Presset på Solskjær øker: – Det var noe av det dårligste vi har prestert

Newcastles seriedebutant Matthew Longstaff (19) påførte Manchester United et nytt tap.

Solskjær

I TRØBBEL: Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Longstaff sørget nemlig for at Solskjærs mannskap gikk på sitt tredje tap i årets Premier League. Med ni poeng på åtte kamper går Manchester United inn i landslagspausen på 12.-plass.

– Det er ikke akseptabelt for en klubb som oss. Jeg synes det er flaut også. Ikke bare i dag, hele sesongen. Vi spiller ikke bra. Vi klarer ikke engang å score mål og skape sjanser. Vi spiller ikke bra. Vi har mange skader og unge spillere på laget, men det er ingen unnskyldning, sa United-keeper David de Gea etter kampen, ifølge NTB.

Det er uvant kost for den tradisjonsrike klubben som tidligere i sesongen har tapt mot Crystal Palace og West Ham. De svake resultatene gjør det naturlig at flere stiller seg kritisk til Solskjærs jobb som United-manager.

– Heldigvis for oss er det landslagspause nå. Da får vi tid til å evaluere de åtte første kampene, for mange av dem har vært like. Det er mitt ansvar. Jeg må sortere i hodene deres. Unge gutter med dårlig selvtillit trenger hjelp fra mer rutinerte spillere og støtteapparatet, sier Solskjær til SkySports.

Vondt kan bli verre når klubben får besøk av ubeseirede Liverpool etter landslagspausen. United må opp flere hakk fra Newcastle-kampen hvis de skal ende seiersrekken til rivalen om to uker.

Stor Maguire-sjanse

United burde derimot ha gått til pausen med 1-0-ledelse. Harry Maguire fikk en svær mulighet da han umarkert steg til værs på et hjørnespark like før sideskiftet. Dessverre for Solskjærs mannskap endte headingen til side for mål.

Newcastle hadde riktignok også sine muligheter. Målscorer Longstaff introduserte seg med å smelle ballen i tverrliggeren på halvspretten fra 20 meter.

Noe før pause ble vertenes Miguel Almirón ble vakkert spilt igjennom, men vingen brukte altfor lang tid. Det ga Maguire tid til å blokkere avslutningen.

– Den første omgangen var dårlig. Det var noe av det dårligste vi har prestert. Vi så ut som om vi ikke klarte å kontrollere ballen. Dette vil ta den tiden det tar. Jeg kan ikke gi deg et tidspunkt, men vi nærmer oss. Vi har skapt en stor, stor utfordring med å komme blant topp fire, men det er tett, sa Solskjær etter kampen.

– Skjønner de over deg at dette kommer til å ta tid?

– Ja, vi hadde et møte og diskuterte retningen vi går i. Hvis du bare går på solskinnsdager, kommer du aldri til målet. Vi har hatt et par nedturer denne sesongen, men vi jobber med det, sa Solskjær.

Sjansefattig

De fremmøtte på St. James' Park har etter alt å dømme sett artigere fotballkamper i sitt liv, og det var langt mellom sjansene.

Luftsterke Andy Carroll hadde en brukbar mulighet til å heade vertene i ledelsen etter halvspilt 2. omgang. Heldigvis for Solskjærs menn endte forsøket over mål.

Longstaff sikret seieren med et vakkert langskudd et drøyt kvarter før slutt. 19-åringen ble servert av Jetro Willems, banket til på direkten og kunne se David de Gea strekke seg forgjeves etter ballen.

Scoringen ble kampens eneste mål og sikret med det Newcastles annen seier for sesongen. Laget klatret med det over streken.

Siste nytt

 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med en skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på det første målet, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal