NRK Meny
Normal

Thor Hushovd får ny arbeidsgiver

– Nå har jeg en trygg jobb å gå, sa en sliten Hushovd.

Thor Hushovd

Thor Hushovd har totalt ti etappeseire fra Tour de France, og har i alle årene fra 2003 til 2011 vært blant de fem beste i poengkonkurransen. Hushovd opplyste i juni at han hadde bestemt seg for å legge opp etter 2014-sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

En lang og suksessfull sykkelkarriere for Hushovd går mot slutten. Grimstad-syklisten har fått mange interessante tilbud som han har vurdert.

Hushovd og Riseth

På pressekonferansen ble det klart at Hushovd i løpet av de to neste årene vil ha oppdrag for Rema 1000, der han blant annet skal på en sykkeltur for å promotere matvarekjeden.

Foto: Skjermdump

Under en pressekonferanse i dag fortalte han at han i de neste to årene vil jobbe for matvarekjeden Rema 1000 der han skal utvikle sunne matvareprodukter.

– Nå har jeg en trygg jobb å gå til, og det er jeg glad for sa en sliten Hushovd til de fremmøtte journalistene.

Thor Hushovd klarte ikke å vinne den siste etappen av Arctic Race of Norway, men den norske proffsyklisten fikk likevel en hyllest fra Norges statsminister Erna Solberg etter etappen søndag.

– Du er kjent for å være et menneske som tar deg tid til folk rundt deg, og kjent for å være en eminent ambassadør for sykkelsporten. Du har ikke bare satt Norge på sykkelkartet, men du har tatt sykkelsporten til Norge, sa Solberg på scenen etter medaljeseremonien i Tromsø.

Hushovd legger opp som profesjonell syklist etter VM i september, og det var hans siste opptreden som syklist i et etapperitt søndag.

– Jeg vil takke deg for alt du har gjort for sykkelsporten og for Norge. Jeg er sikker på at du også i årene framover kommer til å være en god ambassadør for norsk sykkelsport, fortsatte Solberg.

NRK/NTB

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming