Thor Hushovd får ny arbeidsgiver

– Nå har jeg en trygg jobb å gå, sa en sliten Hushovd.

Thor Hushovd

Thor Hushovd har totalt ti etappeseire fra Tour de France, og har i alle årene fra 2003 til 2011 vært blant de fem beste i poengkonkurransen. Hushovd opplyste i juni at han hadde bestemt seg for å legge opp etter 2014-sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

En lang og suksessfull sykkelkarriere for Hushovd går mot slutten. Grimstad-syklisten har fått mange interessante tilbud som han har vurdert.

Hushovd og Riseth

På pressekonferansen ble det klart at Hushovd i løpet av de to neste årene vil ha oppdrag for Rema 1000, der han blant annet skal på en sykkeltur for å promotere matvarekjeden.

Foto: Skjermdump

Under en pressekonferanse i dag fortalte han at han i de neste to årene vil jobbe for matvarekjeden Rema 1000 der han skal utvikle sunne matvareprodukter.

– Nå har jeg en trygg jobb å gå til, og det er jeg glad for sa en sliten Hushovd til de fremmøtte journalistene.

Thor Hushovd klarte ikke å vinne den siste etappen av Arctic Race of Norway, men den norske proffsyklisten fikk likevel en hyllest fra Norges statsminister Erna Solberg etter etappen søndag.

– Du er kjent for å være et menneske som tar deg tid til folk rundt deg, og kjent for å være en eminent ambassadør for sykkelsporten. Du har ikke bare satt Norge på sykkelkartet, men du har tatt sykkelsporten til Norge, sa Solberg på scenen etter medaljeseremonien i Tromsø.

Hushovd legger opp som profesjonell syklist etter VM i september, og det var hans siste opptreden som syklist i et etapperitt søndag.

– Jeg vil takke deg for alt du har gjort for sykkelsporten og for Norge. Jeg er sikker på at du også i årene framover kommer til å være en god ambassadør for norsk sykkelsport, fortsatte Solberg.

NRK/NTB

Sportsnyheter

Britain Soccer Premier League

Lagkameraten beinet ballen i eget nett – Firmino holdt liv i Liverpool-håpet

Premier League-sesongen svinner hen, det samme så Liverpools drøm om mesterligaen neste år ut til å gjøre. Så leverte Roberto Firmino to uhyre viktige mål.

Siste nytt

 • Johnsen helt i Italia

  Venezia og Dennis Johnsen slo ut Chievo fra kvartfinalen i kampen om opprykk til Serie A.

  Johnsen blei bytta inn etter 55 minutt og scoret det avgjørende 3-2-målet.

  I semifinalen venter Lecce som endte på plassen over Venezia i ligaspillet.

  U21-landskamp i fotball, Norge - Aserbadsjan 1 - 1
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal