NRK Meny
Normal

Priamo vant 6.etappe

Italienske Matteo Priamo vant den sjette etappen av Giro d'Italia.

Matteo Priamo
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

CSF-rytteren var del av en gruppe som kom i mål 11,31 før hovedfeltet. På vei inn mot mål hadde Priamo og spanske Alan Perez rykket litt ifra utbrytergruppen, og Priamo viste seg som den beste sprinteren.

Rytterne skulle egentlig ha syklet hele 265 kilometer torsdag, men etter protester ble den kuttet ned over tre mil.

Visconti i rosa

Et siste rykk holdt på sekundet for Giovanni Visconti (25). Italieneren kunne bytte ut sin italienske mesterskapstrøye med rosa ledertrøyen.

Da ellevemannsbruddet gikk inn , rykket overraskelsesmannen Visconti opp fra 62. til førsteplass sammenlagt.

Bare tyskeren Matthias Russ, som satt i samme brudd, kunne true sammenlagtledelsen til slutt. Men Visconti satte inn et nådestøt 200 meter fra mål, sikret åttendeplassen på etappen og greide akkurat å plukke de nødvendige sju sekundene på Russ.

- Fantastisk. Jeg har ikke ord. I morges sa jeg at jeg ville vinne noe snart. Nå vant jeg ikke etappen, men maglia rosa teller definitivt, sa Giovanni Visconti.

Duoen har lik totaltid, men Visconti får bære maglia rosa fredag på grunn av bedre etappeplasseringer. En fattig trøst for Russ er at han får ikle seg den hvite ungdomstrøya.

Visconti er ingen utfordrer til sluttseieren selv om han leder med et hav av tid. Ni minutter og 15 sekunder skiller til nærmeste favoritt, fjorårsvinner Danilo Di Luca.

Daniele Nardello er treer sammenlagt, 1.22 minutt bak den regjerende italienske mesteren.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal