Privatlandskamper fotball

• Norges landslag knust av Nederland

Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0.

Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering.

Landskampen var for øvrig Ingrid Moe Wold (31) sin siste kamp på toppnivå. Hun var norsk kaptein i sin 78. og siste landskamp. Wold tegnet seg i målprotokollen i avskjedskampen, men dessverre var ballen i eget mål.

Norge måtte greie seg uten tre av sine største navn i Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde.

Ingrid Moe Wold
  • Fernandes og co. banket Israel

Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes og Joao Cancelo viste at de er i slag før EM sparkes i gang. Onsdag kveld ble det 4-0-seier i generalprøven mot Israel.

Fernandes scoret kampens første mål etter 41 minutter etter et flott angrep. Like etter fikk Ronaldo sin scoring på kontring, og avsluttet på skrått hold via keeper og i mål.

I andre omgang fullførte Cancelo en god kamp med å bøye inn 3-0 fra sin høyrebackposisjon, før Fernandes satte kronen på verket med et langskudd pent plassert oppe i venstre kryss.

Portugal møter Ungarn i EM 15. juni.

Bruno Fernandes
  • Tyskland rundspilte Latvia

Med Mats Hummels og Thomas Müller tilbake på laget herjet Tyskland med Latvia og vant 7-1 i EM-generalprøven.

Til pause sto det 5-0 uten at latvierne nærmest hadde vært borti ballen. Robin Gosens, Ilkay Gundogan, Thomas Müller, Roberts Ozols og Serge Gnabry rullet inn ballen i rask rekkefølge.

Fem minutter etter hvilen kom Tysklands sjette, og denne gangen var det innbytter Timo Werners tur. Tyskland byttet inn fem nye spillere i løpet av det første kvarteret i 2. omgang. Latvia fikk et trøstemål av Aleksejs Saveljevs før innbytter Leroy Sane puttet til 7-1.

Sju ulike spillere sto bak Tysklands sju mål.

Thomas Müller
  • Spania-kapteinen koronasmittet

Spanias landslagskaptein Sergio Busquets (33) har testet positivt på covid-19. Han er satt i karantene og har forlatt oppkjøringsleiren til fotball-EM.

Spanias fotballforbund opplyste at Barcelona-veteranen testet positivt på koronaviruset søndag, og at resten av spillerne i troppen alle testet negativt.

Det samme gleder støtteapparatet.

De som har vært i nærkontakt med Busquets er alle isolert fra resten av troppen i EM-leiren i Madrid.

Spanias EM-generalprøve mot Litauen tirsdag er avlyst. Spania stiller i stedet opp med sitt U21-lag. (NTB)

Soccer EURO 2020 Spain Preview
  • Straffe og straffebom for England

Marcus Rashford scoret på straffe, mens Jordan Henderson bommet fra krittmerket da England slo Romania 1-0 søndag.

Kaptein Rashford var sikkerheten selv fra elleve meter etter halvspilt 2. omgang, før han ble byttet ut sju minutter senere.

78 minutter sto på kampuret da England fikk en ny straffe. Jordan Henderson bommet på sitt forsøk.

Likevel vant England kampen. Det endte 1-0 på Riverside Stadium i Middlesbrough.

England har Kroatia, Skottland og Tsjekkia i EM-gruppen.

Danmark er i rute til fotball-EM. Søndag ble det 2-0 over Bosnia og Hercegovina i generalprøven.

Danmark møter Finland 12. juni, Belgia 17. juni og Russland 21. juni i gruppespillet i EM. (NTB)

Jordan Henderson

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».