NRK Meny
Normal

Prevc ble historisk etter seier i Planica

Johann André Forfang ble nummer to, men kunne ikke gjøre noe med suverene Peter Prevc som vant på hjemmebane.

Se Prevec bli historisk

HISTORISK: Peter Prevc tok sin 14.verdenscupseier denne sesongen.

Sloveneren lå på tredjeplass etter første omgang i monsterbakken i Pklanica, men hoppet seg opp til seier i finaleomgangen.

Hverken Johann Andre Forfang eller Severin Freund klarte å følge opp slovenerens andrehopp på 232,5 meter, og han kunne dermed juble for sesongens 14. verdenscupseier.

Dermed går han forbi Gregor Schlirenzauer som fra før hadde rekorden på 13 verdenscupseirer på en og samme sesong.

– Som en ballong som punkterte

Johann André Forfang var ute etter å følge opp verdenscupseieren forrige helg. Men dårlig oppdrift nederst i bakken gjorde at han falt ned på 226 meter. Dermed endte han 7,5 poeng bak Prevc.

– Midt i bakken fikk jeg et fint løft, og jeg steg og steg. Så kjentes det ut som en ballong som punkterte. Da falt jeg rett ned igjen, sier Forfang til NRK.

Kenneth Gangnes endte på femteplass 25,1 poeng bak sloveneren.

– Nok en fantastisk laginnsats, og meget sterkt med ny pallplass for Johann. Vi klarer dette uten at noen av våre tar ut sitt aller beste. Denne helgen tror jeg kommer til å gå inn i historien som en av de største folkefester både for Slovenia og idretten vår, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Kasai i 500

43 år gamle Noriaki Kasai ble nummer seks i torsdagens konkurranse. Rennet var hans 500. verdenscuprenn i karrieren - noe som gjorde at han også fikk sette utfor med startnummer 500.

Kasai vant for første gang i verdenscupen i Harrachow i 1992. Da var ikke en gag dagens vinner Peter Prevc født.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn