NRK Meny
Normal

Prisene i Idrettsgallaen

Det skal deles ut 13 priser under Idrettsgallaen.

Idrettsgalla

Dette er de 13 prisene som skal deles ut og kriteriene bak tildelingene.

Årets ildsjel

Rigmor Andresen ble kåret til Årets ildsjel under Idrettsgallaen i 2008.

Rigmor Andresen ble kåret til Årets ildsjel under Idrettsgallaen i 2008.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Denne prisen deles ut til en person som gjør en innsats for andre innen idretten, og dette er idretts-Norges anledning til å vise sin takknemlighet til alle ildsjeler og frivillige i små og store idrettslag. Idretten er tuftet på frivillighet, og den aller største æren for den gode lokale aktiviteten er det alle de frivillige trenere, ledere, dugnadsarbeidere og tillitsvalgte som skal ha.

Hedersprisen
Idrettsgallaens Hederspris tildeles en person som på en unik måte har viet sitt liv til idretten. Hedersprisvinneren skal stå for en innsats og innlevelse over tid som er spesielt beundringsverdig.

Lagspill
Prisen tildeles det laget som det siste året har levert den fremste prestasjonen/resultatet (evt. flere) innenfor lagspill, med særlig fokus på internasjonale resultater.

Utøvernes pris
Prisen tildeles den utøveren som toppidrettsutøverne selv mener har stått for den beste prestasjonen/resultatet (evt. flere) i året som gikk. Avstemning i to omganger avgjør hvem som vinner prisen.

Åpen klasse

Ailo Gaup under Idrettsgallaen i 2008.

Freestyle motorcross-kjører Ailo Gaup vant prisen Åpen klasse under Idrettsgallaen i 2008.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Prisen i åpen klasse tildeles den beste utøveren i de tradisjonelt mindre idrettene i norsk sammenheng. Åpen klasse kan fange opp ikke-olympiske idretter, motorsport og mer utradisjonelle idretter som leverer resultater på et høyt internasjonalt nivå.

Årets forbilde
Prisen tildeles en enkeltutøver eller et lag som har representert idretten på en spesielt forbilledlig måte, som står for fair play i praksis, og som gjennom sin idrettsutøvelse og opptreden utenfor banen formidler gode holdninger til barn og unge.

Årets funksjonshemmede utøver
Prisen tildeles den funksjonshemmede idrettsutøveren som har levert den fremste prestasjonen/resultatet (evt. flere) internasjonalt siste år.

Årets gjennombrudd
Prisen tildeles den utøveren som har gjort det mest imponerende sportslige gjennombruddet siste året, fortrinnsvis på den internasjonale idrettsarenaen.

Årets kvinnelige utøver
Prisen tildeles den kvinnelige utøveren som etter juryens vurdering har stått for den fremste internasjonale prestasjonen/resultatet (evt. flere) i året som gikk.

Årets mannlige utøver

Alpinisten Aksel Lund Svindal vant prisene som Årets mannlige utøver og Utøvernes pris.

Alpinisten Aksel Lund Svindal vant prisene som Årets mannlige utøver og Utøvernes pris i 2008.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Prisen tildeles den mannlige utøveren som etter juryens vurdering har stått for den fremste internasjonale prestasjonen/resultatet (evt. flere) i året som gikk.

Årets lagspiller
Prisen tildeles den fremste utøveren fra et lagspill det siste året. Vinneren kan preges av å sette laget foran seg selv, og fremstå som en drivkraft og motivator for å utvikle kollektivet i laget.

Årets navn
Vinneren av Årets navn er den utøveren/det laget som stemmes fram av folket selv, basert på nominering fra hovedjuryen.

Årets trener
Prisen tildeles den treneren (eller coach/støtteperson) som har vist fremragende kvaliteter som coach/trener og som har oppnådd gode resultater gjennom sitt arbeid med prestasjonsutvikling.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg