaptein i sin 78. og siste landskamp. Wold tegnet seg i målprotokollen i avskjedskampen, men dessverre var ballen i eget mål.

  Norge måtte greie seg uten tre av sine største navn i Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde.

   Ingrid Moe Wold
  Foto: Vincent Jannink / AFP
 • Fernandes og co. banket Israel

  Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes og Joao Cancelo viste at de er i slag før EM sparkes i gang. Onsdag kveld ble det 4-0-seier i generalprøven mot Israel.

  Fernandes scoret kampens første mål etter 41 minutter etter et flott angrep. Like etter fikk Ronaldo sin scoring på kontring, og avsluttet på skrått hold via keeper og i mål.

  I andre omgang fullførte Cancelo en god kamp med å bøye inn 3-0 fra sin høyrebackposisjon, før Fernandes satte kronen på verket med et langskudd pent plassert oppe i venstre kryss.

  Portugal møter Ungarn i EM 15. juni.

  Bruno Fernandes
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Tyskland rundspilte Latvia

  Med Mats Hummels og Thomas Müller tilbake på laget herjet Tyskland med Latvia og vant 7-1 i EM-generalprøven.

  Til pause sto det 5-0 uten at latvierne nærmest hadde vært borti ballen. Robin Gosens, Ilkay Gundogan, Thomas Müller, Roberts Ozols og Serge Gnabry rullet inn ballen i rask rekkefølge.

  Fem minutter etter hvilen kom Tysklands sjette, og denne gangen var det innbytter Timo Werners tur. Tyskland byttet inn fem nye spillere i løpet av det første kvarteret i 2. omgang. Latvia fikk et trøstemål av Aleksejs Saveljevs før innbytter Leroy Sane puttet til 7-1.

  Sju ulike spillere sto bak Tysklands sju mål.

  Thomas Müller
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Spania-kapteinen koronasmittet

  Spanias landslagskaptein Sergio Busquets (33) har testet positivt på covid-19. Han er satt i karantene og har forlatt oppkjøringsleiren til fotball-EM.

  Spanias fotballforbund opplyste at Barcelona-veteranen testet positivt på koronaviruset søndag, og at resten av spillerne i troppen alle testet negativt.

  Det samme gleder støtteapparatet.

  De som har vært i nærkontakt med Busquets er alle isolert fra resten av troppen i EM-leiren i Madrid.

  Spanias EM-generalprøve mot Litauen tirsdag er avlyst. Spania stiller i stedet opp med sitt U21-lag. (NTB)

  Soccer EURO 2020 Spain Preview
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Straffe og straffebom for England

  Marcus Rashford scoret på straffe, mens Jordan Henderson bommet fra krittmerket da England slo Romania 1-0 søndag.

  Kaptein Rashford var sikkerheten selv fra elleve meter etter halvspilt 2. omgang, før han ble byttet ut sju minutter senere.

  78 minutter sto på kampuret da England fikk en ny straffe. Jordan Henderson bommet på sitt forsøk.

  Likevel vant England kampen. Det endte 1-0 på Riverside Stadium i Middlesbrough.

  England har Kroatia, Skottland og Tsjekkia i EM-gruppen.

  Danmark er i rute til fotball-EM. Søndag ble det 2-0 over Bosnia og Hercegovina i generalprøven.

  Danmark møter Finland 12. juni, Belgia 17. juni og Russland 21. juni i gruppespillet i EM. (NTB)

  Jordan Henderson
  Foto: Paul Ellis / AFP

Siste nytt

 • Dansk avis: Glimt betaler rekordsum for dansk spiller

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum trekker seg fra turnering i Tyskland – usikkerhet rundt EM

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

  Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

  Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

  – De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

  Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

  Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

  (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zverev øyner skadecomeback – kjemper for å rekke US Open

  Det tyske tennisesset Alexander Zverev sier at han håper å være spilleklar til US Open i slutten av august etter den stygge ankelskaden han pådro seg i juni.

  Tyskeren tråkket over da han forsøkte å nå en ball fra Rafael Nadal i semifinalen av Roland-Garros. Overtråkket førte til et unisont gisp fra publikum, og Zverev hylte av smerte mens han rullet rundt på den røde grusen.

  I etterkant ble han operert og mistet flere turneringer på ATP-touren. Drøye to måneder senere ser verdenstoeren positivt på et eventuelt skadecomeback allerede i slutten av måneden.

  – Jeg vil selvfølgelig forsøke å bli klar til US Open, men det blir veldig, veldig tett i så fall, sier Zverev ifølge Reuters. (NTB)

  French Open
  Foto: YVES HERMAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste