Hopp til innhold

Presset Liverpool-eier legger seg langflat: – Jeg har skuffet dere

Liverpools eier John W. Henry beklager til fansen for at han dro klubben inn i planene om en superliga. Samtidig får Manchester United full slakt av Gary Neville fordi de så langt knapt har latt høre fra seg.

Premier League - Liverpool v Manchester United

LEGGER SEG FLAT: Liverpool-eier John W. Henry beklager til fansen og spillerne for superliga-fadesen.

Foto: Phil Noble / Reuters

– Jeg vil si unnskyld til alle fans for forstyrrelsen jeg skapte de siste 48 timene. Det burde ikke være nødvendig å si det, men dette prosjektet ville ikke bli noe av uten støtte fra fansen.

Slik lyder åpningssekvensen av en to og et halvt minutt lang video lagt ut på Liverpools Twitter-konto, hvor klubbens eier Henry kommer med sin unnskyldning.

Han sier rett ut at det var en stor tabbe av ham å dra Liverpool inn i planene om en superliga.

– Jeg har skuffet dere. Jeg er lei meg. Jeg alene er ansvarlig for den unødvendige negativiteten som har kommet, og det er noe jeg ikke kommer til å glemme, fortsetter Henry.

– Vi hørte dere

De siste dagene har fotballfans over hele verden rast mot planene om en eksklusiv superliga for de største og rikeste klubbene i verden.

Henry sier det er disse reaksjonene som nå har fått ham til å snu. Både Liverpool og de øvrige engelske klubbene har nå trukket seg fra superligaen.

– Vi hørte dere. Jeg hørte dere. Jeg vil si unnskyld til Jürgen, Billy og alle spillerne og alle som jobber så hardt i LFC for å gjøre fansen vår stolte. De hadde ingenting med denne forstyrrelsen å gjøre. Det er det som gjør mest vondt, sier Henry.

Unnskyldningen blir møtt med blandede reaksjoner hos formannen i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller.

Premier League - Liverpool v West Bromwich Albion

FANSEN: Pål Christian Møller i Liverpool sin norske supporterklubb er usikker på om fansen kommer til å akseptere Henrys unnskyldning.

Foto: Nick Potts / Reuters

– Det er veldig bra at han beklager sånn som han gjør, men likevel virker det veldig gjennomtenkt når man sier at dette aldri ville blitt en realitet uten at supporterne er med. Og så opplever man en massiv motstand fra supporterne, selvfølgelig. At man ikke har innsett det på forhånd, at dette ville skape slike reaksjoner, er nesten ufattelig, sier Møller.

Samtidig er han ikke sikker på om Henrys unnskyldning vil bli akseptert blant fansen.

– Mange nå tenker at dette holder ikke. Du har foretatt en så grov feilvurdering av noe så viktig. Så vil nok veldig mange stille spørsmål ved om han er skikket til å være de som skal ha ansvar for å drive klubben videre, sier Møller og fortsetter:

– Det vil ta lang tid før de kan bygge opp en tillit og en troverdighet igjen. Nå snakker jeg ikke bare om Liverpool, men generelt sett. Og mange i Liverpool snakker nå om at det kanskje er for sent, at de aldri vil kunne klare å bygge opp tilliten igjen slik det bør være.

Premier League - Leeds United v Liverpool

IKKE FAN: Jürgen Klopp likte ikke tanken på en ny og lukket liga.

Foto: Lee Smith / Reuters

Henry var en av de tolv som opprinnelig ville bryte ut og starte en ny europeisk turnering. Forslaget møtte motstand fra Uefa, Fifa, fans, spillere, trenere og politikere.

Og så - onsdag kom beskjeden om at de engelske lagene, Manchester United, Liverpool, Tottenham, Chelsea og Arsenal trekker seg fra planene om en superliga.

Laster Twitter-innhold

Neville freser mot United

Mens Liverpools eier altså skaper overskrifter verden over med sin unnskyldning, begynner det å murre blant Manchester Uniteds fans. Klubben har nemlig knapt uttalt seg om superligaen, og har kun lagt ut en kort beskjed på Twitter og på hjemmesiden om at de trekker seg fra ligaen.

Det får klubblegenden Gary Neville, som nå jobber som TV-ekspert, til å frese på Twitter.

– Jeg har lest dette tre-fire ganger nå, skriver han, med henvisning til Manchester Uniteds svært korte Twitter-post.

– Kanskje den verste kommunikasjonen jeg har sett i mitt liv!

Laster Twitter-innhold

– På randen av anarki

Samtidig har Arsenal, i et åpent brev på sin hjemmeside, bedt om tilgivelse for sin deltakelse i prosjektet. De fem andre britiske klubbene som var en del av prosjektet informerte i større eller mindre grad at de ikke lengre ville være en del av det.

Beslutningen til de seks klubbene ble møtt med hyllest, både i gatene og på sosiale medier.

– Folket har talt. Vi var på randen av anarki hvis dette hadde fortsatt, sier Neville.

Gary Neville.

FORNØYD: Sammen med en rekke andre, har fotballprofil Gary Neville gått hardt ut mot superligaen.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Det engelske fotballforbundet (FA) la ut en uttalelse på Twitter, der det blant annet sto:

– Engelsk fotball har en stolt historie basert på muligheten for alle klubben, og sporten har vært enstemmig i avvisningen av en lukket liga. Det var et forslag som kunne delt sporten. I stedet har det samlet alle, skriver FA, og takker blant annet fansen for deres stemme og innflytelse.

President i det europeiske fotballforbundet Aleksander Ceferin var tidlig ute og fordømte planene, men nå ser han fremover.

– Jeg sa i går at det er beundringsverdig å innrømme en feil, og disse klubbene gjorde en stor feil. Men de er tilbake nå, og jeg vet at de har mye å tilby ikke bare i våre turneringer, men til hele det europeiske spillet, sier presidenten ifølge Sky Sports.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal