NRK Meny
Normal

Pris til Thorkildsens trener

To OL-, ett VM- og EM-gull til spydkaster Andreas Thorkildsen sørget for at trener Åsmund Martinsen (37) ble yngste årets trener som har fått prisen på Idrettsgallaen.

Åsmund Martinsen

Åsmund Martinsen

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Martinsen hadde konkurranse av svømmetrener Petter Løvberg og langrennstrener Ulf Morten Aune på utdelingen lørdag.

Og endelig fikk den lojale hjelperen til Thorkildsen sin fortjente honnør.

Duoen har samarbeidet siden 1999, og Martinsen får mye av æren for at Thorkildsen er verdens soleklart beste spydkaster og den eneste mann gjennom tidene med gull i spyd i så vel OL, VM som EM.

37 år gamle Martinsen er en ung trener. Før lørdagens utdeling var hopptrener Mika Kojonkoski (38 år i 2002) yngstemann som hadde vunnet prisen i løpet av de ni utgavene av Idrettsgallaen.

Video: Se Martinsen få prisen

Video nsps_upload_2010_1_10_1_10_40_351.jpg

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal